Malina

"Srebrena malina" uplatila 452.475 KM duga za PDV

Kompanija "FH Srebrena malina" danas je na Jedinstveni račun Uprave za indirektno oporezivanje BiH uplatila iznos od 452.475 KM duga za PDV za uvoz respiratora.

I Washington Post pisao o aferi "Respiratori": BiH poznata po korupciji

Afera "Respiratori" stigla je do mnogih svjetskih medija. Prvi medij koji je pisao o sumnjivoj nabavci kineskih respiratora bio je The New York Times, a ovog puta o hapšenju Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića pisao je i Washington Post.

U Sarajevo stiglo preostalih spornih 20 respiratora

SARAJEVO – Iz Kine je danas na Međunarodni aerodrom Sarajevo stiglo 20 respiratora u okviru sporne nabavke njih 100.

Milićevićeva saslušana u Tužilaštvu BiH u vezi s nabavkom respiratora

SARAJEVO - Ministar finansija u Vladi Federacije BiH Jelka Milićević saslušana je danas u Tužilaštvu BiH, javio je večeras "Dnevni avaz", pozivajući se na više izvora.

Stavljena van snage naredba o raspodjeli 80 respiratora iz Kine

SARAJEVO - Federalni štab civilne zaštite na današnjoj sjednici je stavio van snage naredbu od 29. aprila o raspodjeli 80 respiratora.

Novalić i Milićevićeva na javnom saslušanju zbog respiratora

SARAJEVO - Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, i Jelka Milićević, njegova zamjenica i direktorica Kriznog štaba FBiH, te predstavnici Federalne uprave civilne zaštite (FCUZ) trebalo bi da budu javno saslušani u Parlamentu FBiH zbog afere "Respiratori", saznaju "Nezavisne".

Vlada FBiH traži da se preispita ugovor sa "Srebrenom malinom"

SARAJEVO - Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je jednoglasno nekoliko zaključaka u vezi s javnim nabavkama u vrijeme pandemije COVID-19, a posebno u vezi sa nabavkom respiratora iz Kine.

Respiratori plaćeni 10,5 miliona nisu za intenzivnu njegu

SARAJEVO – Tužilažtvo BiH izvršilo je vještačenje spornih respiratora koje je iz Kine za FBiH uvezla firma "Srebrena malina", a u nalazu vještaka utvrđeno je da nabavljeni respiratori ne posjeduju ni minimum potrebnih bitnih karakteristika za adekvatan tretman pacijenata u jedinicama intenzivne terapije.

Atraktivna voditeljka pomogla "Srebrenoj malini" u poslu nabavke respiratora

Prilikom izuzimanja dokumentacije iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH u aferi "Respiratori" inspektori su uočili i ime atraktivne TV voditeljke Ane Bavrke.

SIPA predala izvještaj Tužilaštvu o nabavci 100 respiratora

SARAJEVO - SIPA je predala Sudu i Tužilaštvu BiH izvještaj u kojem navode svoja saznanja u okviru istrage o nabavci 100 respiratora iz Kine vrijednih 10,5 miliona KM.

Najčitanije