Maline

Malinari zadovoljni cijenom od 2,5 KM

BANJALUKA - U jeku berbe malina, minimalna otkupna cijena koju su ponudili neki od najvećih otkupljivača za kilogram ovog voća je dvije i po marke, a malinari su, nakon nekoliko godina, donekle time zadovoljni.

Ukusno, brzo, fino: Malinaste poslastice

​Osvježavajuće maline omiljeno su ljetno voće mnogih ljudi. Iako spada u skuplje voćke, zbog njenog ukusa i benefita po zdravlje, ne treba da vam bude žao da izdvojite novac za nju!

Prijedorski malinari nezadovoljni prinosom

PRIJEDOR - Potkozarski uzgajivači malina nisu zadovoljni ovogodišnjim prinosom.

"Dani maline" 13. i 14. avgusta

BRATUNAC - Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma "Dani maline 2019" u Bratuncu će i ove godine, kao i lani, biti održan 13. i 14. avgusta, kada se u ovoj opštini održava tradicionalni vašar za Makivije koji privuče više hiljada posjetilaca, odlučio je Organizacioni odbor.

U pakovanju malina pronašli živog guštera

U ambalaži među malinama se nalazio i gušter - ovo je prizor koji zatekao jedan kupac u britanskom lancu trgovina "Sainsbury's", piše portal "LadBible".

Napravite sirup od trešanja i malina

Iako je vrijeme još varljivo, sigurni smo da će nam uskoro zasjati sunce i da ćemo uz to trebati novo osvježavajuće piće. Zašto ovo ljeto ne bi napravili svoje novo omiljeno piće?

Rankić: Postoji mogućnost izvoza maline

BRATUNAC - Vlasnik hladnjače za skladištenje voća "Agro-dr" Petko Rankić iz Bratunca tvrdi da postoje zainteresovani kupci i da ima mogućnost da direktno ugovara izvoz maline u zemlje zapadne Evrope, Skandinaviju i Ujedinjene Arapske Emirate, što olakšava rad i smanjuje troškove i omogućava bolju otkupnu cijenu maline od proizvođača u predstojećoj berbi.

Objavljena akontativna cijena maline od 2,2 KM

BRATUNAC - Hladnjača "Agro-dr" iz Bratunca prva je, i do sada jedina, objavila akontativnu cijenu maline za ovu sezonu od 2,2 KM za kilogram, sa tendencijom rasta cijene u zavisnosti od njenog kvaliteta.

Srpske maline i borovnice idu za Liban

BEOGRAD - Ministri poljoprivrede Srbije i Libana Branislav Nedimović i Gazi Zeaiter potpisali su danas u Bejrutu Memorandum o saradnji u oblasti poljoprivrede, saopštilo je srpsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Proizvodnja malina u USK prepolovljena ove godine

BIHAĆ - Na području Unsko-sanskog kantona tokom ove godine proizvedeno je manje od 2.000 tona maline, što znači da je proizvodnja te kulture prepolovljena u odnosu na 2017. godinu.

Najčitanije