Mama

Mlada rediteljka Karmen Obrdalj: Jedina mi je želja da radim filmove

Da kreativnost i želja za radom nemaju granice dokazuje mlada rediteljka Karmen Obrdalj iz Mostara, čiji je kratki dokumentarni film "Zašto mama vazda plače?" nedavno nagrađen na "Youki International Media Festivalu" u Velsu u Austriji.

"Koncert u podne" "MaMa Voxa" u Banskom dvoru

BANJALUKA - U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u nedjelju, 4. okobra, u 12 časova biće održan "Koncert u podne" vokalnog ateljea "MaMa Vox", u okviru kojeg će se predstaviti najtalentovanija djeca i mladi iz skoro cijele Republike Srpske.

Nacrtala mamu u izolaciji, zbog jednog detalja crtež postao viralan

Crtež petogodišnje djevojčice Mije postao je hit na internetu zbog načina na koji je prikazala svoju majku Lauru Appleton za vrijeme izolacije.

Jednostavnim trikovima privolite dijete da jede povrće

U periodu kada svi misle na svoje zdravlje, i zdravlje bližnjih, jačanje imuniteta, naročito kod djece, je prioritet.

"Svakoj stolici ovčici poklonile smo osmijeh i dašak ljubavi"

Iza brenda "Wool & Mama", pod kojim su poznati naši proizvodi, stoje dvije osobe - moja majka Indira Smajlović, koja zlatnim rukama s velikom dozom ljubavi prema ručnim radovima stvara sve što možete vidjeti u našem asortimanu proizvoda, i ja, koja sam kao majka dva dječaka i studentica hemije istraživala o tome šta je zdravo za djecu, koje su to igračke i dekoracije za dječju sobu atraktivne, a ujedno i zdrave. I došle smo na ideju da materijali od kojih ćemo raditi budu prirodnog porijekla, kazuje Berina Šahinović iz Visokog, koja s majkom izrađuje igračke i ukrase za djecu - u prvom redu od vune, ali i slame, drveta i pamuka.

Zdravi obroci za mališane umjetnička djela na tanjiru

Kućica od jabuke, stabla od kivija, prasići od banane, vuk od energetske pločice... Ili sova od narandže, kivija, jagoda, borovnica... A možda crtani lik Tasmanijski đavo napravljen od palačinke od speltinog brašna, ukrašen jagodama... Ne, ovo nisu bajke za djecu nastale iz pera braće Grim, ovo su kulinarske bravure tridesettrogodišnje Dušice Stamenković Vicentijević iz srbijanskog grada Mladenovca, širom regiona poznatije kao Ignjatova mama.

Maja Louis za "Nezavisne": Majčina sreća je moja pobeda

Pjevačica Maja Louis objavila je novi video-spot za pjesmu "Mama", koju je posvetila svojoj majci.

Putin: Dok sam ja predsjednik, roditelji će se zvati mama i tata

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da sve dok on bude predsjednik države, u Rusiji će se roditelji zvati mama i tata, a ne roditelj br. 1 i roditelj br. 2.

Bliži se porođaj: Šta očekivati u posljednjim mjesecima trudnoće

Kod nekih žena u posljednjim mjesecima trudnoće se javlja umor i razdražljivost. Ali, nakon toga dolazi dan kada će se sve riješiti, a nakon toga slijedi period beskrajnog uživanja u materinstvu!

Bebe se smiju jer vole kada je mama srećna

Malo stvari u životu pruža toliko sreće kao bebin prvi osmijeh.

Najčitanije