Mađarska

5G u Mađarskoj do kraja godine?

Mađarska bi mogla da uvede visokobrzinske 5G mobilne mreže prije kraja ove godine ako ostane pri svojim planovima, izjavio je generalni sekretar Međunarodne telekomunikacione unije (ITU) Houlin Džao nakon razgovora sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Vučić u Mađarskoj: Odnosi izuzetni, Orban iskren prijatelj

BUDIMPEŠTA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Mađarska ili Slovenija - ko će dati novog komesara za proširenje?

BRISEL - Za manje od mesec dana koliko je ostalo za nominaciju kandidata za budućeg evropskog komesara za proširenje, dvije zemlje su izrazile svoje interesovanje da njihov kandidat bude zadužen za portfolio proširenja, piše Juropijen vestern Balkans (EWB).

Mađarska nudi 30.000 evra parovima koji se odluče imati troje djece

Mađarska vlada od ovog mjesecu vjenčanim parovima nudi zajam od 10 miliona forinti (oko 30.590 evra), a koji neće morati vratiti ako na svijet donesu troje djece. Mogu ga potrošiti na što god žele i beskamatni je.

Evropska komisija tuži Mađarsku zbog migranata

BRISEL/BUDIMPEŠTA - Evropska komisija objavila je danas da je odlučila da tuži Mađarsku Evropskom sudu pravde zbog zakona koji kriminalizuju aktivnosti za podršku tražiocima azila i dodatno ograničavaju pravo na traženje azila.

Vaterpolisti Mađarske i Italije za finale Svjetskog prvenstva

Vaterpolisti Mađarske i Italije čine drugi polufinalni par Svjetskog prvenstva u Južnoj Koreji.

Najteži poraz u istoriji vaterpola: Pogledajte koliko je Mađarka "natrpala" Koreju

Ženska vaterpolo reprezentacija Južne Koreje u okviru Svjetskog prvenstva pretrpjela je najteži poraz u istoriji ovog takmičenja kada su sinoć izgubile od Mađarske 64:0.

Borba za Teslu u Mađarskoj: Uče da je Hrvat, Srbi negoduju

Srpska manjina u Mađarskoj nezadovoljna je što se u mađarskim udžbenicima istorije Nikola Tesla predstavlja kao naučnik hrvatske pripadnosti i namjerava tražiti ispravku takve tvrdnje, javlja Radio televizija Vojvodine (RTV).

Dodik: Mađarska zainteresovana za razvijanje saradnje

BANJALUKA - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da politika Mađarske podrazumijeva podršku suverenitetu i miru u BiH, ali da je zainteresovana i za razvijanje odnosa sa svim dijelovima u BiH.

Orban Dodiku: Želimo saradnju sa Srpskom, uživate ozbiljan respekt u Mađarskoj

BUDIMPEŠTA - Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da njegova zemlja poštuje BiH, ali da želi zvanične odnose i jačanje saradnje sa Republikom Srpskom.

Najčitanije