Mađarska

Orban obećao očuvanje radnih mjesta tokom krize

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban obećao je da će mađarska vlada otvoriti onoliko radnih mjesta koliko se izgubi tokom krize zbog epidemije virusa korona.

Mađarska vanrednim mjerama zabrinula 13 članica EU

BRISEL - Trinaest članica EU izrazilo je danas zabrinutost zbog vanrednih mjera koje je usvojila Mađarska radi borbe protiv pandemije virusa korona jer smatraju da predstavljaju rizik za principe vladavine prava, demokratiju i osnovna prava.

U Mađarskoj virusom korona zaraženo 525 ljudi

BUDIMPEŠTA - U Mađarskoj je od korona virusa oboljelo 525 ljudi, a preminulo je ukupno 20 osoba, saopštila je vlada.

U Mađarskoj broj zaraženih porastao na 300, preminulo 10

BUDIMPEŠTA - Broj zaraženih virusom korona u Mađarskoj porastao je na 300, navedeno je na veb-sajtu mađarske vlade.

Zaraženi britanski diplomata preminuo u Budimpešti

BUDIMPEŠTA - Zamjenik šefa misije u britanskoj ambasadi u Budimpešti Stiven Dik, koji je bio zaražen virusom korona, je preminuo, saopštio je danas Forin ofis.

Mađarska zatvara sve granice

​Mađarska će zatvoriti svoje granice za međunarodne putnike, otkazati kulturne i sportske događaje i ograničiti rad restorana, objavio je u ponedjeljak u parlamentu premijer Viktor Orban.

U Mađarskoj prva žrtva virusa korona

BUDIMPEŠTA - U Mađarskoj je potvrđena prva žrtva virusa korona, javila je agencija MTI.

U Mađarskoj uhapšen državljanin Srbije optužen za zločine na Kosovu

BUDIMPEŠTA - U Mađarskoj je uhapšen državljanin Srbije, osumnjičen za ratne zločine protiv civilnog stanovništva tokom 1999. godine na Kosovu.

Nesvakidašnji Orbanov poklon Vučiću za 50. rođendan

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji danas slavi jubilarni, 50. rođendan, dobio je od mađarskog premijera Viktora Orbana nesvakidašnji poklon - dionice za finansiranje izgradnje tunela ispod Budima, koje je svojevremeno kupio srpski knez Miloš Obrenović.

Austrija šalje policajce i pse na mađarsko-srpsku granicu

BEČ - Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer najavio je podršku u zaštiti granice od migranata za Grčku i zemlje zapadnog Balkana.

Najčitanije