MUP

Alarmantni podaci MUP-a RS: Za volanom sve više pijanih

BANJALUKA - U prvih šest mjeseci ove godine u vožnji pod dejstvom alkohola u RS iz saobraćaja je isključeno 8.489 vozača, dok je u istom periodu godinu dana ranije to bio slučaj sa njih 6.979.

Od maja napadnuto 15 policajaca

BANJALUKA - O učestalim napadima na policiju na području Republike Srpske govori podatak da je evidentirano 15 napada na policijske službenike od 1. maja do 31. jula.

Lukač: Budućim penzionerima MUP-a veće penzije

​BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas je rekao da je Ministarstvo predložilo Vladi Republike Srpske da se budućim penzionisanim pripadnicima MUP-a penzije obračunavaju po povoljnijim uslovima za njih.

MUP Kantona Sarajevo nabavlja helikopter

SARAJEVO - Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u četvrtak će na sjednici Vlade Kantona Sarajevo prezentovati plan nabavke višenamjenskog helikoptera koji će služiti kako za operativne poslove MUP-a KS, tako i za civilne potrebe.

Dva "Despota" stigla u MUP RS

BANJALUKA - Dva "Despota" isporučena su danas MUP -u RS i upravo promovisana u Centru za obuku u Zalužanima.

Danas zvanična predaja dva "Despota" MUP-u, uskoro još tri

BIJELJINA - Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) isporučiće danas Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske dva oklopna multifunkcionalna vozila "Despot" koja ulaze u redovnu upotrebu policije, rekao je Srni direktor i većinski vlasnik TRB-a Slavenko Ristić.

MUP pozvao banjalučko tužilaštvo da ispita optužbe Suzane Radanović

​BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pozvalo je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka da ispita tačnost navoda i izjasni se povodom teških optužbi Suzane Radanović u kojima iznosi ime navodno odgovornog za smrt njenog sina Davida Dragičevića, a koje su prenijeli pojedini portali.

Na putevima Srpske u ovom mjesecu poginulo 16 osoba

​BANJALUKA – Šesnaest osoba poginulo je u saobraćajnim nesrećama u ovom mjesecu u Republici Srpskoj, a najčešći uzrok bila je neprilagođena brzina.

Stižu tri letjelice za potrebe MUP-a RS: Kriminalce će loviti ruskim helikopterima?

​BANJALUKA - Tender za nabavku tri helikotera, za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, već je raspisan, a otvaranje ponuda planirano je za 9. septembar, potvrđeno je "Nezavisnim".

Mektić bi reformu Operativnog štaba, MUP RS protiv

SARAJEVO, BIHAĆ - Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, rekao je danas, a dan nakon sastanka u Briselu, da je vidio da EU nema neko rješenje za migracije, te najavio da će pokrenuti reformu Operativnog štaba, dok su se iz MUP-a RS tome usprotivili, navodeći da Brisel traži efikasnije rezultate, a da BiH već ima dovoljno agencija.

Najčitanije