Makedonija

VMRO-DPMNE kreće sa blokadama parlamenta

SKOPLJE - Najuticajnija opoziciona VMRO-DPMNE od danas kreće s najavljenom aktivnom blokadom skupštine, pošto je prošao rok koji su dali premijeru Dimitri Kočevskom da sazove sastanak predstavnika svih parlamentarnih stranaka na kome bi se razgovaralo o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Ponovo zemljotres u Sjevernoj Makedoniji

SKOPLJE - U Delčevu, Berovu i Pehčevu, mjestima na istoku Sjeverne Makedonije, večeras se osjetio zemljotres od 4,2 stepena Rihtera.

Potres u Sjevernoj Makedoniji

SKOPLJE - U Sjevernoj Makedoniji jutros je registrovan zemljotres jačine 2,8 stepeni Rihterove skale.

Generalni sekretar vlade Sjeverne Makedonije u pritvoru

SKOPLJE - Generalnom sekretaru vlade Sjeverne Makedonije Muhamedu Zećiriju, koji je danas podnio ostavku, određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

Otkriven uzrok smrti hrvatskog rukometaša u Sjevernoj Makedoniji

Boris Tot, brat preminulog hrvatskog rukometaša Denisa Tota, otkrio je razloge smrti njegovog brata i naveo da ga niko nije pretukao, već da je umro od posljedica srčanog udara.

Makedonci ostavili Italiju bez Mundijala

Fudbaleri Sjeverne Makedonije iznenadili su Italiju i savladali je u polufinalu baraža za Mundijal rezultatom 1:0.

Zemljotres u Sjevernoj Makedoniji

SKOPLJE - Slabiji zemljotres pogodio je rano jutros Sjevernu Makedoniju, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Sastanak lidera "Otvorenog Balkana" odložen za maj

BEOGRAD - Sastanak lidera u okviru inicijative "Otvoreni Balkan", koju je pokrenuo predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, biće odložen za maj, zbog krize u Ukrajini i izbora koji se 3. aprila održavaju u Srbiji, potvrđeno je u Predsjedništvu Srbije.

Sjeverna Makedonija ukida plaćanje poreza na plate u IT sektoru

SKOPLJE - Koliko je IT važna grana privrede i razvoja jedne zemlje pokazuje i činjenica da je Vlada Sjeverne Makedonije odlučila da ukine poreze na plate u IT sektoru do 2023. godine i to sa ciljem da podstaknu mlade da rade u ovoj industriji.

Rasprodaja, službeni psi na aukciji u Sjevernoj Makedoniji

Makedonsko Ministarstvo odbrane oglasilo je prodaju 11 službenih pasa po cijeni od 60 do 200 evra. Prodaje se osam njemačkih ovčara i tri belgijska.

Cvijanovićeva razgovarala sa predsjednikom Privredne komore Sjeverne Makedonije

SKOPLJE - Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović sastala se sa predsjednikom Privredne komore Sjeverne Makedonije Brankom Azeskim.

Cvijanović u Skoplju: Srpska i Sjeverna Makedonija nemaju otvorenih pitanja

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović sastala se danas u Skoplju sa predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim.

Cvijanovićeva razgovarala sa gradonačelnikom Kumanova

KUMANOVO - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović započela je danas dvodnevnu posjetu Republici Sjevernoj Makedoniji sastankom sa gradonačelnikom Kumanova Maksimom Dimitrievskim.

"Otvoreni Balkan" zaživio: Srbija, Sjeverna Makedonija i Albanija brišu granice

BEOGRAD - Zbog stupanja na snagu "Otvorenog Balkana", za poljoprivredne proizvode između Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije od početka godine više neće biti zadržavanja kamiona na graničnim prelazima.

SDSM izabrao Kovačevskog za novog mandatara vlade

SKOPLJE - Lider vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Dimitar Kovačevski dobio je na večerašnjoj sjednici Centralnog komiteta stranke povjerenje da bude mandatar buduće vlade Sjeverne Makedonije.

Najčitanije