Male boginje

SZO: Kolektivni neuspjeh u borbi protiv malih boginja

Blizu deset miliona ljudi bilo je zaraženo malim boginjama u 2018. godini, a od bolesti je umrlo 140.000 ljudi, uglavnom djece, što predstavlja kolektivni neuspjeh u zaštiti najmlađih, saopšteno je danas iz Svjetske zravstvene organizacije (SZO).

Male boginje se vratile u četiri evropske države

LONDON - Male boginje su se vratile u četiri evropske države, gdje su se smatrale iskorenjenom bolešću do skoro, saopštila je danas Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Evropljani malo znaju o hepatitisu i malim boginjama

BRISEL - Prema istraživanju Evrobarometra, 53 odsto anketiranih građana EU zna da odgovori na pitanja o meningitisu, dok je hepatitis manje poznat prosječnom Evropljaninu.

U Sjevernoj Makedoniji proglašena epidemija malih boginja

Zdravstene vlasti u Sjevernoj Makedoniji proglasile su epidemiju malih boginja, nakon što je od početka ove godine registrovano više od 960 oboljelih.

Zdravstvena uzbuna zbog malih boginja

NJUJORK - Gradske vlasti američkog grada Njujorka proglasile su zdravstveno vanredno stanje poslije izbijanja epidemije malih boginja.

U Kantonu Sarajevo 220 oboljelih od morbila

U Kantonu Sarajevo (KS) zabilježeno je 220 oboljelih od morbila, podaci su Zavoda za javno zdravstvo KS za period od 22. januara do 22. marta ove godine, javlja agencija Anadolija.

Male boginje sve raširenije u svijetu

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je danas da borba protiv širenja malih boginja ne daje rezultate i da je broj slučajeva u svijetu povećan za oko 50 odsto prošle godine.

U Vašingtonu proglašeno vanredno stanje zbog boginja

SIJETL - Guverner američke države Vašington Džej Insli proglasio je vanredno stanje zbog velikog broja oboljelih od malih boginja.

Sve više malih boginja, rak manje ubija

BIJELJINA - Opstrukcija vakcinisanja dovela je do povećanog broja oboljelih od malih boginja u svijetu, a 2018. godina ostaće upamćena i po rastu slučajeva raka, te borbi protiv zastrašujuće epidemije ebole u Africi.

Za pet mjeseci 80 slučajeva morbila u RS

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je u proteklih pet mjeseci priјаvljеnо 80 оbоljеlih оd mоrbilа (mаlе bоginjе/оspicе/krzаmаk), podaci su republičkog Instituta zа јаvnо zdrаvstvо.

Najčitanije