Mađarska

Poslat zahtjev za ekstradiciju Gruevskog

SKOPLJE - Makedonsko ministarstvo pravde uputio je danas vlastima u Mađarskoj zahtjev za ekstradiciju Nikole Gruevskog.

Gruevski dobio azil u Mađarskoj

TIRANA - Albanska agencija INA javila je danas da je bivši makedonski premijer Nikola Gruevski dobio azil u Mađarskoj.

Makedonija uložila protest Mađarskoj zbog Gruevskog

SKOPLJE - Makedonija je uložila protestno pismo zbog zahtjeva bivšeg makedonskog premijera Nikola Gruevski za azil u Mađarskoj.

Šef Orbanovog kabineta: Budimpešta nema veze sa izlaskom Gruevskog iz Makedonije

BUDIMPEŠTA - Budimpešta nema nikakve veze sa izlaskom Nikole Gruevskog iz njegove zemlje, saopštila je danas mađarska vlada i navodi da je bivši makedonski premijer pokušao da zaraži azil u mađarskom predstavništvu van Makedonije.

Mađarska vlada neće davati ustupke Soroševom univerzitetu

BUDIMPEŠTA - Mađarska vlada saopštila je danas da neće napraviti nikakav ustupak Centralnoevropskom univerzitetu (CEU), koji je osnovao američki finansijer Džordž Soroš.

Oslobođena mađarska snimateljka koja je šutirala izbjeglice

BUDIMPEŠTA - Mađarska tv snimateljka Petra Laslo koja je šutirala i saplitala izbjeglice, da bi ih omela u bjekstvu od policije, u mjestu Reske na granici Srbije i Mađarske 2015. godine, pravosnažno je oslobođena, piše mađarski informativni portal hvg.hu.

Nizak Dunav blokirao brodove u Mađarskoj, Novosađani šetaju po sprudovima

NOVI SAD - Zbog izuzetno niskog vodostaja Dunava gotovo je potpuno stao saobraćaj teretnih plovila kroz mađarski dio te druge po veličini evropske rijeke, objavio je danas Radio-Košut.

Makron opleo po Mađarskoj i Poljskoj: Evropa nije supermarket

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron upozorio je istočne članice EU da ne zaborave principe evropskog bloka, izdvojivši u tom smislu Mađarsku i Poljsku, čije su se vlade sukobile sa Briselom.

Austrija zatvara manje granične prelaze sa Mađarskom

BEČ - Austrijska vlada, u namjeri da pooštri mjere u borbi protiv ilegalne migracije, odlučila je da za vozila zatvori sve male granične prelaze prema Mađarskoj.

Diplomatski rat Ukrajine i Mađarske: Kijevu prijeti blokada puta ka EU i NATO

KIJEV, BUDIMPEŠTA - Ukrajina i Mađarska su međusobno protjerale konzule u najnovijem sukobu dvije susjedne zemlje, koji prijeti da osujeti aspiracije Kijeva za članstvo u EU i NATO.

Najčitanije