MMF

Parodi: Zakon o borcima ugrozio bi finansijsku stabilnost FBiH

SARAJEVO - Rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Francisko Parodi izjavio je da bi usvajanje zakona o borcima i njihovim porodicama u ovakvom obliku u kakvom se trenutno nalazi u Parlamentu Federacije BiH (FBiH) ugrozilo finansijsku stabilnost ovog entiteta.

MMF smanjio prognozu rasta evropske privrede

Međunarodni monetarni fond (MMF) zadržao je nepromijenjenu prognozu rasta za globalnu privredu na 3,9 odsto uprkos zabrinutosti oko rastućih trgovinskih tenzija i viših cijena nafte.

Kasipović: Ne znam za zahtjev MMF-a

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je danas u Banjaluci da ne zna za zahtjeve Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za ponovno usvajanje izmjena seta zakona koji se odnose na povećanje plata i da na sjednici Vlade nikada o ovome nije bilo govora.

Savjet ministara donio odluku o povlačenju treće tranše proširenog aranžmana sa MMF-om

SARAJEVO - Savjet ministara, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, donio je na današnjoj sjednici u Sarajevu Odluku o povlačenju treće tranše Proširenog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

"Grčka sada može da stane na svoje noge"

ATINA - Grčka je okrenula novu stranicu i može od sada sama, bez finansijske pomoći sa strane, rekao je evropski komesar Pjer Moskovici tokom prve posjete Atini od kada su se evropski zajmodavci dogovorili da daju Atini dalje olakšice za njena dugovanja.

Šta nije ispoštovano iz dopunskog pisma MMF-a: Vlasti u BiH pogazile obećanja

BANJALUKA, SARAJEVO - Vlasti u BiH nisu u potpunosti ispoštovale obaveze iz dopunskog pisma namjere koje su sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) potpisali Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, Vjekoslav Bevanda, ministar finansija BiH, Senad Softić, guverner Centralne banke, Fadil Novalić, predsjedik Vlade FBiH, Jelka Milićević, ministar finansija FBiH, Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, i Zoran Tegeltija, ministar finansija RS.

Ministarstvo finansija RS: Aranžman neće biti ugrožen

SARAJEVO - U Ministarstvu finansija Republike Srpske Srni je rečeno da nemaju ništa protiv analize MMF-a koja će sasvim sigurno pokazati da stend-baj aranžman sa tom finansijskom institucijom ni na koji način nije i neće biti ugrožen zakonima koji imaju za cilj poboljšanje primanja u Republici Srpskoj.

Vlada RS: Nemamo ništa protiv analize MMF-a

BANJALUKA - U Ministarstvu finansija Republike Srpske Srni je rečeno da nemaju ništa protiv analize MMF-a koja će sasvim sigurno pokazati da stend-baj aranžman sa tom finansijskom institucijom ni na koji način nije i neće biti ugrožen zakonima koji imaju za cilj poboljšanje primanja u Republici Srpskoj.

MMF odgađa sastanak o isplati naredne tranše zbog veterana i rasta plata

SARAJEVO - Međunarodni monetarni fond (MMF) u petak je u posljednjem trenutku odgodio sastanak kako bi zaključio pregled programa za BiH, koji je trebalo da omogući isplatu naredne tranše u iznosu od oko 150 miliona KM.

Ispunjeno samo pola MMF-ovih mjera

BANJALUKA - Od 24 strukturalne odrednice u produženom aranžmanu s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), naše vlasti ispunile su tek polovinu, pokazuju podaci iz zadnjeg dostupnog izvještaja ove međunarodne finansijske institucije povodom zaključenja dopunskog pisma namjere u februaru ove godine.

Najčitanije