Majk Pompeo

Pompeo: Najveća opasnost na Bliskom istoku pretenzije Irana

Rat između Izraela i Palestine nije bio najveći problem u tom regionu, već teritorijalne pretenzije Irana, što je predstavljalo i stratešku prijetnju za SAD, kaže državni sekretar SAD Majk Pompeo, povodom današnjeg potpisivanja sporazuma između Izraela i UAE u Vašingtonu.

Vučić Pompeu: Sledimo pretke, nepokolebljivi u borbi za mir

BEOGRAD - Slijedimo tradiciju časnih predaka, ostajemo nepokolebljivi u borbi za mir i stabilnost, odgovorio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na poruku američkog državnog sekretara Majka Pompea da je Vučić povukao sjajan potez kada se Srbija pridružila ključnim zapadnim zemaljama u nastojanju da ograniči aktivnosti Hezbolaha.

Pompeo pozvao članice ASEAN-a na prekid veza sa kineskim poduzećima

Najviši diplomata Vašingtona pozvao je u četvrtak jugoistočnu Aziju na prekid veza s kineskim poduzećima koja pomažu u izgradnji ostrva u Južnokineskom moru, nekoliko sedmica nakon što su SAD stavili na crnu listu desetke poduzeća koja rade u spornim vodama.

Pompeo u Poljskoj dogovarao novi sporazum, raste broj američkih vojnika

VARŠAVA . Američki državni sekretar Majk Pompeo sastao se u subotu s poljskim premijerom Mateušom Moravjeckijem u Varšavi, gdje su razgovarali o novom sporazumu o odbrani i njihovoj podršci bjeloruskom narodu.

Pompeo o Kini i 5G mreži, Janša o komunizmu

Američki državni sekretar Majk Pompeo posetio je danas Sloveniju u okviru mini evropske turneje i tom prilikom ponovio je da se plima okreće protiv Kineske komunističke partije koja pokušava da kontroliše ljude i druge ekonomije, dok je slovenački premijer Janez Janša rekao da se ta zemlja bez SAD ne bi oslobodila komunističkog režima.

Pompeo: Biće plaćena ogromna cijena ako su tačni izvještaji o Rusiji

VAŠINGTON - Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo izjavio je da je obavijestio ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova da će, kako je rekao, "biti plaćena ogromna cijena" ako se pokaže da su izvještaji obavještajnih službi o tome da je Rusija ucijenila glave američkih vojnika u okviru trupa u Avganistanu, tačni.

Pompeo sljedeće sedmice u Češkoj, Sloveniji, Austriji i Poljskoj

VAŠINGTON - Državni sekretar SAD Majkl Pompeo će od 11. do 15. avgusta posjetiti Češku, Sloveniju, Austriju i Poljsku, saopšteno je iz američkog Stejt departmenta.

Kadirov zabranio Pompeu ulazak u region

GROZNI - Lider Čečenije Ramzan Kadirov zabranio je državnom sekretaru SAD Majklu Pompeu ulazak u region.

Gebrejesus kritikovao Pompea: Iznosi neistine

ŽENEVA - Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gebrejesus kritikovao je američkog državnog sekretara Majkla Pompea jer iznosi "neistinite i neprihvatljive" optužbe.

SZO odgovorila Pompeu: Kencentrišite se na borbu protiv pandemije

LONDON - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) kritikovala je danas američke optužbe da su kineske vlasti "kupile" njihovog generalnog direktora Tedrosa Adanoma Gebrejesusa.

Najčitanije