Malina

Propao i drugi tender, niko neće da montira kineske respiratore

SARAJEVO - Nijedna firma nije se prijavila ni na drugi tender koji je raspisala Federalna uprava civilne zaštite (FUZC) za montirnje, verifikovanje, servisiranje i transport 100 respiratora koji su nabavljeni posredstvom firme "Srebrena malina" iz Kine u BiH.

Sporni respiratori "Srebrene maline" odvezeni s aerodorma

Preostalih 20 respiratora koje je za potrebe zdravstvenog sistema Federacije BiH uvezla kompanija "FH Srebrena malina" u ponedeljak su odvezeni sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

Proizvođače brine neizvjesna cijena malina

BRATUNAC - Na području opštine Bratunac ovih dana je vrhunac berbe maline, a većina otkupljivača još nije saopštila cijenu, što izaziva brigu proizvođača.

"Nezavisne" saznaju: Zolak osumnjičen u predmetu "Respiratori"

BANJALUKA - Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, ispitan je u svojstvu osumnjičenog u sklopu istrage o nabavci respiratora u FBiH, saznajemo iz Tužilaštva BiH.

U Bratuncu počela berba maline: "Crveno zlato" neće koštati ispod tri KM

BRATUNAC - Otkupna cijena maline ove godine neće biti ispod tri marke, potvrdio je za "Nezavisne" Petko Rankić, vlasnik hladnjače za skladištenje voća "Agro-dr" iz Bratunca, opštine u kojoj je berba ovog voća već počela.

Sud BiH odobrio "Srebrenoj malini" da plati PDV za ostalih 20 respiratora

SARAJEVO - Sud BiH odobrio je zahtjev kompanije "Srebrena malina" za plaćanjem 265.131 KM PDV-a za preostalih dvadeset respiratora koji su dvije sedmice uvezeni u Bosnu i Hercegovinu iz Kine, a i dalje su skladišteni na Sarajevskom aerodromu.

Odbor podnio izvještaj o nabavci spornih respiratora

SARAJEVO - Odbor Doma naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) formiran zbog utvrđivanja činjenica o nabavci 100 respiratora iz Kine, nakon tri sjednice, podnio je izvještaj u kojem se, između ostalog, navodi da je bilo ukupno devet ponuda za tu nabavku.

"Srebrena malina" uplatila 452.475 KM duga za PDV

Kompanija "FH Srebrena malina" danas je na Jedinstveni račun Uprave za indirektno oporezivanje BiH uplatila iznos od 452.475 KM duga za PDV za uvoz respiratora.

I Washington Post pisao o aferi "Respiratori": BiH poznata po korupciji

Afera "Respiratori" stigla je do mnogih svjetskih medija. Prvi medij koji je pisao o sumnjivoj nabavci kineskih respiratora bio je The New York Times, a ovog puta o hapšenju Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića pisao je i Washington Post.

U Sarajevo stiglo preostalih spornih 20 respiratora

SARAJEVO – Iz Kine je danas na Međunarodni aerodrom Sarajevo stiglo 20 respiratora u okviru sporne nabavke njih 100.

Najčitanije