MMF

Ukrajina zvanično zatražila pomoć od MMF-a

KIJEV - Ukrajina je zvanično zatražila novi program od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i nada se da će dobiti odgovarajuću pomoć u okviru tog aranžmana, objavio je danas ukrajinski premijer Denis Šmigal.

MMF: Prenijeti visoke cijene struje na potrošače da bi štedjeli

Međunarodni monetarni fond (MMF) upozorio je evropske vlade da ne intervenišu širokom finansijskom podrškom zbog energetske krize u regionu, i da umjesto toga treba da dopuste da potrošači snose teret viših cijena kako bi se podstakli da štede energiju i pomogli prelasku na zelenu energiju.

"Rusija se, zasad, ne povlači iz SZO, STO i MMF"

MOSKVA - Rusija se zasad neće povući iz Svjetske trgoviske organizacije (STO), Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), ali ima pitanja o njihovom radu, izjavila je danas portparolka gornjeg doma ruskog parlamenta Valentina Matvijenko.

MMF otvorio novi račun za pomoć Ukrajini, Zapad obećava

VAŠINGTON - Kanada i Njemačka su već obećale više od dvije milijarde dolara na novi račun koji je otvorio Međunarodni monetarni fond za pomoć Ukrajini, a i druge zemlje su izrazile interesovanje, rekao je danas portparol MMF-a Džeri Rajs.

Tegeltija u Vašingtonu: Najvažniji razgovor o aranžmanu s MMF-om

VAŠINGTON - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je poslije sastanaka sa delegacijama Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke u Vašingtonu da je za BiH najvažniji razgovor o aranžmanu sa MMF-om koga već nekoliko godina nema, dok saradnja sa Svjetskom bankom ide dobro.

O aranžmanu s MMF-om još niko ni ne razmišlja

BANJALUKA, SARAJEVO - Predstavnici BiH ni ne razmišljaju o potpisivanju novog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) iako se zemlja nalazi u najtežoj ekonomskoj i finansijskoj situaciji s rekordnom inflacijom.

MMF: Sankcije Rusiji mogu da poljuljaju dominaciju dolara

LONDON - Finansijske sankcije bez presedana uvedene Rusiji prijete da postepeno umanje dominaciju američkog dolara u svjetskoj trgovini i mogu da dovedu do fragmentiranja međunarodnog monetarnog sistema, izjavila je Gita Gopinat, prva zamjenica generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

MMF ne vidi prijetnju globalne finansijske krize zbog rata u Ukrajini

MMF za sada ne vidi preduslove za globalnu finansijsku krizu zbog događaja u Ukrajini i sankcija uvedenih Rusiji, izjavila je danas direktorka MMF Kristalina Georgijeva.

Novi aranžman s MMF-om tek poslije izbora

BANJALUKA, VAŠINGTON - Međunarodni monetarni fond (MMF) ne očekuje početak pregovora s BiH o novom aranžmanu prije održavanja narednih izbora, što znači da bi novi aranžman eventualno mogao biti zaključen možda tek sljedeće godine.

MMF: Svijet pred ekonomskom olujom

VAŠINGTON - Međunarodni monetarni fond (MMF) snizio je prognoze rasta SAD, Kine i svjetske ekonomije u cjelini, upozorivši i na rizike koje donose neizvjestan tok pandemije, inflacija, poremećaji u snabdijevanju i zaoštravanje monetarne politike u SAD.

Tegeltija: Džuel da počne da se bavi temama za koje je plaćen, a ne politikom

​SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je Srni da je krajnje vrijeme da šef kancelarije Međunarodnog monetarnog Fonda (MMF) Edru Džuel prestane da se bavi političkim temama u BiH i da počne da radi posao za koji je plaćen, a to je saradnja BiH i MMF-a.

Brčko od MMF-a neće dobiti ni marke od 600 miliona

BRČKO - Iako je Brčko distrikt zatražio od entitetskih vlada u BiH da iz svoje kvote novca koji su dobile od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odvoje dio i za institucije distrikta, male su šanse da će se to dogoditi.

I Brčko traži dio para od MMF-a

BRČKO - Brčko distrikt traži od entitetskih vlada u Bosni i Hercegovini da iz svoje kvote novca koji su dobili od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odvoje dio i za institucije distrikta, najavljujući da će u suprotnom pokrenuti spor pred sudovima jer smatraju da i njima pripada dio tog novca.

Stiže više od 300 miliona evra, a nema dogovora o raspodjeli

BANJALUKA - Međunarodni monetarni fond (MMF) će u ponedjeljak BiH doznačiti više od 300 miliona evra pomoći u SDR valuti namijenjenih suzbijanju posljedica virusa korona, kao što su "Nezavisne novine" ekskluzivno objavile sredinom maja.

Stiže 300 miliona evra pomoći MMF-a za BiH

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina je i dalje daleko od zaključivanja novog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom, a, kako nam je potvrđeno iz MMF-a, prije kraja mjeseca očekuje se isplata 300 miliona evra pomoći za BiH.

Najčitanije