Mačka

Mačak radi kao obezbjeđenje u bolnici i svi ga obožavaju

Priča o mačku, koji radi kao obezbjeđenje, dolazi iz Australije.

Mačji brkovi nisu samo simpatični, već su i fantastični

Francuska književnica Kolet bila je poznati ljubitelj mačaka. Kada je bila u posjeti SAD, vidjela je mačku nasred ulice. Prišla joj je i započela razgovor.

Mačak Forin ofisa Palmerston odlazi u penziju

Palmerston, mačak Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije, odlazi u penziju.

U Aja Sofiji živi već 16 godina

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izdao je dekret kojim je naložio da se Aja Sofija iz muzeja koji je bila, ponovo vrati da bude džamija. Ta je odluka bila kontroverzna, pozivajući se na osudu UNESCO-a, Svjetskog vijeća crkava i mnogih međunarodnih lidera. Ali bez obzira na tok događaja, jedna mačka će Aja Sofiju uvijek nazvati svojim domom.

Sedam zanimljivosti o mačjim brkovima

Veoma su simpatični i na prvi pogled, a kada još znate da su brkovi mačkama najbolji alat kada je riječ o čulima, komunikaciji i koordinaciji, e onda možemo reći da nisu samo simpatični već su i – fantastični!

Upoznajte kanadskog risa: Neobična mačka ogromnih šapa

Kanadski ris ima neobične, ogromne šape koje izgledaju nezgrapno i disproporcionalno. To je jedan od oblika prilagođenosti za hodanje po snijegu.

Slavici Ćukteraš ukrali mačku

Slavica Ćukteraš požalila se na Instagramu da joj je neko ukrao mačku Elu iz dvorišta, a zatim zamolila da ako neko ima informacije o njenoj ljubimici da joj hitno javi.

Mačka ima jedno oko, a surfa bolje od nekih ljudi

Kuli, mačka koja ima samo jedno oko, sa svojim vlasnicima Alexandrom Gomez i Kristom Littleton surfa na Havajima više od pet godina i uživa u tome. Zbog svog neobičnog hobija postala je zvijezda Instagrama.

Uznemirujući snimak: Mučio mačku, zaklao je, pa bacio sa terase

U Ulici Ratka Stefanovića u Čačku, juče popodne nepoznati muškarac je na balkonu svog stana zlostavljao, mučio mačku i, kako se na kraju ispostavilo, zaklao je i bacio sa balkona.

Upoznajte Papil, francusku mačku koja je preživjela korona virus

Papil zadovoljno prede dok je vlasnik češka po leđima i glavi, dlaka joj je sjajna, a oči prodorno zelene - vratila se u 'staro normalno' nakon što se oporavila od Covida-19.

Najčitanije