Lovci

Lovci u USK upozoravaju: U šumi i mečka i migranti

BIHAĆ - Početak nove lovne sezone na području Unsko-sanskog kantona donio je muke ovdašnjim lovcima zbog velikog broja migranata koji nelegalno pokušavaju preći preko državne granice s Hrvatskom.

Počela nova lovna sezona

SANSKI MOST - Druženjem sanskih lovaca na lokalitetu sela Vrše, desetak kilometara od Sanskog Mosta, protekle subote ozvaničen je početak nove lovne sezone, koja će se odvijati u naredna tri mjeseca.

Lovačka udruženja za godinu odstrijelili 10.000 fazana

BANJALUKA - Na području Republike Srpske tokom protekle godine na meti lovaca najviše su zbog atraktivnosti lova bili fazani, kojih je odstrijeljeno 10.000, a pored fazana lovci su odstrijelili i 70 vukova, 1.847 srna, te 3.000 zečeva.

Demineri stigli do stradalog lovca

ZAVIDOVIĆI - Demineri Federalne uprave civilne zaštite očistili su stazu kroz minsko polje, te stigli do tijela lovca koji je sinoć poginuo prilikom eksplozije mine kod Zavidovića.

Lovci oslobođeni poreza na oružje

BANJALUKA - Lovci u Srpskoj ubuduće će biti oslobođeni plaćanja poreza na oružje, a ovu odluku donijela je Vlada RS na prijedlog Lovačkog saveza.

Strani lovci ne mogu iznijeti trofej iz BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Ogroman potencijal za lovni turizam, kojim bi se mogao privući veliki broj turista u BiH, čime bi mogla profitirati i država, nije kvalitetno iskorišten, a jedan od razloga leži u neizdavanju CITES sertifikata (Konvencija o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje faune i flore), koji omogućava iznošenje ulovljenog trofeja iz BiH.

Policija uhapsila lovca, ranio djevojčicu i njenog oca

KOZARSKA DUBICA - Dvadesetjednogodišnji Mladen L. iz Kozarske Dubice uhapšen je nakon što je slučajno, tokom lova u mjestu Mlinarice, ranio devetogodišnju sugrađanku i njenog oca, četrdesetdvogodišnjeg Đ.O., potvrđeno je "Nezavisnim".

Lovci SAD dobijaju lasersko naoružanje?

VAŠINGTON - Lovci američkog vazduhoplovstva uskoro bi mogli da budu opremljeni nevidljivim energetskim zracima koje bi ispaljivali mali topovi.

Premlatili i izboli vlasnika parcele

TUZLA - Nekoliko lovaca osumnjičeno je da su pretukli M.S. (41), vlasnika parcele koji im je zatražio da napuste njegovo imanje u tuzlanskom prigradskom naselju Čaklovići.

Medvjed napao svinju u Kneževu, alarmirani lovci

KNEŽEVO/SKENDER VAKUF - Policijskoj stanici Kneževo noćas u jedan sat obratio se Ž.T. (65) iz tamošnjeg mjesta Bregovi, i prijavio da mu je prvo u dvorište kuće, a zatim i u obližnji svinjac, ušao medvjed, te napao i povrijedio svinju tešku oko 170 kilograma.

Najčitanije