MIG

Na batajnički aerodrom dopremljeni migovi iz Bjelorusije

BEOGRAD - Dva miga-29 koje je Bjelorusija donirala Vojsci Srbije upravo su dopremljeni na batajnički aerodrom!

MiG presreo američki izviđački avion koji se približavao granici

MOSKVA - Ruski borbeni avion MiG-31 presreo je američki strateški izviđački avion RC-135 koji se približavao ruskim granicama iznad Tihog okeana i primorao ga da skrene, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Vozio pijan i zabio se u MiG-29

Nesvakidašnja saobraćajna nesreća u kojoj je folksvagen naletio na borbeni avion.

Indija od Rusije kupuje 21 i modernizuje još 59 lovaca MiG-29

U ovom momentu indijsko ratno vazduhoplovstvo posjeduje tri eskadrile lovaca MiG-29, koji su nabavljani još s početka 80-ih godina. Dopunski kontingent letjelica će stvoriti prostor za obrazovanje još jedne eskadrile.

Borbeni avion budućnosti, Rusi prave novu generaciju lovca-presretača

Preduzeća "Rosteha" su počela da rade na stvaranju nove generacije lovaca-presretača pod potencijalnim nazivom MiG-41, saopšteno je na sajtu korporacije.

U Srbiju stižu četiri aviona "mig-29"

Četiri aviona "mig-29" koje je Vojska Srbije dobila na poklon od Belorusije, biće isporučeni u narednih nekoliko nedelja, potvrđeno je Sputnjiku.

Nastradali piloti odbacili rezervoar da bi spasili tuđe živote

Mala visina leta, između 200 i 400 metara, kao i rizičan manevar avionom MiG-21, bili su kobni po pilote majora Dejana Krsnika (49) i kapetana prve klase Zvonka Vasiljevića (43), čiji se avion u petak srušio u selu Brasina kod Malog Zvornika. Hrabri piloti su prilikom rušenja odbacili rezervoar s gorivom i napravili očajnički manevar avionom samo da bi izbjegli rušenje na kuće, tvrde izvori. Time su praktično dali svoje živote da bi spasili ljude na zemlji.

Muškarac u čije dvorište je pao MiG zbog krvarenja prebačen u Beograd

U jutrošnjem padu vojnog aviona MiG-21 u selu Brasina poginula su dva pilota, a povrijeđen je čovjek u čije je dvorište letjelica pala. Opšta bolnica u Loznici primila je jednu osobu s opekotinama zadobijenim usljed pada aviona u rejonu sela Brasina, kod Malog Zvornika.

Novi detalji: Avion nije mogao da poleti bez potpisa pilota

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je da je za polijetanje svakog vojnog aviona potrebno pet potpisa i da ih je vojni avion koji je danas srušen imao.

Objavljen identitet poginulih pilota

BEOGRAD - Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije poginuli su danas prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina, kod Malog Zvornika, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Najčitanije