Mađarska

Orban: Treća doza vakcine od 1. avgusta u Mađarskoj

BUDIMPEŠTA - Mađarska će ponuditi građanima treću dozu vakcine od 1. januara i načiniće obaveznim vakcinaciju za zdravstvene radnike, rekao je danas premijer Viktor Orban za državni radio.

Sijarto: BiH je zaslužila kandidatski status, ali odluke Brisela nisu optimistične

SARAJEVO - Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto boravio je juče u posjeti Bosni i Hercegovini, kada je uručio 200.000 doza vakcina uz ocjenu da se ta odluka bazira na međusobnom prijateljstvu dvije zemlje.

Dodik: Mađarska ima prijateljski i human odnos prema BIH, posebno prema RS

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da Mađarska ima prijateljski i human odnos prema BiH, pogotovo prema Republici Srpskoj, na čemu je Srpska veoma zahvalna, kao i za svu dosadašnju pomoć u borbi protiv pandemije virusa korona.

Novalić i Sijarto: Spremnost za nastavak saradnje

SARAJEVO - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto danas su istakli spremnost za nastavak i unapređenje saradnje u mnogim oblastima privrede, a posebno u oblasti industrije.

Tegeltija zahvalio Sijartu na do sada najvećoj donaciji vakcina

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i premijer Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić dočekali su danas na Međunarodnom aerodromu Sarajevu ministra spoljnih poslova i trgovine Mađarske Petera Sijarta koji je BiH uručio donaciju od 200.000 vakcina Sinopharm.

Mađarska šalje Češkoj prvu pomoć od 57.000 evra

BUDIMPEŠTA - Mađarska vlada će poslati hitnu pomoć vrijednu 20 miliona forinti (57.000 evra) českoj oblasti Južna Moravska koju je u četvrtak pogodio tornado i ubio pet osoba, saopšteno je iz kancelarije premijera Viktora Orbana.

Mađarska vakciniše strane državljane iz pogranične zone

BUDIMPEŠTA - Mađarska će od jula pružiti stranim državljanima koji žive u pograničnim regionima mogućost da se vakcinišu protiv virusa korona.

Mađarska ponovo otvara tri granična prelaza sa Srbijom

SEGEDIN - Mađarska policija najavila je danas da će od sutra ponovo biti otvorena tri granična prelaza sa Srbijom - Kubekhaza-Rabe, Reske-Horgoš i Bačsentđerđ-Rastina za redovan saobraćaj.

Orban: Migranti lupaju na evropska vrata

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban je izjavio danas da će se sa suzbijanjem pandemije, pitanje migracija vratiti u fokus evropskih politika.

Turković sa ambasadorom Mađarske: Ima prostora za napredak saradnje

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković i ambasador Mađarske u BiH Kristijan Poša ocijenili su danas da su odnosi BiH i Mađarske izuzetno sadržajni, te da ima i prostora za napredak.

Najčitanije