Mandatar

Mario Dragi dobio mandat za sastav nove vlade Italije

RIM - Italijanski predsjednik Serđo Matarela dao je danas mandat bivšem predsjedniku Evropske centralne banke Mariju Dragiju za sastav nove vlade.

Erjavec privremeno povukao kandidaturu za mandatara

LJUBLJANA - Karl Erjavec, kojeg je slovenački opozicioni blok "Koalicija ustavnog luka" (KUL) kandidovao za mandatara nove vlade Slovenije, saopštio je da se ova kandidatura privremeno povlači dok se ponovo ne uspostave uslovi za normalan rad svih poslanika u parlamentu.

Ðukanović uputio poziv na konsultacije o mandataru

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović uputio je poziv na konsultacije o mandataru za sastav Vlade Crne Gore u četvrtak, 8. oktobra.

Vučić: U narednih nekoliko dana mandatar

BEOGRAD - Predsjednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u narednih nekoliko dana biti poznat mandatar za sastav nove vlade.

Ðukanović će predložiti mandatara do 23. oktobra

PODGORICA - Ustavni rok da predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović predloži mandatara je 30 dana od konstituisanja parlamentarne većine.

Tači treći put tražio od Kurtija ime mandatara

PRIŠTINA - Predsjednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači poslao je novo pismo Aljbinu Kurtiju u kojem od lidera "Samoopredjeljenja" traži ime za mandatara za sastav nove vlade.

Kurti mandatar za sastav vlade samoproglašenog Kosova

PRIŠTINA - Predsjednik Pokreta Samoopredjeljenje, Aljbin Kurti, mandatar je za sastav nove prištinske vlade, saopštio je danas predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači.

Višković: Još nisu stigli svi prijedlozi za ministre

BANJALUKA - Mandatar za sastav nove Vlade RS Radovan Višković za ATV je poručio da mu još nisu sve politička partije dostavile svoje prijedloge imena budućih ministara.

Cvijanovićeva danas saopštava ime mandatara

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović održaće danas konferenciju za novinare na kojoj će saopštiti ime mandatara za sastav nove Vlade Republike Srpske.

Cvijanović: Budući mandatar će biti kadar SNSD-a

SARAJEVO - Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je večeras da će budući mandatar Vlade Srpske biti kadar iz SNSD-a.

Najčitanije