Mačke

Mačke mogu da liječe

Vjerovanje da su mačke sebične, samožive i samo zahtjevaju maženje i pažnju – nije tačno. Istraživanja su pokazala da između njih i vlasnika postoji posebna “ljekovita” veza.

I mačke sanjaju

Sljedeći put kad poželite da kažete nekom "spavaš kao beba", bolje kažite "spavaš kao mačka". Jer, ove "opasnice" spavaju između 13 i 16 sati dnevno, što znači da dvije trećine života provedu u carstvu snova.

Zašto mačke vole da bježe od kuće?

Mačke često odlaze od kuće, a veliki broj njih se nikada više ne vrati. Životinje odlaze čak i kada su odlično zbrinute, a vlasnicima nije jasno zašto se to dešava.

Vlasnici mačaka pametniji, a pasa društveniji

Volite li više mačke ili pse? Odgovor na ovo pitanje može otkriti puno toga o vašoj ličnosti i karakteru. Zabavite se i u nastavku provjerite ima li istine u mišljenju stručnjaka o razlikama između ljubitelja pasa i mačaka.

Zašto mačke bježe iz pijeska kada obave nuždu?

Mnogi vlasnici su primijetili da njihove mace, pošto obave nuždu i zakopaju je, brže - bolje iskoče iz kutije sa pijeskom. Mnogi će pomisliti da bježe zbog neprijatnog mirisa, što nije istina.

Da li mačke zaista imaju devet života?

Znamo da se za mace kaže da imaju devet života, ali njihov stvarni životni vijek zavisi od mnogo faktora. Sigurno ste se susreli sa pričama o mačkama koje žive i preko 30 godina...

Amazonov pametni zvučnik čuo reklamu i naručio hranu za mačke

Televizijska reklama za Amazaon Echo Dot pametni zvučnik zaista je uspjela da aktivira zvučnik jednog gledaoca i naruči hranu za mačke.

Zašto mace vole da "masiraju" mekane predmete?

Mace obožavaju mekane predmete, koje najčešće pritiskaju, guraju i masiraju šapicama.

Kako prevazići fobiju od mačaka?

Najpoznatiji strah na svijetu je klaustrofobija ili strah od zatvorenog, skučenog prostora, zatim slijedi akrofobija ili strah od visine, detofobija - strah od zubara, zoofobija - strah od životinja.

I mačke pate od depresije

"Jesenji i zimski bluz" kod mačaka se najčešće manifestuje probirljivošću u ishrani i dužim spavanjem, ali svaka promjena u ponašanju uspješno se "liječi" ljubavlju i igrom.

Najčitanije