Luk

Orasima, pasuljom i lukom protiv masnoće u krvi

Pojedine osobe muku muče sa masnoćama u krvi, a posebno holesterolom, iako ne pripadaju redu gurmana koji obožavaju kaloričnu hranu.

Genijalan trik za čišćenje bijelog luka

​Bijeli luk se nalazi u mnogim jelima koja spremamo, a kada vidite ovaj genijalan trik, više se nećete mučiti dok ga ljuštite.

Bijeli luk topi masnoću i pomaže u mršavljenju

Bijeli luk se u kuhinji koristi za poboljšanje okusa i kao začin, ali djeluje i kao efikasan lijek, sagorijeva masnoću i pomaže u detoksikaciji.

Pita sa tikvicama i mladim lukom

Lagano i ukusno jelo.

Šo najbolji fudbaler Junajteda ove sezone

Levi bek Luk Šo proglašen je za najboljeg fudbalera Mančester Junajteda ove sezone u izboru saigrača i navijača.

Zvijezda serije "Beverly Hills" sahranjena u odjelu od pečuraka

Kćerka holivudskog glumca Luka Perija otkrila je razlog neobične želje svog oca.

Kako da se oslobodite neprijatnog zadaha od luka?

Poznato je koliko su crni i bijeli luk značajni u ishrani, ali mnogi ljudi izbjegavaju da jedu ovo povrće zbog jakog i neprijatnog mirisa.

Mladi luk: Zelena pera koja čuvaju zdravlje

Mladi luk, koji zajedno s bijelim lukom, crvenim lukom, porilukom i vlascem spada u biljnu porodicu Allium, pravi je vjesnik proljeća te je nezaobilazan sastojak proljećne trpeze.

Mladi luk čini čuda: Ne bacajte njegovu stabljiku

Alternativna medicina mladi luk smatra nevjerovatno vrijednom i zdravom namirnicom koja djeluje na tijelo iznutra i izvana.

Kome je Luk Peri ostavio svoju imovinu?

Preminuli glumac i legendarni Dilan iz serije 'Beverly Hills', Luk Peri, ostavio je testament. Kako prenosi britanski Daily Mail, Peri bi trebao svu svoju imovinu ostaviti svojoj djeci - mlađoj kćerki Sofi (18) i starijem sinu Džeku (21) koje je dobio u prvom braku.

Najčitanije