Luksemburg

Slovenija uklanja Crnu Goru sa liste kovid-19 bezbjednih zemalja

LJUBLJANA - Vlada Slovenije ukloniće Crnu Goru i Luksemburg sa "zelene liste" kovid-19 bezbjednih zemalja, iz kojih je moguće ući u Sloveniju bez primjene restriktivnih mjera.

Ova evropska zemlja ima najviše automobila na 1000 stanovnika

Među državama članicama EU Luksemburg je u 2018. godini zabilježio najveću "stopu motorizacije" sa 676 putničkih automobila na 1000 stanovnika.

CNN: Kako u Rusiji ima manje zaraženih nego u Luksemburgu?

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je ove sedmice njegova zemlja uspjela da zaustavi masovno širenje virusa korona i da je situacija pod kontrolom, zahvaljujući ranim i agresivnim mjerama da se spriječi da veći broj ljudi oboli, prenosi CNN i pita: Da li Rusija drži virus korona pod kontrolom?

Pet evropskih zemalja preuzima djecu migrante

BRISEL - Finska, Francuska, Njemačka, Luksemburg i Portugal saglasili su se da prihvate određen broj djece migranata koji se nalaze u Grčkoj usljed tenzija koje traju na grčko-turskoj granici.

Luksemburg postaje prva zemlja u svijetu s besplatnim javnim prevozom

Prvog marta 2020. godine Luksemburg će postati prva zemlja u svijetu u kojoj će javni prevoz biti besplatan. Vlasti su se odlučile na takav potez u nadi da će se smanjiti broj automobila koji krstare putevima, a u skladu sa dugoročnim planom smanjenja emisije štetnih gasova. U tom cilju do kraja godine autobuski sistem u cijeloj zemlji biće na električni pogon.

Dječaka iz Srbije usmrtila ledena skulptura

Emran Hamza (2), porijeklom iz Srbije, poginuo je u nedjelju na božićnom sajmu u Luksemburgu, kada se ledena skulptura od 700 kilograma pala na njega.

Luksemburg uvodi časove kodiranja u svim školama

​Časovi kodiranja postaće dio nastavnog programa u Luksemburgu od početka sljedeće školske godine, rekao je ministar obrazovanja Claude Meisch.

Srbija slavila u Luksemburgu, Mitrović dao dva gola

Fudbaleri Srbije pobijedili su Luksemburg sa 3:1, u šestom kolu kvalifikacija za Euro 2020.

Pres konferencija uoči utakmice Srbija - Luksmeburg pod šatorom

LUKSEMBURG - Srpske novinare, ali i predstavnike Fudbalskog saveza u Luksemburgu je danas dočekalo iznenađenje, pošto je konferencija za medije uoči sutrašnje utakmice protiv domaćina održana pod šatorom.

Srbija bez Tadića u Luksemburgu

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće protiv Luksemburga bez najboljeg fudbelera Dušana Tadića, koji neće nastupiti zbog povrede zadnje lože, rečeno je danas novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" pred polažak u Luksemburg.

Najčitanije