Lula da SIlva

Lula se povukao iz izborne trke

BRAZILIJA - Bivši brazilski predsjednik Luiz Injasio da Silva Lula povukao se iz predsjedničkih izbora koji će biti održani sljedećeg mjeseca i podržao kandidaturu svog najbližeg saradnika.

Da Silva iz zatvora kandidovan za izbore u Brazilu

BRAZILIJA - Brazilska radnička stranka (PT) kandidovala je u srijedu bivšeg predsjednika Luisa Inacija Lulu da Silvu za predsjedničke izbore u oktobru uprkos tome što on služi zatvorsku kaznu za korupciju, a što su podržale hiljade Lulinih pristalica.

Bivši brazilski predsjednik se zabarikadirao u zgradi sindikata

SAO PAULO – Bivši brazilski predsjednik Luis Inasio Lula da Silva zabarikadirao se u zgradi sindikata u svom rodnom gradu u blizini Sao Paula, nakon što je propustio rok da se preda vlastima.

Izdat nalog za hapšenje bivšeg predsjednika Brazila

Brazilski federalni sudija Serđo Moro izdao je nalog za hapšenje bivšeg predsjednika te zemlje Luisa Ignasia Lula da Silve.

Pucano na karavan bivšeg predsjednika Brazila

BRAZILIJA - Nepoznati napadači pucali su na dva autobusa, koja su se nalazila u izbornom karavanu bivšeg brazilskog predsjednika Luis Inasio Lula da Silva, ali na sreću niko nije povrijeđen, izjavio je da Silvin portparol Hose Krispinijano.

Bivši brazilski predsjednik osuđen zbog korupcije

BRAZILIJA - Bivši brazilski predsjednik Luiz Injasio Lula da Silva proglašen je krivim za korupciju i osuđen na devet i po godina zatvora.

Najčitanije