Luk

De Jong zbog povrede završio nastup na EP

Fudbalski reprezentativac Nizozemske Luk de Jong zbog povrede koljena završio je nastup na Evropskom prvenstvu, saopštio je tamošnji savez.

Srijemuš ili medvjeđi luk, proljećna riznica zdravlja

Srijemuš je biljka koja je od davnina poznata. To potvrđuju česti ostaci divljeg luka nađeni u starim naseljima podno Alpa. Najvjerovatnije se srijemuš upotrebljavao još prije 5.000 godina kao začin i u ljekovite svrhe.

Šta se događa u tijelu kada jedete luk

Uz sve benefite koje donosi, ima i nekoliko neželjenih posljedica jedenja luka.

Prirodna prevencija protiv gripa i prehlade

Kako izreka kaže, ono si šta jedeš. Vitamini, minerali i antioksidansi - oni čine vaš imuni sistem jakim, a bez njih, osjetljiviji ste na viruse i infekcije.

Luk Evans potvrdio raskid sa dečkom: "Želim da postanem otac"

Glumac Luk Evans je potvrdio da je njegova ljubavna veza sa sada već bivšim dečkom Rafaelom Olarom okončana.

Kako su se liječili stari Sloveni

Nauka, a s njom i medicina su značajno napredovale. Međutim, osnova medicine je nastala na znanju naših predaka. Kako su se liječili stari Sloveni?

Šta i kako sijati i saditi u jesen?

Ako još niste započeli s uzgojem zimskog povrća, još imate vremena posijati i posaditi veliki broj vrsta. Kraj septembra i oktobar idealni su za sjetvu i sadnju kupusnjača, crvenog luka i bijelog luka, raznih salata, korijandera, repe.

Crvene paprike sa bijelim lukom po bakinom receptu

Predlažemo vam jedan provjereni recept za pripremu kiselih paprika.

Salep - vruć napitak za hladne dane

Salep je fini, topli, slatki napitak idealan za hladne zimske dane, napitak kojeg su nama donijeli Turci, a proširio se po Bliskom istoku pa sve do Engleske i Njemačke.

Jesen u znaku obojenih lukova na zidovima

Iako dolazi tmurniji dio godine, boje u kombinaciji sa lukovima koji su sami po sebi efektni, svakoj prostoriji mogu dati drugu dimenziju.

Najčitanije