Lovci

Lovačkim gulašem počastili građane

​SANSKI MOST - Lovci iz Sanskog Mosta organizovali su druženje s građanima, a ovaj događaj je održan u gradskom parku pod nazivom "Živjeti s prirodom".

Bura u Lovačkom udruženju "Uzlomac": Lovcima naredili da odlože puške

​KOTOR VAROŠ - Napeta situacija, koja je vladala tokom, a nastavljena i nakon izborne sjednice Skupštine kotorvaroškog Lovačkog udruženja "Uzlomac", još se ne smiruje, a najnoviji momenat je odluka resornog ministarstva, koje je zatražilo obustavu lova divljači na području lovišta "Kotor Varoš".

Medvjed "opljačkao" lovce

Pored toga što su medvjedi u Rusiji veoma opasni, ispostavilo se da su i lopovi, a ovaj snimak to pokazuje.

Vasiljević lider kotorvaroških lovaca

KOTOR VAROŠ - Milan Vasiljević iz Vrbanjaca izabran je danas za predsjednika Lovačkog udruženja "Uzlomac" Kotor Varoš, saznaju "Nezavisne".

Šakali okupirali grmečke šume, lovci planiraju hajke

SANSKI MOST - Lovočuvar u Lovačkom društvu "Sana" Muhamed Seferović, skupa s lovcima Arnesom i Elvisom Kenjarom, uspio je ustrijeliti čaglja ili šakala, i to se dogodilo na širem lokalitetu sela Kljevci, nadomak Sanskog Mosta. Seferović kaže kako je primijetio tri šakala koji su se kretali prema vrelu Dabra, nakon čega je u pomoć pozvao dva lovca kako bi pokušali odstrijeliti ove predatore koji su sve češći u grmečkim šumama.

Grčki lovci čuvaće makedonsko nebo besplatno?

SKOPLJE - Premijeri Sjeverne Makedonije i Grčke Zoran Zaev i Aleksis Cipras najavili su da će grčko vazduhoplovstvo čuvati makedonsko nebo besplatno nakon pristupanja Sjeverne Makedonije NATO-u, prenosi portal Plusinfo.

U hajci na vuka 300 lovaca

SANSKI MOST - Članovi Lovačkog društva "Sana" organizovali su u proteklu subotu veliku hajku na vukove u kojoj je sudjelovalo oko 300 njihovih članova i ona se odvijala na lokalitetu planine Mrežnica. Prema riječima Senada Kljajića, predsjednika ovog udruženja, radi se o zaštićenom području koje služi za uzgoj i razmnožavanje divljači, gdje je zabranjena svaka vrsta lova.

Lovci pronašli leš u fazi raspadanja obješen o granu

Leš za sada nepoznatog muškarca, obješen o granu i u poodmakloj fazi raspadanja pronađen je u naselju Visibaba na periferiji Požege u Srbiji.

Lovci u USK upozoravaju: U šumi i mečka i migranti

BIHAĆ - Početak nove lovne sezone na području Unsko-sanskog kantona donio je muke ovdašnjim lovcima zbog velikog broja migranata koji nelegalno pokušavaju preći preko državne granice s Hrvatskom.

Počela nova lovna sezona

SANSKI MOST - Druženjem sanskih lovaca na lokalitetu sela Vrše, desetak kilometara od Sanskog Mosta, protekle subote ozvaničen je početak nove lovne sezone, koja će se odvijati u naredna tri mjeseca.

Najčitanije