Mandat

SDP: Niko da ne svojata naša dva mandata

PODGORICA - Socijademokratska partija (SDP) saopštila je da je aktuelna crnogorska vlast na parlamentranim izborima dobila 38 mandata i da nikome neće dozvoliti da svojata njihova dva mandata.

Produžen mandat Euleksu za još godinu dana

PRIŠTINA - Mandat Misije EU za vladavinu prava na Kosovu (Euleks) produžen je za godinu dana, objavio je šef Misije Euleksa Lars-Gunar Vigemark na Twitteru.

Negativno mišljenje za prestanak mandata VSTS

SARAJEVO - Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sa četiri glasa protiv i dva glasa za dala je negativno mišljenje na Prijedlog zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH (VSTS) u sadašnjem sastavu.

Putin o svom statusu poslije 2024.

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je još prerano razmišljati o njegovom statusu poslije 2024. godine, kada mu ističe trenutni mandat.

Rusija ukida ograničenja broja predsjedničkih mandata

MOSKVA - Ruska Duma danas je odobrila ustavni amandman, koji je podnijela poslanica iz stranke Ujedinjena Rusija Valentina Tereškova, o ukidanju ograničenja broja predsjedničkih mandata.

Preuzeli skupštinske mandate, plate primaju u Savjetu ministara

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i četiri ministra koji su preuzeli mandate u Parlamentarnoj skupštini BiH - Dragan Mektić, Mirko Šarović, Igor Crnadak i Adil Osmanović i dalje plate primaju u Savjetu ministara, potvrđeno je Srni u Ministarstvu finansija i trezora BiH.

Jerinić stavio mandat na raspolaganje Dodiku

​BANJALUKA - Kao što je i najavio, Boris Jerinić, zamjenik ministra odbrane BiH, stavio je mandat na raspolaganje Miloradu Dodiku, predsjedavajućem Predsjedništva BiH.

Jerinić daje mandat na raspolaganje Dodiku

Boris Jerinić, zamjenik ministra odbrane BiH daje mandat na raspolaganje predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, potvrdio je za ATV Boris Jerinić.

Za brojne propuste u radu tužilaca niko nije odgovarao: Ograničenim mandatom protiv nerada

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako imaju brojne propuste u radu, tužioci u BiH nikome ne odgovaraju s obzirom na to da je postojeći sistem utvrđivanja odgovornosti neefikasan i jedini način da se tome stane ukraj je da se tužioci biraju na ograničen mandat, a ne kao što je sada slučaj - doživotno.

Svi žele bar jedan mandat

DOBOJ - Pola godine prije opštih izbora dobojske partije počele su da licitiraju brojem mandata koji žele da osvoje, a sve osim SDS-a i SNSD-a žele bar jedno mjesto u Narodnoj skupštini RS.

Najčitanije