MUP RS

Pripadnik MUP-a Srpske dobija medalju UN policije

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač prisustvuje danas svečanoj ceremoniji dodjele medalja UN pripadnicima UN policije (UNPOL Medal Parade) u mirovnoj misiji svjetske organizacije na Kipru (UNFICUP), na kojoj će medalju primiti i jedan pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Troje uhapšeno u međunarodnoj akciji u BiH

ISTOČNO SARAJEVO - Policijski službenici MUP-a Republike Srpske i SIPA po nalogu Suda BiH proveli su opsežnu međunarodnu akciju kodnog naziva "Nasljednik", prilikom koje su uhapšene tri osobe.

Informacije o prijetećim pismima dostavljene MUP-u Srpske

BANJALUKA - Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske dostavljene su sve informacije o mejlovima neprikladnog i prijetećeg sadržaja koji su upućeni na adrese klubova poslanika SNSD-a i NDP-a u Narodnoj skupštini, kako bi bila utvrđena njihova vjerodostojnost i identitet pošiljaoca, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

Dodik: Konferencija MUP-a o Davidovoj smrti bila je greška

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je danas u Banjaluci da je prva pres konferencija MUP-a, o smrti Davida Dragičevića, bila greška.

MUP RS: Neistinite tvrdnje da su policijski službenici doprinijeli smrti Dragičevića

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) izdalo je danas saopštenje u kojem su osudili iznošenje lažnih optužbi pojedinaca i medija da su policijski službenici ovog Ministarstva na bilo koji način doprinijeli tragediji Davida Dragičevića, odnosno prikrivali rasvjetljavanje ovog slučaja.

Dragičević: Dođite i uhapsite me

BANJALUKA - Davor Dragičević, otac tragično preminulog Davida Dragičevića (20), na večerašnjem okupljanju na Trgu Krajine u Banjaluci poručio je Draganu Lukaču, ministru unutrašnjih poslova RS: Dođi i uhapsi me!

MUP RS: Bićemo prinuđeni da podnesemo krivičnu prijavu protiv Davora Dragičevića

BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova RS saopštilo je danas da će biti prinuđeno da podnese krivične prijave protiv Davora Dragičevića i određenih ljudi oko njega, zbog, kako je saopšteno, svakodnevnih prozivki i neutemeljenih optužbi na račun rukovodstva i pripadnika MUP-a RS.

Vaso Jovanović, pregovarač MUP-a RS: Pregovaramo i po 20 sati da spasimo život

BANJALUKA - Svakog pregovaranja se dobro sjećam, a godišnje imamo oko pet takvih situacija u RS. Moj prvi izlazak je bio kada je naoružano lice u Tesliću prijetilo da će se ubiti, a bilo je s majkom. Majku je pustilo, a sve je trajalo 18-20 časova.

Dodik: Ja stojim iza policije Republike Srpske

TESLIĆ - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da opozicija politički pokušava da iskoristi određene tužne i emotivne događaje kako bi dovela u pitanje rad policije Srpske.

MUP RS: SDS širenjem neistina o slučaju Dragičević stvara tenzije

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske osudilo je navode koje su danas iznijeli SDS i potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović, a za koje tvrdi da su neistiniti, u vezi sa istragom o smrti Davida Dragičevića, kao i pokušaje manipulacije javnosti koji imaju za cilj da stvore pritisak na rad nadležnih institucija i da širenjem neistina stvore tenzije u Srpskoj.

Najčitanije