Makedonija

Fon der Lejen: Makron otvorio Rusiji vrata zapadnog Balkana

BRISEL - Predsjednik Francuske Emanuel Makron otvorio je Rusiji vrata zapadnog Balkana nakon što je blokirao pregovore o pristupanju Albanije i Sjeverne Makedonije Evropskoj uniji, izjavila je novoizabrani predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lejen.

Zaev: Svi da prigrle ovu inicijativu, bićemo jači pred EU

OHRID - Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev rekao je da je inicijativa o slobodnom kretanju robe, usluge, ljudi i kapitala, iza koje stoje Srbija, Sjeverna Makedonija i Albanija, prva samostalno pokrenuta inicijativa na Zapadnom Balkanu, te da ona predstavlja dodatnu vrijednost na ono što su do sada radila institucije EU sa zemljama regiona u smjeru poboljšanja života i perspektive regiona.

Šta je dogovoreno u Ohridu

SKOPLJE - Samo mjesec dana od pokretanje inicijative za uspostavljenje regiona bez barijera za slobodu kretanja robe, ljudi, usluga i kapitala između Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije naziru se prvi konkretni koraci u tom smjeru, koje su sinoć, kako saznaje Tanjug, u Ohridu dogovorili predsjednik Aleksandar Vučić i premijeri Edi Rama I Zoran Zaev.

Makedonski sud potvrdio optužnicu u slučaju Reket

SKOPLJE - Krivični sud u Skoplju potvrdio je optužnicu protiv Bojana Jovanovskog Bokija 13, razriješene specijalne tužiteljke Katice Janeve i Zorana Milevskog.

Stoltenberg: Sjeverna Makedonija članica NATO-a za nekoliko mjeseci

KIJEV - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da će Sjeverna Makedonija za nekoliko mjeseci postati članica Alijanse.

Sasoli u Sobranju: Nije rečeno jasno "ne", samo je odložena odluka

SKOPLJE - David Sasoli, predsjednik Evropskog parlamenta (EP), drugog dana zvanične posjete Sjevernoj Makedoniji, održao je govor u Sobranju.

Bivšem obavještajcu 42.000 evra zbog neosnovanog pritvora

SKOPLJE - Bivšem obavještajcu makedonske službe bezbjednosti, Zoranu Veruševskom, Sjeverna Makedonija treba da isplati oko 42.000 evra zbog neosnovanog hapšenja i pritvora od 344 dana u slučaju "Puč", prenosi Plusinfo.

Analiza: Crveno svjetlo za Skoplje i Tiranu ne mora biti loša stvar

BRISEL - Kada je dao crveno svjetlo za početak pregovora o pristupanju Sjeverne Makedonije i Albanije, francuski predsjednik Emanuel Makron uništio je ključnu strategiju Unije za transformaciju za Zapadni Balkan, jer ne samo da je članstvo u EU udaljeno za dvije države Zapadnog Balkana već i ostale polako gube nadu, piše briselski portal Politiko.

U Sjevernoj Makedoniji pronađen 81 migrant

SKOPLJE - Policija Sjeverne Makedonije pronašla je u subotu u selu Vaksince, u blizini sa Srbijom, 81 migranta i uhapsila vlasnika objekta u kojem su bili smješteni.

Zaev: Ponovo ću se kandidovati za premijera

SKOPLJE - Aktuelni premijer Sjeverne Makedonije, Zoran Zaev, najavio je danas da će se ponovo kandidovati za premijera na vanrednim parlamentarnim izborima, 12. aprila naredne godine.

Najčitanije