MUP KS

Nakon pretresa u Blažuju naloženo protjerivanje 18 migranata

Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) i Služba za poslove sa strancima BiH (SPS BiH) danas su u ranim jutarnjim satima realizovali zajedničku akciju u privremenom prihvatnom centru za migrante u Blažuju i naložili protjerivanje 18 osoba.

Akcija "DAR1": Pretresi na 17 lokacija zbog korupcije

SARAJEVO - Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštila je da provodi akciju kodnog naziva "DAR 1" s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela s obilježjima korupcije.

Pijani muškarac polupao stakla na 11 auta u Sarajevu

SARAJEVO - Pijani muškarac jutros u 5 i 25 u sarajevskom naselju Aneks u ulici Prijedorska oštetio je nekoliko putničkih vozila na kojima su polupana stakla, potvrđeno je u Operativnom centru MUP-a KS.

Specijalci pretresaju prostorije KPZ Sarajevo

SARAJEVO - U Kaznenopopravnom zavodu Sarajevo (KPZ) večeras je počeo veliki pretres ćelija i ostalih prostorija koje koriste zatvorenici.

Predložen pritvor za predatora iz Goražda

SARAJEVO - Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je jednomjesečni pritvor D.K. (25) iz Goražda, kojeg sumnjiče da je dogovorio sastanak s jedanaestogodišnjim dječakom, nakon što mu se prilikom dopisivanja predstavio kao tinejdžerka te slao i tražio od njega eksplicitne sadržaje.

Uhapšen zbog sumnje da je opljačkao kuću starca koji je pronađen mrtav

SARAJEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo uhapsili su muškarca E.H. (42) zbog sumnje da je počinio razbojničku krađu u porodičnoj kući H.Š. (73), čije tijelo je pronađeno ispred kuće u sarajevskoj opštini Novi Grad.

Zabranu kretanja prekršile 33 osobe

SARAJEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo izdali su 33 prekršajna naloga zbog kršenja zabrane kretanja tokom policijskog časa.

U Kantonu Sarajevo 43 osobe prekrišile zabranu kretanja

SARAJEVO – Policija Kantona Sarajevo je u protekla 24 časa izdala 43 prekršajna naloga zbog kršenja zabrane kretanja, koja je u FBiH na snazi između 20 i 5 sati zbog epidemije virusa korona.

U Kantonu Sarajevo 46 osoba prekršilo policijski čas

SARAJEVO - Službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su tokom protekla 24 sata izdali 46 prekršajnih naloga zbog kršenja zabrane kretanja između 20 i 5 sati.

Mjere izolacije prekršilo 45 osoba u Kantonu Sarajevo

SARAJEVO - Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevio izdali su 35 prekršajnih naloga za kršenje zabrane kretanja od 20 do 5 sati.

Najčitanije