MIG 29

Indija od Rusije kupuje 21 i modernizuje još 59 lovaca MiG-29

U ovom momentu indijsko ratno vazduhoplovstvo posjeduje tri eskadrile lovaca MiG-29, koji su nabavljani još s početka 80-ih godina. Dopunski kontingent letjelica će stvoriti prostor za obrazovanje još jedne eskadrile.

U Srbiju stižu četiri aviona "mig-29"

Četiri aviona "mig-29" koje je Vojska Srbije dobila na poklon od Belorusije, biće isporučeni u narednih nekoliko nedelja, potvrđeno je Sputnjiku.

Rusija modernizuje šest bjeloruskih migova za izvoz u Srbiju

MOSKVA - Rusija će pomoći Bjelorusiji u remontu i modernizaciji šest lovaca MiG-29 do nivoa MiG-29M2 za naknadni izvoz u Srbiju, prenio je Sputnik, pozivajući se na izvor u oblasti vojno-tehničke saradnje.

Ptice srušile MiG 29

Lovac indijskog Ratnog vazduhoplovstva MiG-29K postao je žrtva ptica za vrijeme školskog leta u području ljetovališta Goa.

Vozila s vojskom i opremom izašla iz kasarne u Kraljevu, MIG nadletio Novi Pazar

NOVI PAZAR - Jedan MIG 29 nadletio je danas Novi Pazar u pravcu Kopnene zone bezbjednosti, a mediji javljaju da su iz vojne kasarne u Kraljevu izašla vozila s ljudstvom i opremom.

Srbija dobila četiri MIG-a od Bjelorusije

BEOGRAD - Delegacija Ministarstva odbrane i Ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije, koju je predvodio ministar odbrane Aleksandar Vulin, prisustvovala je u 558. vazduhoplovnom zavodu u Baranoviču primopredaji četiri bjeloruska MIG-29.

Mađari prodaju sve lovce MIG-29, cijena "sitnica"

BUDIMPEŠTA - Ministarstvo odbrane Mađarske odlučilo je da aukcijski proda sve svoje lovce MiG-29.

Pogled na srpske MIG-ove sa Putinovog prozora

Putinov avion iznad Beograda pratili su lovci MIG 29, koje je ranije Rusija isporučila Srbiji u okviru vojno-tehničke saradnje.

Bugarski parlament odobrio kupovinu američkih aviona

SOFIJA - Bugarski parlament odobrio je danas plan vlade da pokrene pregovore o sporazumu sa SAD o kupovini osam novih borbenih aviona F-16, čime bi zamijenila ruske Migove 29 i time vazdušne snage prilagodile NATO standardima.

Slovaci nabavljaju američke F-16, ruski MiG-ovi odlaze u istoriju

BRATISLAVA - Slovačka će kupiti američke avione F-16 kako bi što prije zamijenila ruske MiG-ove 29 i tako se dodatno odmakla od Rusije.

Najčitanije