Mačka

U Aja Sofiji živi već 16 godina

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izdao je dekret kojim je naložio da se Aja Sofija iz muzeja koji je bila, ponovo vrati da bude džamija. Ta je odluka bila kontroverzna, pozivajući se na osudu UNESCO-a, Svjetskog vijeća crkava i mnogih međunarodnih lidera. Ali bez obzira na tok događaja, jedna mačka će Aja Sofiju uvijek nazvati svojim domom.

Sedam zanimljivosti o mačjim brkovima

Veoma su simpatični i na prvi pogled, a kada još znate da su brkovi mačkama najbolji alat kada je riječ o čulima, komunikaciji i koordinaciji, e onda možemo reći da nisu samo simpatični već su i – fantastični!

Upoznajte kanadskog risa: Neobična mačka ogromnih šapa

Kanadski ris ima neobične, ogromne šape koje izgledaju nezgrapno i disproporcionalno. To je jedan od oblika prilagođenosti za hodanje po snijegu.

Slavici Ćukteraš ukrali mačku

Slavica Ćukteraš požalila se na Instagramu da joj je neko ukrao mačku Elu iz dvorišta, a zatim zamolila da ako neko ima informacije o njenoj ljubimici da joj hitno javi.

Mačka ima jedno oko, a surfa bolje od nekih ljudi

Kuli, mačka koja ima samo jedno oko, sa svojim vlasnicima Alexandrom Gomez i Kristom Littleton surfa na Havajima više od pet godina i uživa u tome. Zbog svog neobičnog hobija postala je zvijezda Instagrama.

Uznemirujući snimak: Mučio mačku, zaklao je, pa bacio sa terase

U Ulici Ratka Stefanovića u Čačku, juče popodne nepoznati muškarac je na balkonu svog stana zlostavljao, mučio mačku i, kako se na kraju ispostavilo, zaklao je i bacio sa balkona.

Upoznajte Papil, francusku mačku koja je preživjela korona virus

Papil zadovoljno prede dok je vlasnik češka po leđima i glavi, dlaka joj je sjajna, a oči prodorno zelene - vratila se u 'staro normalno' nakon što se oporavila od Covida-19.

Poslastica za ljubitelje mačaka – skok risa koji ostavlja bez daha

​Risevi su noćne životinje i retko izlaze danju, tako da je snimak skoka jednog risa koji se pojavio na Youtubeu zaista rijetka poslastica za ljubitelje mačaka.

U Njujorku oboljele dvije mačke

Dvije mačke u Njujorku postale su prvi kućni ljubimci u SAD zaraženi virusom korona, ali nema dokaza da životinje mogu prenijeti oboljenje na ljude, saopšteno je danas iz američkog Centra za kontrolu i prevenciju oboljenja /CDC/.

Zoonoze: Evo koje bolesti se prenose sa životinje na čovjeka

Gotovo 16 posto svih smrti u svijetu povezuje se sa zaraznim bolestima, s tim da 75 posto novih zaraznih bolesti čine zoonoze, tvrde američki stručnjaci. Prenose se na više mogućih načina.

Najčitanije