Maline

Malinari u USK očekuju dobar urod i zaradu

BIHAĆ - Proizvodnja malina na području Unsko-sanskog kantona doživljava revitalizaciju pa se ponovo obnavljaju malinjaci uništeni u proteklih nekoliko godina, a ovdašnji proizvođači očekuju da otkupna cijena za njihove proizvode ostane na prošlogodišnjem nivou.

Grad uništio usjeve i zasade maline u dijelu Srbije

BEOGRAD - Olujno nevrijeme, praćeno gradom, zahvatilo je danas sela na planinama Javor i Golija, na području između Ivanjice i Sjenice i pričinio štetu na usjevima i zasadima maline, prenose mediji.

Maline u USK opet donose zaradu

BIHAĆ - Za proizvođače malina na području Unsko-sanskog kantona ova godina bila je mnogo bolja u odnosu na prethodne, a to se prije svega odnosi na otkupnu cijenu za ovu kulturu, koja je iznosila od četiri do šest maraka po kilogramu.

Napravite sok od malina, domaći eliksir zdravlja

Maline su poznate kao veoma ljekovito voće, ali je jedan od glavnih nedostataka njihov sezonski uzgoj, te ih nakon ljetnjeg perioda nema u svježem stanju.

Unsko-sanski kanton: "Crveno zlato" ponovo sija

BIHAĆ - Za proizvođače malina na području Unsko-sanskog kantona, poslije više loših ekonomskih godina, došli su bolji dani, a to se prije svega odnosi na otkupnu cijenu, koja u ovome trenutku iznosi četiri marke po kilogramu.

Napokon bolji dani za malinare u USK

BIHAĆ - Proizvođači maline na području Unsko-sanskog kantona, prvi put poslije više proteklih godina, zadovoljni su aktuelnom otkupnom cijenom, koja se kreće od 3,3 do 3,5 maraka po kilogramu.

Malinari: Prihvatljiva cijena otkupa od 3,50 KM po kilogramu

Upravni odbor Udruženja malinara Bratunca, Srebrenice i Milića "Vilamet" ocijenio je na današnjm sastanku u Bratuncu da je za proizvođače prihvatljiva cijena ovogodišnjeg roda od 3,50 KM po kilogramu, koju je ponudio vlasnik hladnjače "Agro dr" Petko Rankić i da očekuje da i ostali otkupljivači isplate preuzetu malinu po toj cijeni.

Berba maline pri kraju, otkupna cijena se još ne zna

BRATUNAC - Berba maline sorti "vilamet" i "miker" u srednjem Podrinju privodi se kraju, a otkupna cijena ovog voća još nije poznata.

Pripremite ukusan domaći džem od malina

Malina je vrsta biljke iz roda kupina i malina i porodice ruža, a njeni plodovi su mnogobrojne koštunice spojene razraslom, sočnom cvjetnom ložom crvene boje, poznate po jedinstvenoj aromi te delikatno kiselkastom okusu.

Malina sve skuplja, nema ko da je uzgaja

BANJALUKA, BRATUNAC - Pojedini otkupljivači malina u Republici Srpskoj uzgajivačima su ponudili cijenu malina koja se kreće oko 3,30 KM po kilogramu, što je više nego lani, a na skok cijene uticao je slabiji rod usljed loših vremenskih uslova.

Počela berba malina, ali nisu više "crveno zlato"

BIHAĆ- Na području Unsko sanskog kantona započela je berba malina, a prema riječima neposrednih uzgajivača, zbog nepovoljnih vremenskih prilika očekuje se nešto manji urod iako su veličina i kvalitet plodova na zadovoljavajućem nivou.

U Bratuncu počela berba maline: "Crveno zlato" neće koštati ispod tri KM

BRATUNAC - Otkupna cijena maline ove godine neće biti ispod tri marke, potvrdio je za "Nezavisne" Petko Rankić, vlasnik hladnjače za skladištenje voća "Agro-dr" iz Bratunca, opštine u kojoj je berba ovog voća već počela.

Ministarstvo: Malinari i dalje najbolje podržani

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske ocijenilo je da nema mjesta nezadovoljstvu malinara najavljenim iznosom premije za malinu prošlogodišnjeg roda, jer su i dalje najbolje podržani od svih voćara u Srpskoj.

Malinari Bratunca, Srebrenice i Milića traže veće premije

BRATUNAC - Predsjednik Upravnog odbora Udruženja malinara Bratunca, Srebrenice i Milića "Vilamet" Ivan Stojanović rekao je da proizvođači ovog jagodičastog voća traže veći iznos premije po kilogramu, jer su nezadovoljni onom od 20 feninga, koliko je najavio resorni ministar.

Proizvođačima malina malo 2,5 KM po kilogramu

BANJALUKA, BRATUNAC - Nakon završene berbe malina u Republici Srpskoj, proizvođači i otkupljivači još pregovaraju o cijeni.

Najčitanije