MUP RS

Lukač: Migrantska kriza očigledna, a vlast na nivou BiH ignoriše problem

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da vlasti u Sarajevu ignorišu sve ono što se dešava u vezi sa migrantskom krizom i svaki dan izjavljuju da to nije kriza i veliki problem, te da ne zna zašto to rade kada je kriza očigledna.

Lukač: Prošla godina najbolja po rezultatima rada MUP-a

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da je prošla godina po rezultatima rada MUP-a bila najbolja od kada postoji ova institucija, a da se u ovih šest mjeseci taj trend nastavio.

Nema novca za pripadnike MUP-a RS koji su čuvali granicu od migranata

SARAJEVO - Iako su postojala obećanja Međunarodne organizacije za migracije /IOM/ o finansiranju troškova za smještaj i ishranu 60 pripadnika MUP-a Republike Srpske koji su na ispomoći pripadnicima Granične policije BiH, sredstva još nisu obezbijeđena, pa je neophodno da IOM odmah provjeri mogućnost za finansiranje ovih policajaca s Evropskom agencijom za upravljanje spoljnim granicama, navedeno je u informaciji Ministarstva bezbjednosti BiH koja je u posjedu Srne.

MUP Srpske dobija dva nova dual radara

BANJALUKA - Brzinu kretanja vozila na putevima u Republici Srpskoj od danas će kontrolisati dva nova najsavremenija radarska uređaja čija je vrijednost 187.200 KM, koje je nabavila Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

MUP RS: Komemorativni skup protekao mirno i bezbjedno

ZVORNIK - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, u saradnji sa bezbjednosnim agencijama, obezbijedio je danas na komemorativnom skupu u Potočarima kod Srebrenice potpunu sigurnost političkih ličnosti iz BiH i inostranstva, kao i drugih zvaničnika i ostalih učesnika ovog kupa.

Lukač: Policija Srpske radi časno i profesionalno

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je Srni da MUP radi profesionalno i časno svoj posao, te da niko neće snositi zakonom predviđene posljedice za nešto što nije uradio.

Savez za promjene: MUP i Tužilaštvo da budu profesionalni

BANJALUKA - Savez za promjene pozvao je čestite ljude u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka da svoj rad temelje ne principima profesionalizma i stranačke nepristrasnosti.

MUP RS: Tokom današnjeg skupa na Trgu Krajine poštovati bezbjednost svih učesnika

MUP - Republike Srpske apelovalo je da građani svojim ponašanjem tokom današnjeg okupljanja na Trgu Krajine u Banjaluci ne ugrožavaju svoju i bezbjednost drugih učesnika, te da poštuju upozorenja i naredbe policijskih službenika.

MUP RS izdao zabranu prevoza eksplozivnih materija

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbu kojom se zabranjuje prevoz eksplozivnih materija na putnim dionicama u Podrinju od danas do srijede, 11. jula, radi bezbjednog obilježavanja stradanja Srba i Bošnjaka na tom području.

Saslušano još pet zubara, objavljena imena

BANJALUKA - Pripadnici Policijske uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa više policijskih uprava, a pod nadzorom nadležnih tužilaštava, u nastavku akcije "Blutut", usmjerenoj protiv nezakonitog pružanja stomatoloških usluga i ilegalne izrade zubnih proteza, danas su ispitali još pet osoba.

Najčitanije