MUP Republike Srpske

Lopovi ojadili žrtve za 10,5 miliona KM

BANJALUKA - Ukupna šteta nastala u krađama, pljačkama i sličnim krivičnim djelima u 2020. godini u Srpskoj iznosila je 10.541.630 maraka.

Forenzička oprema za zaštitu djece na internetu donirana MUP-u RS

BANJALUKA - Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević primio je danas donaciju visokotehnološke forenzičke opreme koja je namijenjena Odjeljenju za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije s ciljem zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja u digitalnom okruženju.

Policajci dočekuju snijeg u plitkim cipelama

BANJALUKA - Republički odbor Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS zatražio je od Vlade Srpske da obezbijedi dodatna sredstva, koja nisu planirana u budžetu MUP-a RS za 2021. godinu, a koja bi, između ostalog, bila iskorištena i za opremanje policajaca.

MUP Srpske pojačaće bezbjednosne mjere zbog dolaska Lavrova

BAnjaluka - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzeće pojačane mjere bezbjednosti zbog predstojeće posjete ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Srpskoj, koji će boraviti na području grada Istočno Sarajevo, radi njegovog nesmetanog kretanja i boravka, kao i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.

"Policija kod mnogih migranata utvrdila da imaju ratne rane na tijelu"

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ističe da je policija, prilikom kontrole migranata radi utvrđivanja da li imaju oružje, provjere dokumenata i slično, kod mnogih utvrdila da imaju ratne rane na tijelu koje govore da su bili na ratištu na Bliskom istoku. Takvi ljudi predstavljaju veliku opasnost ako se zadrže u BiH i zato je neophodan ozbiljan pristup svih institucija u rješavanju migrante krize.

Stefanović i Lukač o saradnji policija Srbije i RS

BEOGRAD - Potpredsjednik vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem o daljim koracima u saradnji policija Srbije i RS.

Lukač: Imamo saznanja o pokušajima pritiska na Galića

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač izjavio je da ima saznanja i informacije da je pokušan određen pritisak na direktora Granične policije Zorana Galića od Denisa Zvizdića, Dragana Mektića i Mirka Šarovića.

Džombić pao sa stepenica, glavom udario u tvrdu podlogu

BANJALUKA - Vršilac dužnosti generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjoj Luci Vlado Đajić tvrdi da je bivši premijer Aleksandar Džombić (1968.) primljen u ovu bolnicu, jer je pao nesretnim slučajem sa stepenica, pri čemu je glavom i grudnim košem udario u tvrdu podlogu.

Zbog Džombićevih povreda policija obavila razgovor sa svjedocima

BANJALUKA - Policija je obavila razgovor sa svjedocima nakon što je Aleksandar Džombić, bivši premijer RS, sa povredama glave i lica primljen u Univerzitetski klinički centar RS, potvrđeno je "Nezavisnim".

Najčitanije