Manjača

Čišćenje staza i jezera na Manjači počinje 27. juna

BANJALUKA - Banjaluka, ali i okolna mjesta uskoro bi trebalo da dobiju novu turističku destinaciju na Manjači, koja će zasigurno ispuniti prohtjeve i najzahtjevnijih turista, ali i domaćeg stanovništva, koje će bijeg od svakodnevnog života pronaći na samo 22 kilometra od grada.

Na Manjači niče rekreativno turistički kompleks

Na prostoru planine Manjače, kod Banjaluke, uskoro bi trebalo da bude izgrađen turističko-rekreativni kompleks, a prva faza realizacije projekta, odnosno, akcija čišćenja terena, počeće 27. juna.

Ekipa "Nezavisnih" na snimanju serije "Kosti" na Manjači

BANJALUKA - Glumci Dejan Aćimović i Aleksandar Blanić razgovaraju sjedeći za stolom polupraznog restorana "Kočić" na Manjači. Blanić u ulozi advokata jede, a Aćimović u ulozi Đure Kovača, sirovog čovjeka sa sela koji je zgrnuo pare i postao bitan kako u gradu, tako i u državi, nema apetit. Kovač očigledno nije zadovoljan onim što mu je advokat rekao, ustaje, izlazi iz restorana i odlazi svojim audijem sa zatamnjenim staklima. Reditelj Saša Hajduković utom govori "kupljeno" i za glumačku ekipu i tehničare slijedi jednočasovna pauza za ručak.

Na Manjači uništena veća količina oružja

ISTOČNO SARAJEVO - Republička uprava Civilne zaštite uništila je na poligonu Manjača, kod Banjaluke, veću količinu neeksplodiranih ubojitih sredstava.

Prave divlje deponije uz put na Manjači

BANJALUKA - Iako uz put Banjaluka - Čađavica, preko Manjače, ima nekoliko kontejnera, nesavjesni vozači otpad odlažu uz saobraćajnicu i tako zagađuju ovu planinu, nadaleko poznatu po netaknutoj prirodi.

Stiže voda za 5.400 stanovnika Manjače

BANJALUKA - Za više od 5.400 stanovnika, odnosno 1.810 domaćinstava, sa manjačkog platoa uskoro će biti obezbijeđeno stabilno vodosnabdijevanje, bez redukcija i čestih nestanaka, u okviru prve faze realizacije velikog vodovodnog sistema "Crno vrelo".

Ukrali sef iz kamiona "EuroExpressa"

BANJALUKA - Policija traga za razbojnicima koji su na Manjači presjekli put radnicima brze pošte "EuroExpress" i prijeteći automatskom puškom iz kamiona iznijeli sef za nepoznatom količinom novca, saznaju "Nezavisne".

Filmska pljačka na Manjači, naoružani razbojnici ukrali sef

BANJALUKA - Policija traga za razbojnicima koji su na Manjači, pod okriljem noći, zaustavili teretno vozilo, vlasništvo preduzeća iz Banjaluke, te ukrali sef iz vozila, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Korak bliže zbrinjavanju animalnog otpada

BANJALUKA - Počinje izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju stočnog groblja, karantina i prihvatilišta za životinje na Manjači, kazao je Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

Vožnja na felgama kod Manjače

Facebook grupa "Uživo sa balkanskih ulica" objavila je na svom profilu video snimak zabilježen, kako se navodi, na putu kod Manjače, a na kojem se vidi kako stari Audi 80 vozi bez zadnje desne gume.

Najčitanije