Luk

Hit na Instagramu: Kako da očistite luk za pet sekundi bez suza

Jedna od najneprijatnijih situacija u kuhinji za mnoge je upravo onaj dio kada moraju da oljušte luk. Jedan korisnik Instagrama ima rješenje.

Zašto treba jesti mladi luk?

Alternativna medicina mladi luk smatra nevjerovatno vrijednom i zdravom namirnicom koja djeluje na tijelo iznutra i izvana. Osim što pomaže kod prehlade i snižavanja visokog krvnog pritiska, mladi luk ima protuupalna svojstva, te djeluje protiv gljivica, stresa i umora. U nastavku provjerite koje to zdravstvene probleme brzo rješava zeleni dio mladog luka.

Zarobljen u ledu: Ostaci nađeni nakon otapanja glečera u Norveškoj

Arheolozi su otkrili gvozdeni vrh strijele u glečeru Jotunheim.

Rast cijene sjemenskog luka zatekla i mušterije i apotekare

BANJALUKA, PRIJEDOR - Zbog nestašice sjemenskog crvenog luka u poljoprivrednim apotekama u Republici Srpskoj njegova je cijena porasla pa tako za kilogram treba izdvojiti i do pet maraka.

Napravite lijek od dva sastojka koji pomaže već 5.000 godina

Jedna od najzdravijih namirnica na svijetu svakako je bijeli luk. Moć te biljke u narodnoj se medicini koristi već više od 5000 godina. Jedan od najstarijih recepata na svijetu jest onaj s Tibeta, gdje je tinktura od bijelog luka bila najmoćniji lijek protiv raznih bolesti.

Luk ne držite u frižideru

Luk je jedna od namirnica koje ne bi trebalo da stavljate u frižider.

Čudna, ali moćna kombinacija, narodni lijek za mnoge bolesti

Nezamjenjiv u ishrani, crveni luk sadrži mnoštvo korisnih sastojaka, zbog čega je izuzetno djelotvoran kod određenih zdravstvenih tegoba.

Banjalučanka pravi proizvode od srijemuša: Našla lijek za sebe i druge

BANJALUKA - Volim ukus belog luka, nisam nikada imala otpornost prema njemu. S obzirom na to da je moja majka zaljubljenik u lekovito bilje, dok sam bila mala ona je brala srijemuš i kada sam spoznala da postoji zelena divlja biljka koja ima isti ukus kao beli luk meni je to bilo otkrovenje, kazuje Banjalučanka Jelena Pušac Broćilović, koja od zdrave biljke, poznatije kao divlji bijeli luk ili medvjeđi luk, spravlja tinkuru, odnosno kapi i kapsule.

Kako da izrežete luk, a da ne zaplačete

Osim što je veoma zdravo povrće, luk je poseban začin svakom jelu, međutim, prilikom rezanja izaziva negativnu posljedicu - suze. U nastavku teksta donosimo vam nekoliko trikova kako da izrežete luk, a da ne zaplačete.

Kako bijeli luk utiče na vaše zdravlje

Bijeli luk je jako zdrav, sa složenim ugljikohidratima i proteinima, mineralima i vitaminima poput vitamina B pa i natrijuma, kalijuma i magnezijuma.

Najčitanije