MMF

Cvijanovićeva sa Ilahijem: Vlada opredijeljena za unapređenje privrednog ambijenta

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske opredijeljena za nastavak realizacije mjera koje će doprinijeti dodatnoj fiskalnoj stabilnosti, te unapređenju ekonomskog i privrednog ambijenta Republike Srpske, rekla je predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović tokom sastanka sa kabinetu sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Novalić: Fokus Vlade FBiH donošenje novih zakonskih rješenja

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić istakao je danas u razgovoru sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da će u fokusu djelovanja federalne Vlade u narednom periodu biti donošenje novih zakonskih rješenja zacrtanih u Reformskoj agendi, kao što su zakon o porezima i doprinosima i zakon o porezu na dohodak.

Krajem maja sastanak sa delegacijom MMF-a

SARAJEVO - Sastanak sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), kao i sjednica Fiskalnog savjeta BiH biće održani do kraja maja, kada će biti definisane naredne mjere i aktivnosti u vezi sa pismom namjere u okviru aranžmana sa MMF-om, istakli su predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i šef Misije MMF-a za BiH Nadim Ilahi.

Bh. vlasti opet obmanule MMF

BANJALUKA - Iako je BiH dobila tranšu produženog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom uz obećanje da će do kraja marta usvojiti zakon o osiguranju depozita, to se nije dogodilo.

Lagard predložila "fond za crne dane"

BERLIN- Direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard predložila je danas kreiranje "fonda za crne dane" na nivou evrozone da bi se pomoglo članicama u slučaju ekonomskih kriza u budućnosti.

BiH kasni s ispunjavanjem uslova MMF-a

BANJALUKA, VAŠINGTON - Bosna i Hercegovina neće usvojiti zakon o osiguranju depozita BiH do kraja mjeseca, iako je to obaveza prema Međunarodnom monetarnom fondu u sklopu aranžmana.

MMF: Udvostručiti napore u sprovođenju strukturalnih reformi

SARAJEVO - Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju predvodi Nadem Ilahi podstakla je vlasti u BiH da u narednom periodu udvostruče napore u sprovođenju strukturalnih reformi.

Tegeltija sa predstavnicima MMF-a: Unaprijediti poslovni ambijent

BANJALUKA - Zoran Tegeltija, ministar finansija Republike Srpske, održao je danas sastanak sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda u BiH, koja je predvođena Šefom Misije, Nadimom Ilahijem, i Rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH, Franciskom Parodijem.

Razvojne banke sistemski rizik

BANJALUKA, SARAJEVO - Entitetske razvojne banke predstavljaju sistemski rizik za BiH, navedeno je u nedavno objavljenoj analizi Međunarodnog monetarnog fonda (MMF-a).

MMF: Tarife će nanijeti štetu američkoj ekonomiji

VAŠINGTON - Međunarodni monetarni fond (MMF) upozorio je danas da će američke restrikcije na uvoz čelika i aluminijuma izazvati ekonomsku štetu širokih razmjera, uključujući i SAD.

Najčitanije