MMF

I Brčko traži dio para od MMF-a

BRČKO - Brčko distrikt traži od entitetskih vlada u Bosni i Hercegovini da iz svoje kvote novca koji su dobili od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odvoje dio i za institucije distrikta, najavljujući da će u suprotnom pokrenuti spor pred sudovima jer smatraju da i njima pripada dio tog novca.

Stiže više od 300 miliona evra, a nema dogovora o raspodjeli

BANJALUKA - Međunarodni monetarni fond (MMF) će u ponedjeljak BiH doznačiti više od 300 miliona evra pomoći u SDR valuti namijenjenih suzbijanju posljedica virusa korona, kao što su "Nezavisne novine" ekskluzivno objavile sredinom maja.

Stiže 300 miliona evra pomoći MMF-a za BiH

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina je i dalje daleko od zaključivanja novog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom, a, kako nam je potvrđeno iz MMF-a, prije kraja mjeseca očekuje se isplata 300 miliona evra pomoći za BiH.

MMF ove godine predviđa rast američke ekonomije od sedam odsto

VAŠINGTON - Međunarodni monetarni fond (MMF) predviđa da će američka ekonomija ove godine rasti 7 odsto, a sljedeće 4,9 odsto.

MMF objavio koliko košta da se okonča pandemija

LONDON - Međunarodni monetarni fond traži da se potroši dodatnih 50 milijardi dolara kako bi se osiguralo ubrzanje kampanje vakcinsnja protiv korona virusa, ističući da na kraju taj trošak može da generiše povrat globalnoj ekonomiji od 9,0 biliona dolara.

Vučić: Imamo velike vesti, ne znam da li smem da ih objavim

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da danas imaju velike vijesti.

Fiskalni savjet BiH sa predstavnicima MMF-a o budućoj saradnji

SARAJEVO - Članovi Fiskalnog savjeta ViH održali su danas sastanak sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH koje je predvodio šef misije Martin Petri.

Džuel za "Nezavisne": Od BiH ne tražimo stezanje kaiša, nego veću potrošnju

Pregovori o novom aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom su suspendovani, ali MMF je spreman da nastavi razgovore u svakom trenutku, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Endrju Džuel, rezidentni predstavnik misije u BiH.

Izlaz iz ekonomske krize sve vidljiviji

SARAJEVO, BANJALUKA - Uprkos neizvjesnosti zbog pandemije virusa korona, Međunarodni monetarni fond u najnovijem izvještaju predviđa da će BDP u BiH u ovoj godini rasti po stopi od 3,5 odsto, dok će svjetska privreda rasti po stopi od šest odsto, što je za 0,5 odsto više nego što su prognozirali u januaru.

Još nije jasno hoće li biti novog aranžmana MMF-a

BANJALUKA, SARAJEVO - Međunarodni monetarni fond (MMF) trebalo bi aktivnije da podrži zemlje koje se suočavaju s velikim troškovima u zdravstvenom, ali i realnom sektoru, rekao je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, nakon razgovora s evropskim šefovima te finansijske institucije.

Najčitanije