Malezija

"Ukrajina izmislila bajku da su svi radari stali na dan pada malezijskog aviona"

MOSKVA - Ambasador Ruske Federacije u Holandiji Aleksandar Šuligin je povodom pete godišnjice od pada malezijskog boinga u Donbasu, u kome je poginulo 298 ljudi, izjavio da Ukrajina i dalje manipuliše istragom.

Držala medvjeda u stanu pa uhapšena: Mislila sam da je pas

Jedna gospođa iz Kuala Lumpura uhapšena je nakon što je otkriveno da odgaja šestomjesečnog ugroženog medvjeda u svom stanu.

"Bohemian Rhapsody" cenzurisan u Maleziji

Biografski film "Bohemian Rhapsody" navodno je cenzurisan u Maleziji zbog strogih zakona koji se protive homoseksualnosti. Tačnije, cenzori su uklonili 24 minute filma koji govori o grupi "Queen" i njenom frontmenu Frediju Merkuriju.

Američki bankari "prevarili" Maleziju

KUALA LUMPUR - Investicijska banka Goldman Sachs "prevarila" je Maleziju u poslovanju s njenim državnim fondom 1MDB, koji je pod istragom zbog korupcije i pranja novca, izjavio je malezijski premijer Mahathir Mohamad.

U Maleziji nestao radioaktivni industrijski uređaj

MANILA - Vlasti Malezije tragaju za radioaktivnim uređajem koji je nestao iz jednog kamioneta ranije ovog mjeseca.

Zaplijenjeni rogovi nosoroga vrijedni 12 miliona dolara

KUALA LUMPUR - Vlasti Malezije zaplijenile su rogove nosoroga u vrijednosti od 12 miliona dolara, rekli su danas zvaničnici.

Propala istraga o nestanku malezijskog aviona: Šef uprave za civilnu avijaciju podnio ostavku

KUALA LUMPUR - Šef malezijske Uprave za civilnu avijaciju Azarudin Abdul Rahman podnio je danas ostavku nakon što su u izvještaju o nestanku aviona kompanije "Malezija erlajnz" MH370 navedeni propusti centra za kontrolu leta u Kuala Lumpuru.

Malezija 30. jula objavljuje izvještaj o letu MH370

KUALA LUMPUR - Malezija će 30. jula objaviti dugoočekivani izvještaj o nestanku aviona kompanije Malezija erlajns na letu MH370, izjavio je danas ministar saobraćaja te države Entoni Loke.

Brak 11-godišnje djevojčice i 30 godina starijeg muškarca uzdrmao Maleziju

KUALA LUMPUR - Brak 11-godišnje djevojčice i 30 godina starijeg muškarca izazvao je burna reagovanja u Maleziji, a sve su glasniji pozivi da minimalna starosna granica za stupanje u brak bude 18 godina.

Dokazi: Nijedan ruski 'Buk' nije prešao rusko-ukrajinsku granicu

Rusija je predstavila iscrpne dokaze koji ukazuju na to da su ukrajinski protivvazdušni raketni kompleksi 'Buk' umiješani u obaranje malezijskog 'boinga', saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Najčitanije