Malina

"Dani maline" 13. i 14. avgusta

BRATUNAC - Tradicionalni Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma "Dani maline" biće održan 13. i 14. avgusta u Sportskoj dvorani u Bratuncu, saopštio je Organizacioni odbor ove manifestacije.

Malina štiti od nastanka dijabetesa i raka

Obogatite ishranu malinama i imaćete više benefita po zdravlje.

Rolat sa malinama

Jednostavno, a ukusno.

Ovo je najgori film godine

Američki predsjednik Donald Tramp, zahvaljujući dokumentarcima "Smrt nacije" i "Farenhajt 11/9", osvojio je dvije Zlatne maline. Ipak, komedija o Šerloku Holmsu sa Vilom Farelom je, sa četiri "priznanja", najveći gubitnik u protekloj godini.

Tramp nominovan za Zlatnu malinu

Neuspješni mafijaški film Džona Travolte "Gotti" i predsjednik Donald Tramp nominovani su za Zlatne maline, 'nagrade' za najgora filmska ostvarenja u 2018. koju su organizatori proglasili godinom katastrofa, na ekranu i izvan njega.

Berba malina u BiH pri kraju, na cijenu će najviše uticati rod u Poljskoj

BANJALUKA - Berba malina u BiH je u završnoj fazi pa se svi uključeni u proizvodnju ovog voća okreću otkupu, na čiju će cijenu najviše uticati rod u Poljskoj i ostalim zemljama velikim svjetskim proizvođačima, kojima će se morati prilagođavati kako bi bili konkurentni.

Napravite savršenu poslasticu: Džem od malina i višanja

U sezoni crvenog voća svakako pripremite i ovaj džem od višanja kojem će maline dati posebnu aromu i teksturu. Poslužite ga uz palačinke, fina slatka peciva ili kao dodatak omiljenom sladoledu.

Uoči Oskara, dodijeljene Zlatne maline

Film "Emoji Movie", animirana komedija u 3D formatu, osvojio je satiričnu Zlatnu malinu kao najgori film godine, saopštila je danas fondacija Zlatna malina koja tradicionalno dodjeljuje nagrade za najgora ostvarenja dan prije svečane dodjele Oskara, javila je agencija AP.

Spalio tri dunuma zasada maline zbog niske otkupne cijene

Poljoprivrednik iz Vrnogračke Slapnice Hasib Mehurović, iz protesta zbog niske otkupne cijene spalio je cijeli svoj malinjak zasađen na površini od tri dunuma.

Najčitanije