Mafija

Radoš Bajić bio na meti ruske mafije: Ostao sam živ jer sam lud i hrabar

Glumac i reditelj Radoš Bajić posljednjih godina radi punom parom, a osim novih filmskih projekata, do kraja ove godine biće objavljenja i njegova autobiografija u kojoj je opisao kako se izborio sa najtežim životnim udarcima.

Kupili milijardu evra obveznica povezanih sa "Ndrangetom"

RIM - Međunarodni investitori su za pet godina kupili milijardu evra obveznica koje su osigurane prihodima "Ndrangete" - uticajnog mafijaškog sindikata u Italiji, tvrdi "Fajnenšel tajms".

Mafija bi usljed korone mogla pokušati da uđe u privredu

Kriminalne organizacije mogle bi da iskoriste korona virus krizu za dublje prodiranje u evropske privredne mreže, upozoreno je danas na sastanku Europola.

Italijanski mafijaši primali pomoć za najsiromašnije

RIM - Više od stotinu mafijaša, pripadnika kalabreške grupe "Ndrangete", zatražilo je i primalo socijalnu pomoć namijenjenu najsiromašnijim građanima Italije koju će sada morati da vrate, objavila je u srijedu italijanska policija.

Mafija dijeli hranu ugroženim u Italiji

RIM - Mafija u Italiji dijeli hranu siromašnim porodicama u karantinu kojima je nestalo novaca i tako pridobija podršku na lokalnom niovu dok se zemlja bori da izvuče ekonomiju iz krize izazvane pandemijom virusa korona, rekli su zvaničnici.

Dok privreda tone, mafija zarađuje na koroni

Dok privreda Italije tone, usljed mjera za sprečavanje širenja virusa korona, mafija od ove krize profitira, prenosi švajcarski dnevnik "Blik".

"Italijanska mafija mogla bi da iskoristi pandemiju virusa korona"

RIM - Glavni istražilac Vlade Italije u borbi protiv mafije Đuzepe Governale smatra da će organizovani kriminal "debelo" iskoristiti aktuelnu pandemiju virusa korona dok mnoge firme propadaju ili bilježe gubitke.

Škaljarci ubijeni jer je mafija ostala bez 20 tona kokaina?

Jedan od vođa škaljarskog kriminalnog klana Igor Dedović navodno je bio uključen u šverc 20 tona kokaina zaplijenjenog prošlog juna u Filadelfiji, pa istražitelji provjeravaju da li je taj slučaj povezan sa likvidacijom Kotoranina u Atini 19. januara.

Sicilijanska mafija prevarila EU za 10 miliona evra

RIM - Sicilijanska mafija prevarom je oštetila Evropsku uniju za više od 10 miliona evra namijenjenih pomoći za poljoprivredu, tvrde italijanske vlasti, a pripadnici karabinjera i finansijske policije su rano jutros širom Sicilije sproveli 94 naloga za hapšenje.

Nigerijska mafija jača u Evropi, život ženama pretvara u pakao

BON - Od 2016. godine krijumčari ljudi su u Evropu doveli 16.000 žena iz Nigerije, većina ih je primorana na prostituciju, a mafijaška udruženja postaju sve brutalnija, kažu istraživači.

Najčitanije