Maline

Ministarstvo: Malinari i dalje najbolje podržani

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske ocijenilo je da nema mjesta nezadovoljstvu malinara najavljenim iznosom premije za malinu prošlogodišnjeg roda, jer su i dalje najbolje podržani od svih voćara u Srpskoj.

Malinari Bratunca, Srebrenice i Milića traže veće premije

BRATUNAC - Predsjednik Upravnog odbora Udruženja malinara Bratunca, Srebrenice i Milića "Vilamet" Ivan Stojanović rekao je da proizvođači ovog jagodičastog voća traže veći iznos premije po kilogramu, jer su nezadovoljni onom od 20 feninga, koliko je najavio resorni ministar.

Proizvođačima malina malo 2,5 KM po kilogramu

BANJALUKA, BRATUNAC - Nakon završene berbe malina u Republici Srpskoj, proizvođači i otkupljivači još pregovaraju o cijeni.

Pet superzdravih činjenica o malinama

Maline su jedno od najprodavanijih voća na svijetu jer imaju bogat sadržaj raznovrsnih antioksidansa.

Sajam "Dani maline 2019" završen uručenjem nagrada posjetiocima

BRATUNAC - Uručenjem nagrada posjetiocima sajma i vlasnicima najuređenijih dvorišta, u Bratuncu je danas završen 13. Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma "Dani maline 2019".

Otvoren sajam "Dani maline 2019"

BRATUNAC - Bratunac je lider u proizvodnji maline u Republici Srpskoj jer se u ovoj opštini 1.300 domaćinstava bavi uzgojem ovog voća, a cilj je da taj broj bude 2.000, rekao je danas načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović na otvaranju 13. Međunarodnog sajma poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma "Dani maline 20019".

Nedostaje radnika za berbu maline

​SREBRENICA - Berba maline u srednjem Podrinju je u punom jeku, a uzgajivači ovog voća nisu u mogućnosti da obezbijede dovoljan broj ljudi za taj posao i mnogima dio dozrelih plodova propada, jer ne stižu da ih na vrijeme oberu.

Malinari zadovoljni cijenom od 2,5 KM

BANJALUKA - U jeku berbe malina, minimalna otkupna cijena koju su ponudili neki od najvećih otkupljivača za kilogram ovog voća je dvije i po marke, a malinari su, nakon nekoliko godina, donekle time zadovoljni.

Ukusno, brzo, fino: Malinaste poslastice

​Osvježavajuće maline omiljeno su ljetno voće mnogih ljudi. Iako spada u skuplje voćke, zbog njenog ukusa i benefita po zdravlje, ne treba da vam bude žao da izdvojite novac za nju!

Prijedorski malinari nezadovoljni prinosom

PRIJEDOR - Potkozarski uzgajivači malina nisu zadovoljni ovogodišnjim prinosom.

Najčitanije