Lubenica

Nutricionista otkrio pravu istinu o lubenici

Nećemo još dugo uživati u omiljenom plodu ljeta - lubenici, pa vrijedi iskoristiti posljednje trenutke da u slast pojedemo ovo sočno, crvenkasto povrće (pripada porodici bundeva), za koje većina vjeruje da je voće.

Šest dobrih razloga da jedete lubenice

Puno je dobrih razloga zbog kojih bi trebalo da svaki dan jedete lubenice. Izdvojili smo 6 najvažnijih.

Džin-tonik sa lubenicom osvježava nakon prvog gutljaja

​Ne možete ljeto zamisliti bez lubenice? Obožavate džin-tonik? Onda svoja dva favorita jednostavno spojite i uživajte u piću koje će vas osvježiti, a po potrebi i dodatno "zagrijati" zabave u toplim ljetnim noćima.

Pomoću ovih trikova izaberite pravu lubenicu

Kupovinom prve lubenice možemo reći kako službeno otvaramo ljetnu sezonu, ali kad malo bolje razmislimo izabrati pravi primjerak nije lako.

Ovo su nevjerovatna ljekovita svojstva lubenice

Lubenica obiluje vitaminima i mineralima. Održava tijelo hidriranim, a zbog obilja vitamina C i beta - karotena izuzetno je djelotvorna u prevenciji bolesti srca i hroničnih upalnih stanja.

Čuvajte se sladoleda i lubenice

Omiljena ljetnja poslastica, sladoled, može nam donijeti ne samo osvježenje, već i stomačne probleme. Listerija, salmonela, ešerihija, uobičajene su ljetnje bakterije koje kada se nađu u hrani, izazivaju dijareju, povraćanje, nesvjesticu, gubitak apetita.

Sjemenke lubenice: Napravite grickalicu koja čuva vaše srce

Svi vole lubenice, ali otkrivamo vam da ni njene sjemenke nisu ništa manje zdrave i hranljive.

Sjemenke lubenice su zdrave, njima možete dekorisati druga jela

Kad je u pitanju omiljeno ljetno osvježenje, mnogi će posegnuti za lubenicom. Međutim, većina svakim sočnim grizom ne unosi ono što bi trebala.

Zašto lubenicu ne treba držati u frižideru

Ne postoji tokom ljeta ljepše slatko osvježenje od hladne lubenice, ali istraživanja dokazuju da ne smijete da je držite u frižideru!

Domaći proizvođači niskim cijenama potiskuju strane lubenice

BANJALUKA - Iako se u Hrvatskoj desilo da je proizvođač lubenice bacio na tone svog proizvoda, jer ih nema kome prodati, u Republici Srpskoj nije bilo takvih slučajeva, ali domaći proizvođači tvrde da moraju spuštati cijene kako bi potisnuli uvozne lubenice na tržištu.

Najčitanije