Maksim Savanović

Banjalučki šahista Maksim Savanović među najboljim kadetima svijeta

Prije nešto više od tri godine mladi banjalučki šahista Maksim Savanović (15) se ozbiljno posvetio ovoj drevnoj igri, a danas je među 100 najboljih kadeta svijeta. Na rang-listi Svjetske šahovske federacije (FIDE) Maksim u rapid šahu trenutno drži 63. mjesto, dok je u blic šahu na 78. poziciji.

Poslanici SP: Ostajemo jedinstveni, Đokić mora da ode

DOBOJ - Glavni odbor Socijalističke partije na sjednici u Doboju donio je odluku o isključenju Maksima Skoka, Gorana Selaka i Milenka Savanovića, a tu odluku će morati da potvrdi i Kongres SP. Poslanici Socijalističke partije u NSRS koji su tražili smjenu predsjednika Petra Đokića sa pozicije ministra rudarstva i energetike i sa mjesta predsjednika partije, kažu da ostaju jedinstveni u svojim stavovima bez obzira na odluke predsjednika partije, koji ih je u Doboju, kako kažu, dočekao s obezbjeđenjem pred vratima. Poslanici SP su jedinstveni u stavu da se radi o nelegalnoj odluci, koja je donesena na nelegalno zakazanoj sjednici, a umjesto razgovora o realnim problemima, čiji je najveći dio upravo predsjednik partije, u strahu se organizuju scene i medijske predstave u režiji Đokićevih poslušnika, kažu poslanici.

GO SP-a potvrdio odluke o isključenju

DOBOJ - Glavni odbor SP-a nije oprostio soliranje dvojici poslanika Maksimu Skoki i Goranu Selaku, te Milenku Savanoviću i potvrdio je odluku lidera stranke Petra Đokića te ih isključio iz stranke, a nakon što su oni odbili da se javno izvine partiji i njenom predsjedniku.

Počela sjednica Glavnog odbora SP-a

DOBOJ - Sjednica Glavnog odbora SP-a počela je nakon prekida u Doboju. Istoj prisustvuju i tri poslanika koja je iz stranke isključio Petar Đokić - Maksim Skoko, Milenko Savanović i Goran Selak.

Najčitanije