MMF

Šefica MFF-a: Svijet je sada u recesiji

Šefica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgieva izjavila je da je globalna ekonomija sada u recesiji zahvaljujući COVID-19, ali da čuje da svjetski čelnici konačno shvataju da će samo koordinisanim naporima uspjeti zaustaviti širenje novog korona virusa.

Šefica MMF-a: Svijet zvanično u recesiji

Šefica Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva izjavila je danas da je globalna ekonomija sada u recesiji zahvaljujući COVID-19, ali da čuje da svjetski čelnici konačno shvataju da će samo koordinisanim naporima uspjeti zaustaviti širenje novog korona virusa.

Endrju Džuel za "Nezavisne": MMF će maksimalno pomoći BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Međunarodni monetarni fond (MMF) izrazio je spremnost da pruži maksimalnu pomoć kroz aranžman nakon što su bh. vlasti to zatražile, rekao je Endrju Džuel, rezidentni predstavnik MMF-a u BiH, za "Nezavisne".

MMF traži podršku za udvostručavanje finansijskog kapaciteta

Međunarodni monetarni fond zatražio je od lidera Grupe 20 da podrže udvostručavanje vanrednog finansijskog kapaciteta radi jačanja odgovora na pandemiju virusa korona, koja se brzo širi i prijeti da prouzrokuje globalnu recesiju u 2020. godini.

Georgijeva: Pandemija korone izazvaće globalnu recesiju 2020.

VAŠINGTON - Pandemija virusa korona izazvaće globalnu recesiju 2020. godine koja bi mogla biti gora od one koja je viđena tokom globalne finansijske krize 2008-2009, ali bi svjetska ekonomska proizvodnja trebalo da se oporavi 2021. godine, objavio je danas Međunarodni monetarni fond.

MMF u BiH protiv korištenja deviznih rezervi u fiskalne svrhe

SARAJEVO - Kancelarija rezidentnog predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH saopštila je da bi svaki pokušaj da se devizne rezerve Centralne banke BiH koriste u fiskalne svrhe narušio valutni odbor, a predstavljao bi i prijetnju po finansijsku stabilnost i rizik za nastanak značajnih inflatornih kretanja.

"BiH kao članica MMF-a ima na raspolaganju 165 miliona evra"

SARAJEVO - Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, danas je u Sarajevu održao sastanak s Endrujom Džuelom, rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH.

MMF spreman da podrži zemlje sa bilion dolara protiv korone

VAŠINGTON - Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Georgijeva objavila je danas da je Fond spreman da mobiliše svoj kreditni kapacitet od 1.000 milijardi dolara da bi pomogao 189 zemalja članica u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Najavljena pomoć od 50 milijardi dolara za borbu protiv virusa

Međunarodni monetarni fond (MMF) je najavio da će osigurati paket pomoći od 50 milijardi dolara za pomoć u borbi protiv virusa korona.

Bevanda: Raste problem migranata i virusa, a BiH na privremenom finansiranju

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajučeg Savjeta ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas šefa Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martina Petrija s kojim je razgovarao o zastoju reformi i problemima koje nosi privremeno finansiranja institucija BiH.

Najčitanije