MMF

Šta su vlasti obećale MMF-u u zamjenu za produženje aranžmana

Centar za povezivanje sa Evropskom unijom - "EU Connect" analizirao je Prvi pregled Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) po osnovu proširenog aranžmana i Zahtjev za produženje aranžmana sa Bosnom i Hercegovinom.

BiH trajno napustio svaki peti stanovnik

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina ima najveći negativni prirast stanovništva u svim zemljama regiona, a imigracija je druga najveća, odmah nakon Makedonije, pokazuju podaci iz izvještaja Međunarodnog monetarnog fonda za BiH.

BiH doznačena druga tranša MMF-a u iznosu od skoro 146 miliona KM

SARAJEVO - Na račun Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH), doznačena je druga tranša po osnovu Proširenog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), u iznosu od 145.828.711 KM (protuvrijednost 63.412.500 SDR), saopšteno je iz Centralne banke.

Nadim Ilahi za "Nezavisne": MMF nije budžetska policija

U BiH bi svi trebalo da se uzdrže od političke retorike koja izaziva nestabilnost. Uzalud sve reforme ako investitori nemaju osjećaj stabilnosti, rekao je Nadim Ilahi, šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda za BiH.

MMF: Makroekonomske prilike u BiH povoljne, rast nedovoljan

SARAJEVO - Međunarodni monetarni fond (MMF) je nakon zaključenja konsultacija prema članu IV sa Bosnom i Hercegovinom za 2017. godinu objavio izvještaj o prvom pregledu po osnovu proširenog aranžmana.

Autoputevi (ni)su preduslov za razvoj

BANJALUKA - Iako se posljednjih godina često čuje da je gradnja autoputeva neophodna za ekonomski razvoj, postavlja se pitanje da li je to zaista tako s obzirom na to da i međunarodne finansijske institucije nisu načisto s tim pitanjem.

Nakon zasjedanja MMF odobreno 145 miliona KM za BiH

VAŠINGTON - Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda na sjednici koja je održana danas u Vašingtonu donio je odluku o isplati druge tranše proširenog aranžmana s BiH.

Cvijanovićeva na molitvenom doručku u Vašingtonu

VAŠINGTON - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovaće danas u Vašingtonu Nacionalnom molitvenom doručku čiji je domaćin predsjednik SAD Donald Tramp.

Cvijanovićeva sa Ilahijem u Vašingtonu uoči izvršnog odbora MMF-a

VAŠINGTON - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Vašingtonu sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ za BiH Nadimom Ilahijem uoči Izvršnog odbora MMF-a, koji će biti održan 9. februara.

Bevanda: Novac od MMF-a je najjeftiniji novac

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav Bevanda rekao je da je novac od MMF-a najjeftniji novac i da je BiH zadržala kreditni rejting, te da nije bilo padova zadnjih godina.

Reklame

Najčitanije