MUP USK

U Bihaću izbilo više požara, sumnja se na migrante

BIHAĆ - Građani Bihaća su uznemireni jer je izbilo više požara, a policija ne isključuje mogućnost da su podmetnuti.

MUP USK upozorava: Građani meta sajberprevaranata

BIHAĆ - Ministarstvo unutrašnjih poslova USK putem saopštenja za javnost upozorilo je građane da je u proteklom periodu zaprimilo više prijava krivičnog djela prevara izvršenog preko društvenih mreža.

Šiljdedić: Nije bilo sukoba sa policijom nego je migrant bio nezadovoljan

BIHAĆ - U prihvatnom centru za migrante u srpskom selu Lipa kod Bihaća nije došlo do sukoba migranata sa policijom i radnicima koji obezbjeđuju ovaj kamp nego je jedan migrant "izražavao nezadovoljstvo" u čemu su mu se pridružile kolege, rekao je danas portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

MUP-u USK nedostaje 100 službenika u borbi s migrantskom krizom

BIHAĆ - Policiji u Unsko-sanskom kantonu nedostaje 100 policijskih službenika kako bi se efikasnije suprotstavili migrantskoj krizi i drugim aktuelnim izazovima, potvrdio je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

MUP USK traga za Borisom Duvnjakom

BIHAĆ - Za Borisom Duvnjakom (59) iz Mrkonjić Grada MUP USK raspisao je međunarodnu potjernicu zbog sumnje da je opet počinio prevaru.

U planu veće plate za policiju u USK

BIHAĆ - Ministarstvo unutrašnjih poslova USK će u ovoj godini uložiti značajna sredstva u opremanje policije i nabavku neophodnih sredstava za rad, a planira se i povećanje plata za sve policijske službenike.

Kljajić: Novi migrantski centri biće formirani i u FBiH i u Srpskoj

SARAJEVO - Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) Nermin Kljajić rekao je da je dobio obećanje da će novi migrantski centri biti formirani i u Federaciji BiH (FBiH) i u Republici Srpskoj.

Migrant pronađen mrtav u napuštenoj kući

CAZIN - Tijelo migranta u mlađoj životnoj dobi pronađeno je danas u ranim jutarnjim satima u jednoj napuštenoj kući u naselju Osmanagići, nadomak Cazina, potvrdio je portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Povjerovao da će dobiti nagradu pa ostao bez novca

BIHAĆ - Odjel kriminalističke policije MUP-a USK, pod nadzorom Tužilaštva USK provodi istragu protiv nepoznatog počinioca ili više njih zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo računalne prevare.

MUP USK vlastitim snagama protiv priliva migranata

BIHAĆ - Ministarstvo unutrašnjih poslova USK uskoro će u saradnji s inspekcijskim organima pokrenuti opsežne aktivnosti kako bi se zaustavio nekontrolisani priliv migranata na područje Unsko-sanskog kantona, izjavio je Mustafa Ružnić, premijer ovog kantona.

Najčitanije