Mađarska

Jeste li znali kako je nastala Rubikova kocka?

Rubikova kocka, poznata i kao magična ili mađarska kocka, mehanička je 3D kombinaciona slagalica koju je 1974. godine izumio mađarski profesor arhitekture Erne Rubik.

Mađarska počinje proizvodnju vakcine sputnjik V

BUDIMPEŠTA - Mađarska će ove godine dobiti potrebnu tehnologiju za proizvodnju ruske vakcine sputnjik V protiv virusa korona u fabrici koja je trenutno u izgradnji, saopštio je danas ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

Cvijanovićeva se sastala sa Orbanom

BUDIMPŠETA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović susrela se večeras u Budimpešti sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Gasprom počeo isporuke gasa Mađarskoj preko Srbije

MOSKVA - Ruski Gasprom je počeo danas da isporučuje gas Mađarskoj gasovodom Balkanski tok, cjevovoda u jugoističnoj Evropi koji je nastavak Turskog toka, u skladu sa dugoročnim ugovorom potpisanim 27. septembra, javlja agencija Tas s.

Vučić: Kako to da samoopredeljenje ne važi samo za Srbe

BUDIMPEŠTA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upitao je danas kako to da je samoopredjeljenje suština slobode za sve narode osim za Srbe.

Vučić: Kurti želi priznanje Kosova u zamjenu za povlačenje Rosu

BUDIMPEŠTA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da Aljbin Kurti, premijer privremenih prištinskih institucija, svojim pozivima da Srbija prizna Kosovo "prodaje maglu", a sve u cilju da Srbija prizna nezavisnost Kosova i poručio da Priština treba da vrati sve na stanje kakvo je bilo prije 20. septembra, i da tek poslije toga može da se razgovara.

FIFA kaznila Mađarsku zbog rasizma

FIFA je kaznila Mađarsku zbog ispada i incidenata na utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Engleske.

Sijarto: Mađarska ostaje članica Evropske Unije

BUDIMPEŠTA - Mađarska jeste i ostaće članica EU, rekao je danas na konferenciji za novinare ministar spoljnih poslova Peter Sijarto odgovarajući na pitanje novinara.

Orban: Mađarska je "crna ovca" Evropske unije

VAŠINGTON - Mađarska je odbila da prihvati ilegalne imigrante tokom migrantske krize 2015. godine i to je bilo "jedino razumno ponašanje" da bi se odbranili zemlja i njeni građani, rekao je premijer Viktor Orban u intervjuu na konzervativnoj američkoj televiziji, Foks njuz.

Vaterpolisti Mađarske izbacili Hrvate, za finale sa Grčkom

Vaterpolisti Mađarske plasirali su se u polufinalne Olimpijskih igara u Tokiju, pošto su danas u četvrtfinalu savladali reprezentaciju Hrvatske 15:11.

Najčitanije