MMF

MMF otvara novu regionalnu kancelariju u Beču

​Međunarodni monetarni fond (MMF) otvoriće novu regionalnu kancelariju rezidentnog predstavnika za jačanje odnosa sa Albanijom, Kosovom, Crnom Gorom i Republikom Sjevernom Makedonijom.

Bevanda: Konkretna saradnja sa MMF-om čeka novu vlast

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda i šef Misije MMF-a za BiH Martin Petri konstatovali su danas u Sarajevu da je formiranje vlasti i dalje prioritetna tema u BiH, ali i preduslov za nastavak sprovođenja planiranih reformi u okviru aranžmana sa MMF-om.

Višković: Privredni razvoj jedan od prioriteta Vlade

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković danas je na sastanku sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martinom Petrijem istakao da je privredni razvoj jedan od najvažnijih prioriteta Vlade Srpske i da je u toku realizacija određenih mjera koje će doprinijeti unapređenju privrednog ambijenta.

Aranžman sa MMF-om mrtav

​BANJALUKA - Produženi aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) zapao je u duboku krizu, s obzirom na to da ni nakon održavanja opštih izbora u oktobru prošle godine nema nikakvog pomaka u njegovoj realizaciji, a nekoliko upućenih sagovornika tvrdi da je on praktično mrtav.

Od države dobili 210 miliona, a isplatili 80 miliona dividendi

​BANJALUKA - Preduzeća u većinskom državnom vlasništvu u BiH duguju 8,1 milijardu maraka ili 20 odsto bruto domaćeg proizvoda, rekao je Francisko Parodi, stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u BiH, na prezentaciji o stanju u državnim preduzećima koju je upriličilo Udruženje "Misli dobro" iz Banjaluke.

Parodi: Oko 550 državnih preduzeća u BiH nije profitabilno

BANJALUKA - Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Francisko Parodi rekao je danas u Banjaluci da finansijsko stanje oko 550 državnih preduzeća u BiH nije dobro, da nisu profitabilne i da imaju velike dugove, zbog čega treba unaprijediti njihov rad i podići odgovornost njihovih rukovodstava.

MMF: Snažan ekonomski rast i niska inflacija u Srbiji

BEOGRAD - Misija Međunarodog monetarnog fonda /MMF/ ocijenila je danas da Srbija ima snažan ekonomski rast, da opada javni dug i da je inflacija niska i stabilna, te da su mnoge ključne reforme sprovedene, mada neke sa kašnjenjem.

Opet srezan skromni rast BiH

SARAJEVO - Nakon Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), i ekonomski stručnjaci u finansijskim institucijama smanjili su prognoze rasta BDP-a u ovoj godini za BiH, i to na tri odsto.

MMF: Nastavak pregovora o saradnji i programu BiH čim se steknu uslovi

SARAJEVO - Zvaničnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) izrazili su spremnost za nastavak pregovora o nastavku saradnje i o programu BiH čim se steknu svi potrebni uslovi, saopšteno je iz Centralne banke BiH.

Lagard upozorila na opasnost od trgovinskih ratova

VAŠINGTON - Direktor Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ Kristin Lagard upozorila je danas da sada nije trenutak da države same sebi nanose ekonomske rane trgovinskim ratovima, pošto se globalni privredni rast usporava, a mnoge zemlje trpe teret dugova.

Najčitanije