MUP

Zatečeno 12 ljudi na privatnoj zabavi u Novoj Topoli

GRADIŠKA – Dvanaest osoba zatečeno je protekle subote na proslavi u privatnoj kući u mjestu Nova Topola, što nije u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vandredne situacije s ciljem suzbijanja virusa korona, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Pretresi na više lokacija u Banjaluci i Prijedoru

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijama Hrvatske i Slovenije realizuje međunarodnu akciju kodnog naziva "Zajam", saopšteno je iz resornog ministarstva. U toku su pretresi na više lokacija u Banjaluci i Prijedoru.

Predstavnici MUP-a i IOM-a o naknadi štete u Blažuju i nabavci video nadzora

SARAJEVO - Zvaničnici MUP-a Kantona Sarajevo i Međunarodne organizacije za migracije (IOM) danas su u Sarajevu razgovarali o nadoknadi štete pričinjene prilikom nedavnih nereda u migrantskom kampu u Blažuju, te nabavci opreme koja je potrebna policiji za dalji rad i postavljanje video nadzora na području opština Ilidža i Hadžići.

MUP RS će pojačati aktivnosti za praznike

BANJALUKA - Načelnik Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Dalibor Ivanić istakao je da će policija imati pojačane preventivne aktivnosti za novogodišnje i božićne praznike i da će koristiti maksimalne kapacitete.

Forenzička oprema za zaštitu djece na internetu donirana MUP-u RS

BANJALUKA - Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević primio je danas donaciju visokotehnološke forenzičke opreme koja je namijenjena Odjeljenju za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije s ciljem zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja u digitalnom okruženju.

Policajci dočekuju snijeg u plitkim cipelama

BANJALUKA - Republički odbor Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS zatražio je od Vlade Srpske da obezbijedi dodatna sredstva, koja nisu planirana u budžetu MUP-a RS za 2021. godinu, a koja bi, između ostalog, bila iskorištena i za opremanje policajaca.

MUP Srpske pojačaće bezbjednosne mjere zbog dolaska Lavrova

BAnjaluka - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzeće pojačane mjere bezbjednosti zbog predstojeće posjete ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Srpskoj, koji će boraviti na području grada Istočno Sarajevo, radi njegovog nesmetanog kretanja i boravka, kao i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.

Zajednička akcija MUP-a Srbije i RS: Zaplijenjene automatske puške i bombe

BEOGRAD - Policija je uhapsila Đ. G. (56) iz Sremske Rače zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a zaplenjene su i automatske puške i bombe.

Policija kontrolisala 1.222 pješaka u RS, samo 15 nije kažnjeno

BANJALUKA - Od kontrolisana 1.222 pješaka, za 1.207 utvrđeno je da su počinili prekršaje, za koje su im izdati prekršajni nalozi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Korona ispisala više od 6.000 kazni

BANJALUKA - Pripadnici MUP-a RS napisali su od 20. marta do 15. novembra 6.040 prekršajnih kazni zbog kršenja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije zbog pandemije virusa korona.

Najčitanije