Maline

Proizvođačima malina malo 2,5 KM po kilogramu

BANJALUKA, BRATUNAC - Nakon završene berbe malina u Republici Srpskoj, proizvođači i otkupljivači još pregovaraju o cijeni.

Pet superzdravih činjenica o malinama

Maline su jedno od najprodavanijih voća na svijetu jer imaju bogat sadržaj raznovrsnih antioksidansa.

Sajam "Dani maline 2019" završen uručenjem nagrada posjetiocima

BRATUNAC - Uručenjem nagrada posjetiocima sajma i vlasnicima najuređenijih dvorišta, u Bratuncu je danas završen 13. Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma "Dani maline 2019".

Otvoren sajam "Dani maline 2019"

BRATUNAC - Bratunac je lider u proizvodnji maline u Republici Srpskoj jer se u ovoj opštini 1.300 domaćinstava bavi uzgojem ovog voća, a cilj je da taj broj bude 2.000, rekao je danas načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović na otvaranju 13. Međunarodnog sajma poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma "Dani maline 20019".

Nedostaje radnika za berbu maline

​SREBRENICA - Berba maline u srednjem Podrinju je u punom jeku, a uzgajivači ovog voća nisu u mogućnosti da obezbijede dovoljan broj ljudi za taj posao i mnogima dio dozrelih plodova propada, jer ne stižu da ih na vrijeme oberu.

Malinari zadovoljni cijenom od 2,5 KM

BANJALUKA - U jeku berbe malina, minimalna otkupna cijena koju su ponudili neki od najvećih otkupljivača za kilogram ovog voća je dvije i po marke, a malinari su, nakon nekoliko godina, donekle time zadovoljni.

Ukusno, brzo, fino: Malinaste poslastice

​Osvježavajuće maline omiljeno su ljetno voće mnogih ljudi. Iako spada u skuplje voćke, zbog njenog ukusa i benefita po zdravlje, ne treba da vam bude žao da izdvojite novac za nju!

Prijedorski malinari nezadovoljni prinosom

PRIJEDOR - Potkozarski uzgajivači malina nisu zadovoljni ovogodišnjim prinosom.

"Dani maline" 13. i 14. avgusta

BRATUNAC - Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma "Dani maline 2019" u Bratuncu će i ove godine, kao i lani, biti održan 13. i 14. avgusta, kada se u ovoj opštini održava tradicionalni vašar za Makivije koji privuče više hiljada posjetilaca, odlučio je Organizacioni odbor.

U pakovanju malina pronašli živog guštera

U ambalaži među malinama se nalazio i gušter - ovo je prizor koji zatekao jedan kupac u britanskom lancu trgovina "Sainsbury's", piše portal "LadBible".

Najčitanije