Mačka

Slavici Ćukteraš ukrali mačku

Slavica Ćukteraš požalila se na Instagramu da joj je neko ukrao mačku Elu iz dvorišta, a zatim zamolila da ako neko ima informacije o njenoj ljubimici da joj hitno javi.

Mačka ima jedno oko, a surfa bolje od nekih ljudi

Kuli, mačka koja ima samo jedno oko, sa svojim vlasnicima Alexandrom Gomez i Kristom Littleton surfa na Havajima više od pet godina i uživa u tome. Zbog svog neobičnog hobija postala je zvijezda Instagrama.

Uznemirujući snimak: Mučio mačku, zaklao je, pa bacio sa terase

U Ulici Ratka Stefanovića u Čačku, juče popodne nepoznati muškarac je na balkonu svog stana zlostavljao, mučio mačku i, kako se na kraju ispostavilo, zaklao je i bacio sa balkona.

Upoznajte Papil, francusku mačku koja je preživjela korona virus

Papil zadovoljno prede dok je vlasnik češka po leđima i glavi, dlaka joj je sjajna, a oči prodorno zelene - vratila se u 'staro normalno' nakon što se oporavila od Covida-19.

Poslastica za ljubitelje mačaka – skok risa koji ostavlja bez daha

​Risevi su noćne životinje i retko izlaze danju, tako da je snimak skoka jednog risa koji se pojavio na Youtubeu zaista rijetka poslastica za ljubitelje mačaka.

U Njujorku oboljele dvije mačke

Dvije mačke u Njujorku postale su prvi kućni ljubimci u SAD zaraženi virusom korona, ali nema dokaza da životinje mogu prenijeti oboljenje na ljude, saopšteno je danas iz američkog Centra za kontrolu i prevenciju oboljenja /CDC/.

Zoonoze: Evo koje bolesti se prenose sa životinje na čovjeka

Gotovo 16 posto svih smrti u svijetu povezuje se sa zaraznim bolestima, s tim da 75 posto novih zaraznih bolesti čine zoonoze, tvrde američki stručnjaci. Prenose se na više mogućih načina.

Uskoro zabrana konzumiranja mesa pasa i mačaka u Šenženu

ŠENŽEN - U kineskom gradu Šenženu od 1. maja će biti zabranjeno konzumiranje mesa pasa i mačaka.

Psi i mačke ne prenose virus niti obolijevaju od njega

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) do sada nije dobila nijednu dojavu o zaraženim psima, što znači da psi, kao ni mačke, ne mogu da prenose virus korona.

Otkriven drevni lav, bio strah i trepet prašuma

Naučnici su otkrili novu vrstu takozvanog marsupijalnog lava koji je živio prije 23 miliona godina u zabačenim dijelovima Australije. Drevni lav je bio veličine mačke, ali su njegovi zubi bili toliko jaki da je ulivao strah svim životinjama prašume u kojoj je živio.

Najčitanije