Mafija

Sicilijanska mafija prevarila EU za 10 miliona evra

RIM - Sicilijanska mafija prevarom je oštetila Evropsku uniju za više od 10 miliona evra namijenjenih pomoći za poljoprivredu, tvrde italijanske vlasti, a pripadnici karabinjera i finansijske policije su rano jutros širom Sicilije sproveli 94 naloga za hapšenje.

Nigerijska mafija jača u Evropi, život ženama pretvara u pakao

BON - Od 2016. godine krijumčari ljudi su u Evropu doveli 16.000 žena iz Nigerije, većina ih je primorana na prostituciju, a mafijaška udruženja postaju sve brutalnija, kažu istraživači.

"Albanska mafija opasnija za Balkan od Islamske države"

Problem broj jedan za zemlje Zapadnog Balkana nije islamski ekstremizam, nego albanska mafija, izjavio je Džon Nomikos, profesor i direktor Istraživačkog instituta za evropske i američke studije u Atini.

Brazilski mafijaš koji se prerušio u kćerku pronađen mrtav

​RIO DE ŽANEIRO - Brazilski mafijaš Klauvinjo da Silva koji je pokušao da pobjegne iz zatvora prerušen u kćerku, pronađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji.

Više od 200 policajaca hapsi članove italijanskih klanova

NJUJORK, RIM - Italijanska i američka policija pokrenule su koordinisanu akciju protiv velikih kriminalnih porodica koje su željele da obnove svoju bazu na Siciliji.

50.000 Italijana na protestima protiv mafije

PADOVA - Oko 50.000 osoba protestovalo je danas protiv mafije u Padovi, na dan sjećanja na žrtve organizovanog kriminala na jugu Italije.

Preminuo najdugovječniji vođa mafije u istoriji

NJUJORK - Bivši vođa velike njujorške kriminalne bande Karmajn Persiko preminuo je danas u zatvoru gdje je odslužio 33 godine od 139 godina na koliko je bio osuđen.

Bivši rimski gradonačelnik osuđen na šest godina zatvora

RIM - Điani Alemano, koji je bio gradonačelnik Rima od 2008. do 2013., osuđen je u ponedjeljak na šest godina zatvora zbog korupcije u okviru afere "Mafia capitale" o ubacivanju članova mafije u upravu italijanske prijestonice.

Albanska mafija preuzela britansko tržište kokaina

LONDON - Albanska mafija ili "mafija šiptara" preuzela je kontrolu nad tržištem kokaina u Velikoj Britaniji, piše britanski Miror i dodaje da tim tržištem, čija se vrijednost procjenjuje na pet milijardi funti.

Šta je uopšte Kavački klan čiji se članovi ubijaju po Evropi?

BEČ, KOTOR - Vladimir Roganović, član zloglasnog Kavačkog klana iz Kotora ubijen je juče u Beču.

Najčitanije