MAska

Italijanska policija odbila da nosi ružičaste maske

Italijanska policija je odbila da uz uniformu nosi ružičaste zaštitne maske i odmah je nastala polemika u javnosti. Zar u današnje vrijeme, kada je zabranjeno dijeliti ljude na polove, ima uopšte bilo kakve veze koje je boje maska? Ima. I nema. Zavisi na kojoj ste strani društva koje je podijeljeno oko svega, pa i oko toga da li je zaista prikladno da policajci nose ružičaste maske.

Muškarci s maskom na licu djeluju privlačnije, otkriva studija

Muškarci sa plavom medicinskom maskom na licu smatraju se privlačnijim, pokazalo istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji.

Uhapšena glumica iz "Čuvara plaže"

Samo dan nakon što su brojni svjetski mediji objavili vijest o incidentu na letu američke aviokompanije Delta Air Lines, na kom je jedna putnica napala putnika zbog toga što nije nosio masku dok je jeo, otkriven je i identitet putnice.

Recept za masku za lice koju svaka žena mora da zna

​Maske koje možemo sami da napravimo kod svoje kuće su najbolje.

Maska koja vraća mladoliki izgled i blistavost

Maske koje možemo sami da napravimo kod svoje kuće su najbolje.

Napravite masku za lice od vode u kojoj se kuvala riža

Azijatkinje vijekovima unazad koriste pirinčanu vodu u službi lepote, bez obzira da li je u pitanju njega lica, tijela ili kose. Nježna struktura pirinčane vode umiruje iritiranu kožu, posvjetljuje ten i pomaže kod problema sa suvom kožom.

Nosio tange umjesto maske, izbacili ga iz aviona

FORT LODERDEJL - Muškarac sa Floride koji je stavio crvene tange kao masku za lice morao je da napusti avion Junajted erlajnsa, pošto nije ispoštovao obavezu nošenja zaštitne maske.

Razvili maske koje sijaju pod UV kada imaju trag kovida 19

Tim naučnika sa univerziteta u zapadnom Japanu razvio je maske koje, ako sadrže tragove virusa korona, sijaju kada su izložene ultraljubičastom svjetlu.

Danska premijerka se izvinila zbog nenošenja maske

KOPENHAGEN - Danska premijerka Mete Frederiksen izvinila se danas nakon što je snimljena bez maske u jednoj prodavnici, suprotno novim pravilima radi suzbijanja širenja kovida-19.

Studija: Koje maske pružaju vrlo visok stepen zaštite od zaraze

GETINGEN - FFP2 maske pružaju vrlo visok stepen zaštite od zaraze, pod uslovom da se pravilno nose, zaključak je studije Instituta Maks Plank za dinamiku i organizaciju iz njemačkog grada Getingen.

Najčitanije