MUP

Pojačana kontrola vozača dvotočkaša do kraja sedmice

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske će od 6. do 9. avgusta sprovoditi pojačanu kontrolu saobraćaja s akcentom na kontrolu vozača motocikla, lakog motocikla, mopeda i bicikla, saopšteno je iz MUP-a RS.

U julu ove godine 113 saobraćajnih nezgoda manje nego prošlog jula

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je tokom jula ove godine, od kada se sprovodi preventivna kampanja u saobraćaju "Vozi oprezno, putuj bezbjedno", evidentiralo značajno smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, te broja stradalih učesnika u saobraćaju, u odnosu na isti period 2019. ali i 2018. godine.

Diplome za obučene pripadnike Žandarmerije

BANJALUKA - U Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS u Zalužanima uručena su uvjerenja drugoj grupi polaznika obuke za policijske službenike Žandarmerije MUP-a.

Muškarac povrijeđen u pucnjavi prevezen u UKC Tuzla

TUZLA - Muškarac (51) teško je povrijeđen u pucnjavi na području Gračanice, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Racija u Tuzli: U apartmanu pronađeno osam migranta

TUZLA - Policija je danas tokom racije u apartmanu u Tuzli koji je u vlasništvu lica čiji su inicijali A.V. zatekla osam ilegalnih migranata i oni su upućeni u imigracioni centar u Blažuj kod Sarajeva.

Još pet presretača od avgusta na putevima RS

BANJALUKA - U pet neobilježenih službenih vozila MUP-a RS novije generacije i različitih marki tokom avgusta biće završena ugradnja kompletne opreme mobilnih radara, kao i obuka policijskih službenika, koji će se naći na putevima Republike Srpske i kontrolisati učesnike u saobraćaju.

Lukač: Broj ilegalnih migranata povećan za gotovo 70 odsto

ISTOČNO SARAJVO - Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da je u prvih šest mjeseci ove godine ukupan broj krivičnih djela u Srpskoj smanjen, ali da je broj ilegalnih migranata u odnosu na isti period prošle godine povećan za gotovo 70 odsto.

Dječak i tinejdžerka povrijeđeni kod Živinica, vozač uhapšen

TUZLA - Djevojčica (17) i dječak (10) povrijeđeni su u saobraćajnoj nezgodi na regionalnom putu u naselju Priluk kod Živinica, a policija je uhapsila vozača koji se udaljio sa mjesta nezgode, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Motociklom sletio s puta

TUZLA - Muškarac iz Gradačca N.D. (49) povrijeđen je kada je motociklom sletio sa puta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Ministar policije TK optužen za trgovinu uticajem

TUZLA - Opštinski sud Tuzla potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Sulejmana Brkića (54) zbog sumnje da je kao ministar unutrašnjih poslova u Vladi TK počinio produženo krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem u sticaju sa krivičnim djelom zloupotreba položaja i ovlašćenja.

Najčitanije