MMF

MMF: Ostvaren napredak u pripremi fiskalno odgovornih nacrta budžeta za 2018.

SARAJEVO - Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) primijetila je napredak u pripremi fiskalno odgovornih nacrta budžeta za 2018. godinu Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH), te podstiče vlasti da blagovremeno i u skladu sa preporukama MMF-a, završe proces pripreme budžeta institucija BiH.

Tegeltija: U srijedu o zakonu o akcizama na tehničkom nivou

ISTOČNO SARAJEVO - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će u srijedu, 22. novembra, na tehničkom nivou biti nastavljeno usaglašavanje teksta zakona o akcizama, čije bi usvajanje omogućilo dogovore o dodatnom pismu namjere i nastavak aranžman sa Međunarodnim monternim fondom /MMF/.

Čović: Izvršna vlast ostaje ovakva do izbora

MOSTAR - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović primio je danas u svom mostarskom kabinetu Lars-Gunnara Wigemarka, šefa Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH te predstavnike MMF-a.

Srpska zbog blokada na nivou BiH ostala bez 748 miliona KM

BANJALUKA - Republika Srpska je, zbog blokada na nivou BiH, pretrpjela gubitke u iznosu od 748 miliona KM, rečeno je u kabinetu predsjednika Vlade Srpske.

Jerg Dekresin, zamjenik direktora MMF-a za Evropu: Plate u javnom sektoru treba smanjiti

SARAJEVO - Ono na čemu mi naporno radimo i što zaista pokušavamo postići našim programom sa BiH jeste inkluzivan i održiv rast. Upotrijebio bih jednu analogiju: umjesto da pojedete sjeme kukuruza, mi vas ohrabrujemo da ga posijete i uzgojite nešto novo, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Jerg Dekresin, zamjenik direktora MMF-a za Evropu.

Vladavina prava u BiH na evropskom dnu

SARAJEVO - Trenutni povoljni ekonomski rast u BiH treba da bude iskorišten za strukturalne reforme, posebno u oblasti pravosuđa, zaključeno je na prezentaciji Izvještaja regionalnih ekonomskih izgleda za Evropu, koji je juče u Sarajevu predstavio Međunarodni monetarni fond (MMF).

MMF u Sarajevu: Povećanje akciza znači više radnih mjesta, više prihoda za ljude

SARAJEVO - Ekonomski rast u Evropi je vrlo snažan i u ovoj godini je zabilježen u svim zemljama Starog kontinenta, izjavio je danas u Sarajevu Jorg Dekresin, zamjenik direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Misija MMF-a počela posjetu BiH

SARAJEVO - U Sarajevu danas boravi misija Međunarodnog monetarnog fonda predvođena Nadeem Ilahijem.

Bevanda: Neće biti posljedica za budžet BiH ukoliko ne bude bilo novca od MMF-a

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je da se po glasanju u Parlamentarnoj skupštini BiH vidi da već duže vrijeme nema parlamentarne većine i da je došlo do podjela u pojedinim klubovima i osnivanja novih, te da je stanje znatno drugačije u odnosu na period kada je formiran Savjet ministara.

Tajni sastanak Fiskalnog savjeta BiH i MMF-a: Ponovo bez dogovora o akcizama, SDA protiv

SARAJEVO - Tajni sastanak Fiskalnog savjeta BiH i predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda održan je u Sarajevu u utorak, saznaju "Nezavisne".

Reklame

Najčitanije