Manifestacija

Manifestacija "Vezeni most": Duh stare Banjaluke, mira i književnosti

BANJALUKA - Manifestacija 19. Susreti Banjalučana "Vezeni most - 2022" biće svečano otvorena sutra sa početkom u 20 časova u Kulturnom centru Banski dvor, najavljeno je iz Međunarodnog centra za izgradnju povjerenja "Vezeni most" Banjaluka.

Završeni "Prolećni Brankovi dani 2022"

NOVI SAD - Na Brankov 198. rođendan, danas su u organizaciji Brankovoga kola svečano zatvoreni "Prolećni Brankovi dani 2022" u osnovnoj školi "Branko Radičević" u Novom Sadu.

Održana tradicionalna manifestacija: Nanbudo centar proslavio 20. rođendan

BANJALUKA - Nanbudo centar u Banjaluci obilježio je 20 godina postojanja prigodnim programom i tradicionalnom manifestacijom "Veče Nanbudo sporta i japanske kulture".

Počinju Dučićeve večeri poezije

Naučno-književnim skupom "Pjesnički dijalog s Dučićem" u Trebinju će početi "Dučićeve večeri poezije".

Domaćini besplatno podijelili više stotina kg kestena

CAZIN - Manifestacija "Pećigradska kestenijada", jubilarna dvadeseta, održana je u proteklu subotu u istoimenoj varošici nadomak Cazina u prisustvu velikog broja posjetilaca.

Održan karneval "Dječija zemlja" na Trgu Krajine

U okviru obilježavanja manifestacije "Nedjelja djeteta“ danas je na Trgu Krajine održan karneval "Dječija zemlja", na kojem su brojni mališani uživali u zabavnim aktivnostima.

Počela dvodnevna manifestacija "Prnjavor u kolu"

PRNJAVOR - U Prnjavoru je, u organizaciji prnjavorskog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) "Prosvjeta", počela manifestacija "Prnjavor u kolu" u okviru koje tokom dva dana svi zainteresovani građani uz pomoć koreografa ovog društva mogu naučiti osnovne korake najzastupljenijih kola za igru na raznim veseljima.

Đaković: Ostavljeno nam je kulturno naslijeđe

U Glamoču je večeras održana svečana akademija povodom 100 godina od rođenja Miroslava Čangalovića, najpoznatijeg operskog pjevača sa ovih prostora.

Na „Danima polja kukuruza“ predstavljene nove sorte

SANSKI MOST- Tradicionalna poljoprivredna manifestacija „Dani polja kukuruza“, održana je danas u selu Fajtovci, desetak kilometara od Sanskog Mosta, a u sklopu ovog događaja predstavljene su nove hibridne sorte kukuruza.

Otkazana "Unska regata"

SANSKI MOST- Ovogodišnja, 48. po redu Internacionalna „Unska regata“, definitivno je otkazana zbog pogoršanja zdravstvene situacije uzrokovane pandemijom virusa korona.

Održana "Hašlamska nedjelja" u Starom Majdanu

SANSKI MOST - Manifestacija pod nazivom "Hašlamska nedjelja" održana je ovog vikenda u Starom Majdanu, varošici nadomak Sanskog Mosta, a prema riječima organizatora ovogodišnja manifestacija bila je 143.

Ukrstili ražnjeve na "Stanarskom ražnjoboju"

​STANARI - Nijedan ražanj nije ručnu pokretan tokom pripreme pečenja na manifestaciji "Stanarski ražnjoboj", ali to nije spriječilo takmičare da pripreme petnaestak vrsta svinjskog i jagnjećeg pečenja.

Čista Sana da ostane budućim generacijama

SANSKI MOST - Ekološka manifestacija "Dan rijeke Sane" održana je danas u svim gradovima i općinama koji se nalaze u slivu ove rijeke u cijeloj BiH, a centralni događaj organizovan je u Sanskom Mostu.

Otvoreni devetnaesti "Dani Vlade S. Miloševića"

Promocijom notnih i audio izdanja gudačkih kvarteta, u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci večeras je otvorena tradicionalna manifestacija "Dani Vlade S. Miloševića" u okviru koje će biti održani brojni koncerti, izložbe, predavanja, radionice i konferencije.

U Banjaluci počela manifestacija 'Dani kulture Irana'

BANJALUKA - Manifestacija "Dani kulture Irana 2018" počela je večeras u Banjaluci.

Najčitanije