Lutka

Tokom karnevala u Hrvatskoj spaljene lutke istopolnog para s djetetom

ZAGREB - Tokom tradicionalne karnevalske povorke u hrvatskom gradu Imotskom, u kojoj građani maskirani šetaju gradom, spaljene su lutke istopolonog para s djetetom.

Sarajke prave krpene lutke: 'Najsretnije smo kada Pepetuške probude emocije'

Praćke, drveni vozići sa vagonima različitih boja, klikeri, konjići za ljuljanje, krpene lutke... sve su ovo igračke koje su mališanima nekad predstavljale cijeli jedan svijet zabave i mašte, a onda je došlo vrijeme šablonski izrađenih igračaka, vrijeme novih tehnologija i video-igrica, vrijeme kada je mašta izgubila bitku sa brojnim superjunacima.

Optuženi u predmetu "Lutka" Milan Mitić priznao krivicu

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH predložilo je zatvorsku kaznu od osam godina za Milana Mitića (59) koji je sporazumno priznao krivicu za krivična djela u kojima je, zajedno sa drugim licima, optužen za ubistvo, pokušaj ubistva i više pljački novca.

Novi seks trend u Evropi: Skupi bordeli sa lutkama

Ovaj bordel, koji se nalazi u Torinu, tek je otvoren, a već je popunjen rezervacijama nedjeljama unaprijed.

Lutka "Sirena" povučena sa tržišta

ISTOČNO SARAJEVO - Agencija za nadzor tržišta BiH povukla je iz prodaje lutku "Sirena" uvezenu iz Kine zbog štetnih supstanci koje mogu ugroziti zdravlje djece.

Za trinaest osuđenih u predmetu "Lutka" 100 godina zatvora

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH proglasilo je krivim 13 optuženih iz predmeta "Lutka" zbog organizovanog kriminala i više krivičnih djela i osudilo ih na oko 100 godina zatvora, potvrdili su iz Tužilaštva BiH.

Predmet 'Lutka': Uhapšen Anes Kurbegović

SARAJEVO - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su Anesa Kurbegovića, nepravosnažno osuđenog na 15 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, a za kojim je bila raspisana potjernica nakon što se nije pojavio tokom izricanje presude u premetu "Lutka".

Porodicu iz Perua teroriše ukleta lutka

PERU - Porodica iz Perua tvrdi da ih sedam godina teroriše lutka.

Simpatična dvogodišnja djevojčica održala lekciju o predrasudama

Dvogodišnja Sofija iz Klovera u Sjevernoj Karolini pobrala je simpatije korisnika interneta širom svijeta nakon što je sa majkom išla da kupi lutku.

Opasan trend - seksualne lutke u obliku djece

OSLO - Norveška policija saopštila je da je zabrinuta zbog toga što je uočila da muškarci više nego ranije naručuju iz Hong Konga seksualne lutke u obliku djece.

Najčitanije