Lukavac

Kod Lukavca pronađen minobacački projektil zabijen u drvo

LUKAVAC - U naselju Brijesnica Donja u blizini Lukavca ekipa Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) pronašla je minobacački projektil zabijen u drvo, koji je ubrzo po pronalasku i uništen.

Uz milijardera "pala" još dvojica rukovodilaca GIKIL-a

LUKAVAC - Predsjednik Nadzornog odbora GIKIL-a Pramod Mital, član NO Radžib Daš i direktor ove kompanije Parameš Batačari uhapšeni su danas u Lukavcu.

Udes kod Lukavca, povrijeđena dva muškarca i žena

TUZLA - Muškarac i žena teško su povrijeđeni u sudaru dva vozila na regionalnom putu Lukavac-Poljice u mjestu Mosorovac, dok je jedan muškarac zadobio lakše povrede, rečeno je danas Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Pucnjava u Lukavcu, ima povrijeđenih

LUKAVAC - Dvije osobe su povrijeđene u pucnjavi koja se dogodila danas u Lukavcu, a napadač je uhapšen, potvrđeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Mladić golfom usmrtio biciklistu

TUZLA - Osamdesetogodišnji biciklista iz Lukavca S.Š. poginuo je u saobraćajnoj nesreći na lokalnom putu u mjestu Gnojnica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Muškarac poginuo u saobraćajnoj nesreći u Lukavcu

LUKAVAC - Jedna osoba je smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na dijelu magistralnog puta Tuzla-Doboj u Lukavcu, potvrđeno je za Klix.ba iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Deložacija na površinskom kopu Šikulje: Porodica iseljena, napadnut kamerman

TUZLA - Porodica Ibrahima Spahića danas je deložirana iz kuće koja se nalazi u neposrednoj blizini površinskog kopa Šikulje u Lukavcu. Deložaciju je zatražio Rudnik Kreka Tuzla zbog toga što je ovo rudno polje, ali čitav događaj nije prošao bez incidenta jer je napadnut jedan kamerman.

Rudari protestovali u Lukavcu jer nije riješena eksproprijacija

LUKAVAC - Oko 200 rudara Površinskog kopa Šikulje, kod Lukavca, danas je održalo jednosatni štrajk pred zgradom opštine Lukavac, zahtijevajući da se riješi problem eksproprijacije zemljišta jer ne mogu dalje kopati zbog kuća koje nisu iseljene. Rudari su dali opštini 72 sata roka da deložira porodice sa kopa Šikulje. Inače će, kako su najavili, sa mašinama doći pred zgradu opštine i tu spavati.

Ukradeni čamci kod Lukavca, jedan zapaljen

TUZLA - Nepoznata lica su na jezeru Modrac kod Lukavca ukrala dva čamca, od kojih je jedan pronađen zapaljen, dok se za drugim traga, potvrđeno je danas Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U saobraćajnoj nezgodi povrijeđeno šestoro, među njima dvoje djece

TUZLA - Šest osoba, od kojih dvoje dvogodišnje djece, povrijeđeno je u saobraćjnoj nezgodi na lokalnom putu u mjestu Huskići, opština Lukavac, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Najčitanije