MMF

Kristalina Georgijeva evropski kandidat za direktora MMF-a

BRISEL - Kristalina Georgijeva iz Bugarske imenovana je za evropskog kandidata za novog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Četiri imena na listi kandidata za šefa MMF-a

​RIM - Ministri finansija zemalja EU danas će birati kandidata za direktora Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ sa liste od četiri imena, rekao je portparol Vlade Francuske.

MMF i Svjetska banka više nisu najveći globalni zajmodavci

Istraživanja su pokazala da su kineske državne banke izdale oko četvrtinu ukupnih kredita tržištima u nastajanju.

Lagardova podnijela ostavku na funkciji direktora MMF-a

​VAŠINGTON - Direktor Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ Kristin Lagard saopštila je da je podnijela ostavku na tu funkciju.

MMF otvara novu regionalnu kancelariju u Beču

​Međunarodni monetarni fond (MMF) otvoriće novu regionalnu kancelariju rezidentnog predstavnika za jačanje odnosa sa Albanijom, Kosovom, Crnom Gorom i Republikom Sjevernom Makedonijom.

Bevanda: Konkretna saradnja sa MMF-om čeka novu vlast

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda i šef Misije MMF-a za BiH Martin Petri konstatovali su danas u Sarajevu da je formiranje vlasti i dalje prioritetna tema u BiH, ali i preduslov za nastavak sprovođenja planiranih reformi u okviru aranžmana sa MMF-om.

Višković: Privredni razvoj jedan od prioriteta Vlade

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković danas je na sastanku sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martinom Petrijem istakao da je privredni razvoj jedan od najvažnijih prioriteta Vlade Srpske i da je u toku realizacija određenih mjera koje će doprinijeti unapređenju privrednog ambijenta.

Aranžman sa MMF-om mrtav

​BANJALUKA - Produženi aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) zapao je u duboku krizu, s obzirom na to da ni nakon održavanja opštih izbora u oktobru prošle godine nema nikakvog pomaka u njegovoj realizaciji, a nekoliko upućenih sagovornika tvrdi da je on praktično mrtav.

Od države dobili 210 miliona, a isplatili 80 miliona dividendi

​BANJALUKA - Preduzeća u većinskom državnom vlasništvu u BiH duguju 8,1 milijardu maraka ili 20 odsto bruto domaćeg proizvoda, rekao je Francisko Parodi, stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u BiH, na prezentaciji o stanju u državnim preduzećima koju je upriličilo Udruženje "Misli dobro" iz Banjaluke.

Parodi: Oko 550 državnih preduzeća u BiH nije profitabilno

BANJALUKA - Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Francisko Parodi rekao je danas u Banjaluci da finansijsko stanje oko 550 državnih preduzeća u BiH nije dobro, da nisu profitabilne i da imaju velike dugove, zbog čega treba unaprijediti njihov rad i podići odgovornost njihovih rukovodstava.

Najčitanije