Mađarska

Pri kraju radovi na "Turskom toku"

NOVI SAD - Izgradnja magistralnog gasovoda kroz Srbiju je pri kraju, a planirani radovi za priključak na ruski gasovod "Turski tok" trebalo bi da budu završeni do kraja godine.

Mađari ispituju hrast u Srpskoj, žele obnoviti svoje šume

BANJALUKA - Da je šumsko bogatstvo Republike Srpske neprocjenjivo, svjedoči podatak da Mađari ovih dana ispituju genetički materijal hrasta kitnjaka u tri opštine u Srpskoj kako bi obnovili svoje šume.

Policijski pas otkrio rekordnu količinu heroina u Sloveniji

LJUBLJANA - Slovenačka policija i carinici oduzeli su 730 kilograma heroina u luci Kopar, što je najveća količina zaplijenjenog heroina u istoriji Slovenije.

Rusija vidi Mađarsku kao prioritetnog partnera u energetskoj saradnji

BUDIMPEŠTA - Ruski predsjednik Vladimir Putin i mađarski premijer Viktor Orban razgovarali su u Budimpešti o izgledima za normalizaciju odnosa između Rusije i EU, situaciji u Ukrajini i tranzitu energetskih resursa.

U nesreći u Mađarskoj sedmoro mrtvih, kamion iz Srbije probio zaštitnu ogradu

BUDIMPEŠTA – Sedam osoba poginulo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se desila rano jutros na autoputu kod mjesta Kistelek u Mađarskoj.

Orban: Ako Turska pusti izbjeglice, upotrijebićemo silu

BUDIMPEŠTA - Mađarska će morati da "primijeni silu" na svojoj južnoj granici sa Srbijom da bi zaštitila granicu Evropske unije ukoliko Turska ostvari prijetnju da će otvoriti vrata za izbjeglice ka Evropi, poručio je danas mađarski premijer Viktor Orban, prenijele su agencije.

U Mađarskoj uhapšen Srbin zbog krijumčarenja oružja

SEGEDIN - Na graničnom prelazu Reske uhapšen je državljanin Srbije koji je pokušao u Mađarsku da prokrijumčari 30 pištolja, prigušivače i municiju, saopštila je danas mađarska Uprava carine (NAV).

Orban izgubio Budimpeštu, opozicioni kandidat novi gradonačelnik

BUDIMPEŠTA - Novi gradonačelnik Budimpešte je Gergelj Karačonj, kandidat kojeg je podržalo nekoliko opozicionih stranaka, pokazuju rezulati lokalnih izbora poslije 74 odsto prebrojanih glasova.

Split pod opsadom: Nezapamćene mjere bezbjednosti pred utakmicu Hrvatska - Mađarska

Nezapamćene mjere obezbjeđenja prate kvalifikacionu utakmicu za Euro koju Hrvatska i Mađarska od 20.45 igraju na Poljudu.

Političar u centru skandala, objavljene fotografije s prostitutkama

BUDIMPEŠTA - Žolt Borkai, gradonačelnik mađarskog grada Đera i bivši predsjednik Mađarskog olimpijskog odbora, našao se u centru skandala, nakon što su objavljene fotografije s prostitutkama.

Najčitanije