Mandarine

Proizvodnja mandarina u BiH skočila 20 puta

NEUM, ČAPLJINA - Mada zvuči gotovo nevjerovatno, proizvodnja mandarina u BiH je u protekloj deceniji porasla gotovo 20 puta.

U RS zabranjen uvoz 21 tone mandarina iz Turske

BANJALUKA - Republička fitosanitarna inspekcija zabranila je uvoz 21 tone mandarina porijeklom iz Turske jer je utvrđeno prisustvo pesticida iznad propisanog maksimalnog nivoa, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Spriječen nezakonit promet četiri tone mandarina

SARAJEVO - Mješovita patrola službenika Jedinice granične policije Gorica i Policijske stanice Vrgorac Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske spriječila je nezakonit promet četiri tone mandarina bez dokumentacije o porijeklu robe.

Najpoznatija prodavačica mandarina ima novu tetovažu

Najpoznatija prodavačica mandarina u regiji, Kristina Penava, na društvenim se mrežama pohvalila novom tetovažom.

Kristina Mandarina nije više prodavačica mandarina, dala otkaz

Svi oni koji su se danas zaputili na štand s mandarinama kod Podsusedskog mosta kako bi vidjeli najpoznatiju hrvatsku prodavačicu ovog voća Kristinu Penavu ostali su razočarani.

Najatraktivnija prodavačica mandarina Kristina "zapalila" region

Velika gužva na Podsusedskom mostu, koji spaja Zagreb i Bestovje, ovih je dana izazvana neretvanskim mandarinama. Svi staju na štand na kojem prodaje Kristina, a ona svaki dan rasproda sve.

Mandarina jača imunitet i štiti od raka

Mandarine su veoma zdravo voće koje sadrži mnogo hranjivih sastojaka i vitamina koje vam mogu pomoći u sprječavanju bolesti poput gripa, ali će vam pomoći i u borbi protiv viška kilograma.

Mandarine odgađaju sijede vlasi

Nije tajna da su agrumi bogati vitaminom C, pa je izvrsna odluka pojesti grejp ili narandžu jer ćete imati puno koristi od njih. Posebno mjesto zauzimaju mandarine i iako su male, moćne su.

U RS zabranjen uvoz mandarina iz Turske

BANJALUKA - Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske zabranila je uvozniku sa sjedištem u Brčko distriktu uvoz 20,4 tone mandarina porijeklom iz Turske zbog povećanog sadržaja pesticida, rečeno je danas Srni u Inspektoratu Srpske.

Zabranjen uvoz 10.400 kg mandarina u RS

BANJALUKA - Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske zabranila je uvoz 10.400 kilograma mandarina porijeklom iz Turske zbog povećanog sadržaja pesticida.

Najčitanije