MSS

NASA: Računamo na saradnju sa Rusijom na MSS do 2030.

Sjedinjene Američke Države smatraju da će Rusija nastaviti rad na Međunarodnoj svemirskoj stanici u krajnjem slučaju "u bliskoj budućnosti" i nadaju se saradnji na programu do 2030. godine, izjavio je šef NASA Bil Nelson.

Astronauti iz privatnog tima stigli na MSS

Prvi kompletno privatni tim astronauta stigao je danas bezbjedno na Međunarodnu svemirsku stanicu /MSS/ u sedmodnevnu naučnu misiju koja predstavlja prekretnicu u komercijalnim svemirskim letovima.

Rusija prekida svu saradnju na Međunarodnoj svemirskoj stanici

Rusija je najavila da će prekinuti saradnju na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) dok se ne ukinu sankcije koje je nametnuo Zapad zbog vojne operacije u Ukrajini.

Ruski kosmonauti lete na MSS

MOSKVA- Trojica ruskih kosmonauta danas će biti lansirana u letjelici "Sojuz" na Međunarodnu svemirsku stanicu (MSS), čime je nastavljeno zajedničko rusko-američko prisustvo na ovoj orbitalnoj ispostavi.

Rogozin: MSS nedovoljno efikasna u trenutnoj geopolitičkoj situaciji

Međunarodna svemirska stanica (MSS) nije dovoljno efikasna u trenutnoj geopolitičkoj situaciji, izjavio je generalni direktor ruske svemirske korporacije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin.

Kada Međunarodna svemirska stanica pada u Pacifik

PASADENA - Međunarodna svemirska stanica (MSS) radiće do 2030. godine, nakon čega će početkom 2031. pasti u Pacifički okean, na mjesto zvano Nemo, koje je najudaljenije od kopna.

MSS izvršila manevar da bi izbjegla krhotinu sa američke rakete-nosača

Međunarodna svemirska stanica (MSS) izvršila je manevar kako bi izbjegla krhotinu sa američke rakete-nosača, izjavio je direktor ruske svemirske agencije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin.

Astronaut podijelio prvi video sa Međunarodne svemirske stanice

Astronaut Viktor Glover, podijelio je svoj prvi video sa Međunarodne svemirske stanice.

Međunarodna svemirska stanica neće još dugo služiti čovječanstvu

Od 2. novembra 2000. godine Međunarodna svemirska stanica je stalno nastanjena. Naučnici hvale međunacionalni projekat. Ali on će služiti čovječanstvu samo još nekoliko godina.

Povratak Kohove poslije najdužeg boravka u orbiti

Kapsula sa tročlanom posadom Međunarodne svemirske stanice, u kojoj je američki astronaut Kristina Koh, žena koja je provela najviše vremena u svemiru, spustila se danas u Kazahstanu, prikazala je u prenosu ruska svemirska agencija Roskosmos.

Astronauti u otvorenom svemiru mijenjaju baterije na MSS

Astronauti Kristina Koh i Džesika Majer trenutno mijenjaju baterije na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Raketni test ugrozio orbitalnu stanicu

VAŠINGTON - NASA je saopštila da je uništavanje indijskog satelita u orbiti "užasna stvar" koja bi mogla da ugrozi Međunarodnu svemirsku stanicu /MSS/.

Rusija prizemljuje sve "Sojuze", možda odloži isporuke na MSS

MOSKVA - Visoki zvaničnik ruske svemirske agencije "Roskosmos" Sergej Krikaljev izjavio je danas da bi Rusija mogla da odloži planirano slanje tereta bez ljudske posade na Međunarodnu svemirsku stanicu (MSS) nakon havarije rakete sa ljudskom posadom.

Astronauti iz Emirata na Međunarodnoj svemirskoj stanici

Dva astronauta iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pridružiće se Međunarodnoj svemirskoj stanici sljedeće godine, objavio je na Twitteru šeik Muhamed bin Rašid Al Maktoum.

Astronauti stigli na orbitalnu stanicu

VAŠINGTON - Trojica astronauta iz SAD, Japana i Rusije stigla su danas na Međunarodnu svemirsku stanicu /MSS/, prikazala je televizija američke Nase.

Najčitanije