MUP KS

Predstavnici MUP-a i IOM-a o naknadi štete u Blažuju i nabavci video nadzora

SARAJEVO - Zvaničnici MUP-a Kantona Sarajevo i Međunarodne organizacije za migracije (IOM) danas su u Sarajevu razgovarali o nadoknadi štete pričinjene prilikom nedavnih nereda u migrantskom kampu u Blažuju, te nabavci opreme koja je potrebna policiji za dalji rad i postavljanje video nadzora na području opština Ilidža i Hadžići.

Raspisane potjernice za Živkovićem i Korićem zbog ubistva

SARAJEVO - Za Aleksandrom Živkovićem (31) i Safetom Korićem (38) MUP Kantona Sarajevo raspisao je potjernice zbog ubistva koje se desilo 2015. godine.

Nakon pretresa u Blažuju naloženo protjerivanje 18 migranata

Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) i Služba za poslove sa strancima BiH (SPS BiH) danas su u ranim jutarnjim satima realizovali zajedničku akciju u privremenom prihvatnom centru za migrante u Blažuju i naložili protjerivanje 18 osoba.

Akcija "DAR1": Pretresi na 17 lokacija zbog korupcije

SARAJEVO - Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštila je da provodi akciju kodnog naziva "DAR 1" s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela s obilježjima korupcije.

Pijani muškarac polupao stakla na 11 auta u Sarajevu

SARAJEVO - Pijani muškarac jutros u 5 i 25 u sarajevskom naselju Aneks u ulici Prijedorska oštetio je nekoliko putničkih vozila na kojima su polupana stakla, potvrđeno je u Operativnom centru MUP-a KS.

Specijalci pretresaju prostorije KPZ Sarajevo

SARAJEVO - U Kaznenopopravnom zavodu Sarajevo (KPZ) večeras je počeo veliki pretres ćelija i ostalih prostorija koje koriste zatvorenici.

Predložen pritvor za predatora iz Goražda

SARAJEVO - Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je jednomjesečni pritvor D.K. (25) iz Goražda, kojeg sumnjiče da je dogovorio sastanak s jedanaestogodišnjim dječakom, nakon što mu se prilikom dopisivanja predstavio kao tinejdžerka te slao i tražio od njega eksplicitne sadržaje.

Uhapšen zbog sumnje da je opljačkao kuću starca koji je pronađen mrtav

SARAJEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo uhapsili su muškarca E.H. (42) zbog sumnje da je počinio razbojničku krađu u porodičnoj kući H.Š. (73), čije tijelo je pronađeno ispred kuće u sarajevskoj opštini Novi Grad.

Zabranu kretanja prekršile 33 osobe

SARAJEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo izdali su 33 prekršajna naloga zbog kršenja zabrane kretanja tokom policijskog časa.

U Kantonu Sarajevo 43 osobe prekrišile zabranu kretanja

SARAJEVO – Policija Kantona Sarajevo je u protekla 24 časa izdala 43 prekršajna naloga zbog kršenja zabrane kretanja, koja je u FBiH na snazi između 20 i 5 sati zbog epidemije virusa korona.

Najčitanije