Mađarska

Orban: Najgori scenario - do 200.000 zaraženih u isto vrijeme

BUDIMPEŠTA - Prema najgorem Vladinom scenariju, do 200.000 Mađara moglo bi u isto vrijeme da bude zaraženo virusom korona, izjavio je danas u parlamentu premijer Mađarske Viktor Orban i naveo da će zdravstveni sistem moći da se nosi s takvim brojevima.

Protest mađarskog Univerziteta za pozorišnu i filmsku umjetnost

BUDIMPEŠTA - Na hiljade studenata, profesora i pristalica mađarskog Univerziteta za pozorišnu i filmsku umjetnost, formirali su danas ljudski lanac između njihove institucije i parlamenta u znak protesta zbog vladinih koraka kojima im se umanjuje autonomija.

Orban: Mađarska pod punim oklopom očekuje drugi talas COVID-19

BUDIMPEŠTA - Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas da njegova zemlja "pod punim oklopom" očekuje drugi talas epidemije virusa korona.

Brisel upozorava Budimpeštu

BRISEL - EU je upozorila Mađarsku da ne može da zatvara granice za sve strane državljane, a da dozvoli povratak samo svojim građanima nakon što je Budimpešta uvela nove mjere kao odgovor na, kako ističe, drugi talas zaraze virusom korona.

Mađarska zatvorila granice za strane državljane

BUDIMPEŠTA - Mađarska će danas ponovo zatvoriti granice za strane državljane, javila je Sofijska novinska agencija "Novinite".

Orban dekretom zabranio strancima ulazak u Mađarsku

Mađarski premijer Viktor Orban dekretom je zabranio strancima ulazak u zemlju, uz nekoliko izuzetaka, objavljeno je u Službenom listu te zemlje.

Mađarska 1. septembra zatvara granice za strane državljane

BUDIMPEŠTA - Mađarska vlada odlučila je da ponovo zatvori granice zemlje kao na početku prvog talasa pandemije korona virusa, saopštio je danas šef kabineta premijera Ðerđeli Gulaš.

Sijarto traži objašnjenje od njemačkog ambasadora

BUDIMPEŠTA - Mađarsko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je sutra na razgovor njemačkog ambasadora kako bi objasnio optužbe za semitizam, koje je na račun Mađarske iznio njemački ministar za EU Mihael Rot.

Orban najavio nove restriktivne mjere

BUDIMPEŠTA - Premijer Mađarska Viktor Orban najavio je nove restriktivne mjere budući da je, kako je rekao, uvoz novog virusa korona iz inostranstva i dalje najveća prijetnja s kojom se suočava Mađarska.

Mađarska uvodi njemački gusjeničar Rajnmetal Lynx

Potpisivanjem sporazuma u njemačkom mjestu Unterlüß u Donjoj Saskoj, oko 80 kilometara južno od Hamburga, Mađarska je 17. avgusta 2020. godine zakoračila u još jedno poglavlje obnove svojih vojnih sposobnosti.

Najčitanije