Mašinski fakultet

Milan Tica: Kriza je prilika da razvijamo sopstvene proizvode

BANJALUKA - Za mašince vizir je veoma jednostavan proizvod za izradu, a on je zbog pandemije došao u centar pažnje i postao veoma tražen, te trenutna situacija dugoročno može da doprinese podsticanju razvoja i proizvodnje različitih vrsta sopstvenih proizvoda.

Donirano 2.200 vizira za zdravstvene ustanove u RS

BANJALUKA - Na banjalučkom Mašinskom fakultetu danas je organizovano uručivanje 2.200 vizira za zdravstvene ustanove u Srpskoj donatora firme "Inmolt plast" iz Požege.

Student generacije se izdržavao držeći instrukcije

BANJALUKA - Da su upornost, rad i volja najbolji pokazatelji zagarantovanog uspjeha svjedoči Zoran Grahovac (23), koji je danas desetkom odbranio diplomski rad na Mašinskom fakultetu u Banjaluci, a on je student generacije i po svim zabilježenim rezultatima jedan je od najboljih studenata u istoriji ove obrazovne ustanove.

Požar na Mašinskom fakultetu u Sarajevu

SARAJEVO - Na Mašinskom fakultetu u Sarajevu u poslijepodnevnim časovima izbio je požar.

Djevojke sve češće upisuju bogosloviju i rudarstvo

ISTOČNO SARAJEVO, PRIJEDOR - Iako se pojedini fakulteti još percipiraju kao "muški" i "ženski", iz godine u godinu sve više djevojaka se odlučuje da studira, na primjer, rudarstvo ili bogosloviju, i na taj način se, između ostalog, ruše i stereotipi.

Tužilaštvo BiH radi na predmetu o homologaciji vozila: Pod istragom i šest profesora

BANJALUKA, SARAJEVO - Šest profesora mašinskih fakulteta u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru našlo se u aferi jer je protiv njih, kako je u petak objavljeno, Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu, a pošto je, kako se navodi, privatna firma koju su osnovali prihodovala više miliona KM.

Tužilaštvo BiH istražuje profesore na mašinskim fakultetima u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru

SARAJEVO - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet protiv državnih službenika Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH i profesora mašinskih fakulteta u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru.

Profesori se potukli zbog Senata

TUZLA - Bahrija Šarić, prorektor za nastavu Univerziteta u Tuzli, povrijeđen je u fizičkom obračunu, koji se u nedjelju naveče desio u prostorijama Rudarskog fakulteta u Tuzli.

Najčitanije