MMF

Prekinuti pregovori o aranžmanu s MMF-om

BANJALUKA, SARAJEVO - Vlasti BiH su prekinule kontakte s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda o novom aranžmanu, koji je najavljivan protekle godine.

Naredna prilika za aranžman sa MMF-om tek na proljeće

BANJALUKA, SARAJEVO - Ukoliko se u najkraćem roku ne zaključi aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), BiH bi mogla doći u situaciju da će sljedeću priliku imati tek na proljeće 2021. godine, rekao je "Nezavisnim" Endrju Džuel, rezidentni predstavnik MMF-a u BiH.

Ponovo bez saglasnosti o Pismu namjere za novi aranžman sa MMF-om

SARAJEVO - Na sjednici Fiskalnog savjeta BiH, održanoj danas, nije postignuta saglasnost u vezi sa Pismom namjere za sklapanje novog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Dodik: Ono što nudi MMF treba odbaciti

BANJALUKA - Izvršni komitet SNSD-a podržao je budžet i ekonomsku politiku Vlade RS i zadužiće svoje poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske da podrže te dokumente.

Tegeltija: Savjet ministara za novi aranžman s MMF-om

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas, putem video-linka, sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martinom Petrijem o aktuelnim ekonomskim i finasijskim temama, te zaključivanju novog aranžmana sa ovom finasijskom organizacijom.

BiH pregovara s MMF-om, uslovi neprihvatljivi za RS

SARAJEVO, BANJALUKA - Vlasti u Bosni i Hercegovini otpočele su pregovore s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o kreditu teškom 1,5 milijardi KM, ali još nisu poznati uslovi za povlačenje tog novca koje je postavila ova međunarodna finansijska institucija.

Tegeltija: BiH će od MMF-a tražiti 750 miliona evra

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da BiH od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) traži sklapanje trogodišnjeg aranžmana u iznosu od 750 miliona evra za ublažavanje negativnih posljedica drugog talasa pandemije virusa korona.

Bevanda: Potreban novi kredit MMF-a

SARAJEVO - Ministar finansija u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda izjavio je da je novi kredit MMF-a potreban BiH, napominjući da ta sredstva idu u budžete entiteta.

Džuel: Prognozirani pad ekonomije BiH 6,5 odsto

Rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Endrju Džuel potvrdio je da MMF za ovu godinu predviđa pad ekonomskog rasta u BiH za 6,5 odsto iako je ova prognoza na proljeće pominjala pet odsto.

MMF: Za ekonomski oporavak biće potrebne godine

Kriza izazvana pandemijom virusa korona traje duže nego što se očekivalo i pojedinim zemljama biće potrebne godine prije nego njihove ekonomije ponovo počnu da rastu, izjavio je danas prvi zamjenik direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džefri Okamoto.

Najčitanije