Mađarska

Kuća užasa u Mađarskoj: Polno zlostavljali djecu, baba ih podsticala

KEREPEŠ - Djecu starosti šest, četiri, tri i dvije godine roditelji su primoravali na seks u njihovoj oronuloj kući u mađarskom gradu Kerepeš, dok ih je baba ohrabrivala da ne prestaju.

Sijarto: Pandemija bi mogla izazvati novi talas migranata

NIKOZIJA - Mađarska administracija izrazila je zabrinutost da bi pandemija virusa korona mogla izazvati nove talase migranata koji pokušavaju da dođu do Evrope iz siromašnijih država gdje oboljenje ima mnogo veći uticaj, rekao je danas ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

Mađarska demantovala da noćas zatvara granicu sa Srbijom

BEOGRAD - Mađarska ambasada u Beogradu demantovala je večeras glasine da Mađarska planira da noćas zatvori granicu sa Srbijom.

Orban: Srbija je potrebnija Evropskoj uniji, nego EU Srbiji

BUDIMPEŠTA - Ubijeđen sam da je Evropskoj unijii potrebnija Srbija, nego što je Srbiji potrebno članstvo u Evropskoj uniji, koja bez Srbije nije cjelovita, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Milanović: Ima ljudi koji misle da Hrvatska treba da bude do Drine

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović oštro je kritikovao mađarskog premijera Viktora Orbana i poručio da mu ne treba vjerovati da nema pretenzija prema hrvatskim teritorijama.

Poslije pandemije migranti opet na mađarskoj granici

BUDIMPEŠTA - Tokom pandemije virusa korona, evropske zemlje preduzele su veoma striktne mjere na granicama, što je rezultiralo smanjenim saobraćajem na španskoj, italijanskoj i balkanskoj migrantskoj ruti, rekao je savjetnik za bezbjednost premijera Mađarske Ðorđi Bakondi.

Mađari otkrili migrantski tunel ispod granice sa Srbijom

Mađarska policija spriječila je prošlog vikenda više od 300 migranata da ilegalno iz Srbije uđu u tu zemlju.

Orban svojata pola Hrvatske: "Rijeka - Mađarska do mora"

ZAGREB - Na spomeniku koji je povodom stogodišnjice potpisivanja Trijanonskog sporazuma otvorio mađarski premijer Viktor Orban nalazi se i natpis koji govori o tome da Rijeka pripada Mađarskoj, piše hrvatski portal Index.

Formula 1 će se voziti u Mađarskoj još sedam godina

Velika nagrada Mađarske voziće se barem do 2027. godine.

Ko ima najviše tenkova u regionu, a ko najmodernije oklopnjake

BEOGRAD, BUKUREŠT - U našem regionu u aktivnoj upotrebi je 924 tenkova uglavnom naslijeđenih iz hladnog rata.

Najčitanije