Malta

Malta želi natrag zub ajkule poklonjen princu Džordžu

VALETA - Malta želi da joj bude vraćen zub jedne praistorijske vrste ajkule koji je čuveni britanski prirodnjak i dokumentarista Dejvid Atenboro prije više decenija pronašao u toj ostrvskoj zemlji i nedavno ga poklonio britanskom princu Džordžu.

Bivši premijer Malte ispitan u vezi sa ubistvom novinarke

VALETA - Policija Malte ispitala je danas bivšeg premijera Džozefa Muskata o svjedočenju biznismena Jergena Feneča osumnjičenog organizatora ubistva novinarke Dafne Karuana Galicije.

Malta nedjelju dana bez novih slučajeva virusa korona

Na Malti nedjelju dana nije registrovan novi slučaj zaraze, prvi put od 7. marta, kada je otkriven virus korona u toj ostrvskoj zemlji.

Trag u istrazi ubistva novinarke na Malti vodi u Crnu Goru

VALETA - Nekoliko mjeseci prije nego što je ubijena malteška novinarka Dafni Karuana Galicija ušla je u trag ofšor kompaniji "17 blek limited", za koju je ustanovila da je bila kanal za koruptivne isplate visokim zvaničnicima Malte, a tragovi novca, kako danas prenosi agencija Rojters, vode do jednog poslovnog projekta u Crnoj Gori.

Malta primila spasene migrante

VALETA - Grupa sjevernoafričkih migranata, spasena iz čamca koji je tonuo, stigla je danas na obalu Malte, nekoliko časova nakon što je vlada ove zemlje objavila da dodatne grupe neće biti primljene zbog epidemije virusa korona.

Fudbalerke protiv Izraela i Malte

Ženska fudbalska reprezentacija BiH će 5. marta u Zenici protiv Izraela odigrati šesti meč kvalifikacija za EURO 2021. Pet dana kasnije izabranice selektorke Samire Hurem će gostovati na Malti.

Odluka Malte o srpskoj djeci - negativna

Malteška vlada je stala u odbranu odluke da se ne izdaju boravišne dozvola za 22 djece čiji roditelji rade na tom ostrvu.

Vlada Malte: Uskoro odluka o djeci državljana "trećih zemalja"

BEOGRAD - Vlada Malte još nije donijela konačnu odluku prema kojoj djeca porodica koje nisu iz EU mogu da ostanu u toj državi, prenosi RTS .

Srpska djeca ostaju sa roditeljima na Malti

VALETA - Dvadeset i dvoje djece srpskih državljana na Malti, kojima je prijetio progon jer njihovi roditelji nisu zarađivali dovoljno, ostaće na tom ostrvu.

Malta se "raspada", postala "gusarski zaliv"

VALETA - Premijer Malte Džozef Muskat izjavio je da će podnijeti ostavku u januaru poslije pritisaka građana koji traže istinu oko ubistva istraživačke novinarke Dafne Karuane Galisije.

Najčitanije