MMF

Zvizdić prisustvovao godišnjoj skupštini MMF-a i Svjetske banke

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić prisustvovao je godišnjoj skupštini Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke u Vašingtonu, na kojoj će biti razgovarano o pitanjima od globalnog značaja, uključujući svjetske ekonomske izglede.

Procjena MMF-a: Tone ekonomski rast u BiH

BANJALUKA - Ekonomski rast u BiH u ovoj godini neće biti 3,1 odsto, kako je to Međunarodni monetarni fond (MMF) prognozirao u aprilu, već svega 2,8 odsto, pokazuju najnovije procjene MMF-a.

Upozorenje šefice MMF-a: Prijeti veliki pad privrede 2020. godine

Globalna privreda doživljava "sinhronizovano usporavanje", izjavila je nova šefica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), dodavši da će se stanje još pogoršati ako vlade ne riješe trgovinske sporove i ne podrže rast.

EU i MMF upozoravaju: Budžeti treba da budu bliži građanima

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako EU godinama upozorava BiH da se budžetski prihodi, rashodi i trošenje novca poreskih obveznika ne prikazuju na transparentan način, vlasti na različitim nivoima u zemlji uporno izbjegavaju primijeniti evropske standarde u ovoj oblasti.

Kristalina Georgijeva jedini kandidat za direktora MMF

Međunarodni monetarni fond je saopštio danas da će se izvršna direktorka Svjetske banke Kristalina Georgijeva smatrati jedinim kandidatom za mjesto budućeg izvršnog direktora MMF, nakon što je u petak zaključen period nominacija.

Državne firme ne mare za studiju MMF-a

BANJALUKA - Iako je Međunarodni monetarni fond (MMF) prije pola godine objavio studiju o stanju u preduzećima u većinskom državnom vlasništvu u BiH, interes je gotovo nikakav da se stvari poprave i promijene.

Kristalina Georgijeva evropski kandidat za direktora MMF-a

BRISEL - Kristalina Georgijeva iz Bugarske imenovana je za evropskog kandidata za novog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Četiri imena na listi kandidata za šefa MMF-a

​RIM - Ministri finansija zemalja EU danas će birati kandidata za direktora Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ sa liste od četiri imena, rekao je portparol Vlade Francuske.

MMF i Svjetska banka više nisu najveći globalni zajmodavci

Istraživanja su pokazala da su kineske državne banke izdale oko četvrtinu ukupnih kredita tržištima u nastajanju.

Lagardova podnijela ostavku na funkciji direktora MMF-a

​VAŠINGTON - Direktor Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ Kristin Lagard saopštila je da je podnijela ostavku na tu funkciju.

Najčitanije