Lozinka

Lozinke koje hakeri prve probaju: Da li koristite neku?

Evo još jednog dokaza da je upotreba slabih lozinki loša ideja: to je prva stvar koju hakeri probiju kada pokušaju da preuzmu neki uređaj.

Kako zapamtiti sve lozinke?

Internet-lozinke moraju biti duge, kompleksne, i u idealnom slučaju za svaki nalog na internetu moramo imati posebnu lozinku. To komplikuje naš digitalni život. No, postoje trikovi koji mogu da pomognu.

Lozinke nisu budućnost zaštite naloga

Korisnici jednostavno odbijaju da se zaštite na pravi način lozinkama i one će morati da budu zamijenjene nečim novim i kompleksnijim.

Koja je najbolja lozinka za zaštitu korisničkih podataka

Mnoge aplikacije i usluge koje koristimo zaštićene su lozinkom, obrambenim mehanizmom koji zlonamjernim učesnicima postaje sve lakši za otkrivanje. Zato je važno stvoriti snažnu i složenu lozinku, čak i ako ju je malo teže upamtiti.

Lozinku "123456" koriste milioni ljudi

LONDON - Studija britanskog Nacionalnog centra za visokotehnološku bezbijednost pokazala je da milioni ljudi koriste šifre koje je lako pogoditi i da je "123456" najrasprostranjenija lozinka među hakovnim nalozima.

Komplikovane lozinke najbolja zaštita od sajber prijetnji

BEOGRAD - Najbolja zaštita od sajber prijetnji je redovno ažuriranje softvera i što složenije lozinke, kaže direktor RATEL-a Vladica Tintor.

Najgore lozinke na svijetu u 2018. godini

Bez obzira na to koliko se vodi računa o bezbjednosti ovih dana, i dalje se dešavaju velika probijanja sigurnosti, a na meti su čak i najveće svjetske kompanije. Korisnički lični podaci i bitne finansijske informacije su konstantno pod rizikom da budu kompromitovani.

Kalifornija zakonom zabranjuje loše lozinke

Američka savezna država Kalifornija donijela je zanimljiv zakon kojim se zabranjuju loše lozinke, čime žele povećati bezbjednosne standarde za povezane uređaje koji su proizvedeni ili se prodaju u toj državi.

Microsoft: Lozinke su stvar prošlosti

Bez obzira na to koliko se ljude upozorava, najčešće korištene lozinke i dalje su katastrofalne. Slabe lozinke olakšavaju hakerima krađe identiteta i glavni su izvor gubitka podataka. To je jedan od razloga zbog kojeg je Microsoft danas uputio poziv da se lozinke prestanu koristiti.

Najpopularnije lozinke u 2017. godini

Ove godine kompjuterska sigurnost bila je top tema, a hakeri su aktivniji nego ikad.

Najčitanije