MUP TK

Muškarac povrijeđen u pucnjavi prevezen u UKC Tuzla

TUZLA - Muškarac (51) teško je povrijeđen u pucnjavi na području Gračanice, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Racija u Tuzli: U apartmanu pronađeno osam migranta

TUZLA - Policija je danas tokom racije u apartmanu u Tuzli koji je u vlasništvu lica čiji su inicijali A.V. zatekla osam ilegalnih migranata i oni su upućeni u imigracioni centar u Blažuj kod Sarajeva.

Dječak i tinejdžerka povrijeđeni kod Živinica, vozač uhapšen

TUZLA - Djevojčica (17) i dječak (10) povrijeđeni su u saobraćajnoj nezgodi na regionalnom putu u naselju Priluk kod Živinica, a policija je uhapsila vozača koji se udaljio sa mjesta nezgode, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Motociklom sletio s puta

TUZLA - Muškarac iz Gradačca N.D. (49) povrijeđen je kada je motociklom sletio sa puta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Ministar policije TK optužen za trgovinu uticajem

TUZLA - Opštinski sud Tuzla potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Sulejmana Brkića (54) zbog sumnje da je kao ministar unutrašnjih poslova u Vladi TK počinio produženo krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem u sticaju sa krivičnim djelom zloupotreba položaja i ovlašćenja.

U Tuzli poginuo vozač opela

TUZLA - Osamdesetjednogodišnji muškarac čiji su inicijali A.K. iz Tuzle poginuo je u saobraćajnoj nesreći u tuzlanskom naselju Tetima, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Žena povrijeđena u sudaru na putu Zvornik - Tuzla

TUZLA - Žena N.F. (40) povrijeđena je danas u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Zvornik - Tuzla u mjestu Gornji Čaklovići, potvrđeno je u Upravi policije Tuzlanskog kantrona.

Pod lupom imenovanje novog direktora policije Tuzlanskog kantona

TUZLA - Po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona pripadnici Federalne uprave policije danas su izuzimali materijalnu dokumentaciju iz MUP-a TK i Vlade TK vezanu za imenovanje novog direktora Uprave policije MUP-a TK Safeta Ibrahimovića.

Izvještaj protiv četiri osobe zbog teške krađe

TUZLA - Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli podnesen je izvještaj protiv četiri lica zbog sumnje da su počinila dva krivična djela teške krađe s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Rasvijetljena krađa 80.000 KM iz vozila "Elektroprivrede BiH"

TUZLA - Protiv tri osobe iz Tuzle J.I. (31), N.N. (29) i N.Š. (31) podnesen je izvještaj tuzlanskom Kantonalnom tužilaštvu zbog sumnje da su na lokalnom putu u tuzlanskom naselju Orašje presrela vozilo "Elektroprivrede BiH" i otuđila više od 80.000 KM, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Najčitanije