Malta

Trag u istrazi ubistva novinarke na Malti vodi u Crnu Goru

VALETA - Nekoliko mjeseci prije nego što je ubijena malteška novinarka Dafni Karuana Galicija ušla je u trag ofšor kompaniji "17 blek limited", za koju je ustanovila da je bila kanal za koruptivne isplate visokim zvaničnicima Malte, a tragovi novca, kako danas prenosi agencija Rojters, vode do jednog poslovnog projekta u Crnoj Gori.

Malta primila spasene migrante

VALETA - Grupa sjevernoafričkih migranata, spasena iz čamca koji je tonuo, stigla je danas na obalu Malte, nekoliko časova nakon što je vlada ove zemlje objavila da dodatne grupe neće biti primljene zbog epidemije virusa korona.

Fudbalerke protiv Izraela i Malte

Ženska fudbalska reprezentacija BiH će 5. marta u Zenici protiv Izraela odigrati šesti meč kvalifikacija za EURO 2021. Pet dana kasnije izabranice selektorke Samire Hurem će gostovati na Malti.

Odluka Malte o srpskoj djeci - negativna

Malteška vlada je stala u odbranu odluke da se ne izdaju boravišne dozvola za 22 djece čiji roditelji rade na tom ostrvu.

Vlada Malte: Uskoro odluka o djeci državljana "trećih zemalja"

BEOGRAD - Vlada Malte još nije donijela konačnu odluku prema kojoj djeca porodica koje nisu iz EU mogu da ostanu u toj državi, prenosi RTS .

Srpska djeca ostaju sa roditeljima na Malti

VALETA - Dvadeset i dvoje djece srpskih državljana na Malti, kojima je prijetio progon jer njihovi roditelji nisu zarađivali dovoljno, ostaće na tom ostrvu.

Malta se "raspada", postala "gusarski zaliv"

VALETA - Premijer Malte Džozef Muskat izjavio je da će podnijeti ostavku u januaru poslije pritisaka građana koji traže istinu oko ubistva istraživačke novinarke Dafne Karuane Galisije.

Istaknuti biznismen uhapšen zbog ubistva novinarke

VALETA - Policija Malte uhapsila je jednog od najistaknutijih biznismena u ovoj zemlji Jorgena Feneka u okviru istrage o ubistvu novinarke Dafne Karuane Galicije, rekla su dva izvora.

Pet tačaka ključanja u svijetu: Kraj sukoba u ovim zemalja se ne nazire

U ovom trenutku u najmanje pet zemalja događaju se nasilni protesti i sukobi, od kojih su neki imali i smrtne ishode.

Kuvar iz Srbije uhapšen na Malti zbog trgovine drogom

Policija na Malti uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su trgovale narkoticima. Među njima je i Marko Aćimović (40), kuvar iz Srbije, koji se tereti da je bio vođa grupe dilera.

Najčitanije