Makarska

Makarska rivijera: Samoizolacija ekser u sanduk za turizam

MAKARSKA - Iznajmljivači i ugostitelji na Makarskoj rivijeri kažu da je odluka o samoizolaciji za putnike iz BiH "posljednji ekser u mrtvački sanduk" turističke sezone. Računali su, kažu, na goste iz BiH, oni dolaze svake godine, a mnogi su sklopili i porodična prijateljstva.

Makarska s nestrpljenjem iščekuje goste iz BiH

ZAGREB, SARAJEVO - Najkasnije 25. juna ćemo otvoriti granicu s Bosnom i Hercegovinom, potvrdio je Gari Kapeli, ministar turizma Hrvatske.

Iznad Makarske niče "nebesko šetalište"

Na planini Biokovo iznad Makarske prije par mjeseci počela je izgradnja staklene platforme preko ivice litice Skywalk ili nebesko šetalište.

Gori jedan od restorana s najdužom tradicijom u Makarskoj

U toku je veliki požar restorana "Ivo" u Ulici Ante Starčevića u Makarskoj, Požar je izbio oko 18 sati.

Nestala djevojka iz BiH, posljednji put viđena u Makarskoj

Porodica Tamare Pavlović u potrazi je za ovom 24-godišnjom djevojkom iz Viteza kojoj se gubi trag u Makarskoj.

Učenici iz BiH se otrovali hranom u Makarskoj?

SREBRENIK, MAKARSKA - Učenici Osnovne škole "Špionica" kod Srebrenika, koji su zbog tegoba završili u Hitnoj, prvo u Makarskoj, a potom i kad su se vratili kući, tvrde da su se otrovali hranom iz hotela "Bonaca" u Makarskoj tokom ekskurzije prošle sedmice, ali to negiraju taj hotel i agencija koja je bila organizator ekskurzije, te navode da je u pitanju možda i prehlada.

Drama kod Makarske: Promašio rampu i upao u more

Jedan vozač promašio je automobilom rampu za ukrcaj na trajekt i upao u more kod Makarske.

Karleuša odgovorila Hloverki: Zbog takvih kao što ste vi hrvatske plaže poluprazne

Pjevačica Jelena Karleuša odgovorila je direktorki Turističke zajednice u Makarskoj Hloverki Novak Srzić koja je na svom Facebook profilu javno napala vlasnike noćnog kluba pod nazivom "Petar Pan" u Makarskoj iz kojeg "trešte" srpski narodnjaci.

Hrvatskoj voditeljki smetaju narodnjaci: "Kad Karleuša pjeva cijeli grad odjekuje"

Bivša HRT-ova voditeljka i urednica, a danas direktorka Turističke zajednice u Makarskoj Hloverka Novak Srzić podigla je veliku prašinu pošto se na svom Facebook profilu javno obrušila na vlasnike jednog noćnog kluba u Makarskoj iz kojeg "trešte" narodnjaci.

Šteta u Makarskoj i Stonu, saobraćajni kolaps u Splitu

ZAGREB - Jako nevrijeme zahvatilo je poslije podne područje Makarske i pričinilo veliku štetu, a u Splitu i širom Dalmacije zabilježen je saobraćajni kolaps.

Najčitanije