MUP KS

Mjere izolacije prekršilo 45 osoba u Kantonu Sarajevo

SARAJEVO - Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevio izdali su 35 prekršajnih naloga za kršenje zabrane kretanja od 20 do 5 sati.

Policijski čas prekršila 51 osoba u Kantonu Sarajevo

SARAJEVO - Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 časa izdat je 51 prekršajni nalog za kršenje zabrane kretanja između 18 i 5 časova, saopšteno je jutros iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Mjere izolacije prekršila 101 osoba u Kantonu Sarajevo

SARAJEVO - Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo tokom protekla 24 sata izvršili su kontrolu na 1.121 adresu s ciljem provjere poštivanja izrečenih mjera izolacije.

Vukli sanke po autoputu, pa ostali bez automobila

​SARAJEVO – Prije nekoliko dana pojavio se snimak nesavjesnih vozača koji su na na autoputu A1 u smjeru Sarajevo – Zenica vozilom vukli sanka, te blokirali obe trake, a sada je MUP KS objavio su po naredbi Suda od aktera ovog događaja oduzeli automobile.

Dojava o bombi u zgradi Vlade KS bila lažna

SARAJEVO - U zgradi Vlade Kantona Sarajevo u 12.25 sati završen je kontradiverzioni (KDZ) pregled prostorija i utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi o postavljenoj bombi.

Akcija u Sarajevu: MUP pretresa svoje prostorije

SARAJEVO - Po nalogu Tužilastva Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-KS, uhapsili su više osoba, a kako navodi Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva, u toku su pretresi u Sektoru za administraciju MUP-a KS u Opštini Novo Sarajevo.

MUP Kantona Sarajevo nabavlja helikopter

SARAJEVO - Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u četvrtak će na sjednici Vlade Kantona Sarajevo prezentovati plan nabavke višenamjenskog helikoptera koji će služiti kako za operativne poslove MUP-a KS, tako i za civilne potrebe.

Uhapšen sin Mirze Delibašića zbog otmice Turčina

SARAJEVO - Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) danas su, po nalogu Tužilaštva KS, uhapsili Darija Delibašića (sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića), koji se sumnjiči za učestvovanje u počinjenju krivičnog djela - otmica.

Zbog prostitucije, droge i oružja uhapšeno pet osoba, među njima i policajac

SARAJEVO - U akciji MUP Kantona Sarajevo i Tužilaštva KS pod kodnim nazivom "City" zbog prostitucije, droge i oružja uhapšeno je pet osoba. Nezvanično saznajemo da je jedan od uhapšenih pripadnik policije.

U toku akcija "City": Hapse zbog prostitucije, droge i oružja

​Nakon višemjesečne istrage MUP-a Kantona Sarajevo i Tužilaštva KS, rano jutros počela je realizacije akcije kodnog naziva "City".

Najčitanije