Mačka

Mačka Tombi se vratila u školske klupe

Nova školska godina nedavno je počela u Turskoj, a to je i za mačku Tombi iz Izmira, značilo povratak u školske klupe i susret s prijateljima.

Ruska plava mačka: Najpoželjnija jednobojna pasmina

Egzotično porijeklo, uvijek atraktivno kod pasmine mačaka, zajedno sa najpoželjnijom od svih jednobojnih mačaka, rusku plavu mačku čini jednom od najljepših. Plava je originalna boja pasmine, a neki kažu, i jedina prava ruska, iako su u novije vrijeme razvijene crne i bijele varijante.

Oglasila se majka jednog od dječaka sa fotografija: Moj sin nije zlostavljao mačku

SARAJEVO - Na društvenoj mreži Facebook pojavile su se uznemirujuće fotografije s Vojničkog polja u Sarajevu, na kojima se vidi pet dječaka od kojih jedan maltretira mačku.

Sarajevo potresla objava na FB: Dječak se iživljavao na maci, drugari stajali i gledali

SARAJEVO - Na društvenoj mreži Facebook pojavile su se uznemirujuće fotografije s Vojničkog polja u Sarajevu, na kojima pet dječaka maltretira mačku.

Svjetski dan mačaka: Posebno obratite pažnju na vaše ljubimce

Svjetski dan mačaka obilježava se danas. Specijalni praznik posvećen ovim kućnim ljubimcima, koji su miljenici na Internetu.

Pričanje s ljubimcem doprinosi mentalnom zdravlju

Životinje su odličan sagovornik nakon napornog radnog dana, a sve što traže zauzvrat je malo hrane i mjesto za spavanje. Najnovija istraživanja pokazuju da je pričanje s mačkom put prema boljem zdravlju.

Mačak se nakon 18 godina lutanja vratio svom vlasniku

Nakon osamnaest godina lutanja, mačak zvani Kimba vratio se svom vlasniku u njemačkom glavnom gradu Berlinu.

Policajac zaustavio saobraćaj da mačka pređe ulicu

Da bi policajac kod nas zaustavio saobraćaj potrebno je da u istom učestvuje neka važna ličnost, zbog koje će sve stati. Jedna takva važna ličnost u Indoneziji je, ni manje ni više, nego mačka.

Zašto mačke grizu svoje vlasnike?

Mazite svog mezimca, on zadovoljno prede, a onda vas naglo ugrize. Da li je riječ o "ljubavnim ugrizima" ili vaša mačka pokazuje znakove agresije?

Uginuo Bento, mačak koji svira sintisajzer

Osmogodišnji Bento, koji se na internetu proslavio kao druga Keyboard Cat verzija, uginuo je 9. marta.

Najčitanije