Marža

Udruženja za zaštitu potrošača: Marže na gorivo ograničiti i u RS

BANJALUKA - Udruženja za zaštitu potrošača iz RS uputila su dopis resornom ministarstvu, a kojim su od Republičkog štaba za vanredne situacije zatražili da na brojne vrste robe, uključujući i gorivo, budu ograničene marže.

Inspekcija izvršila 50 kontrola, svi poštovali Uredbu o marži

BANJALUKA - U protekla četiri dana Republička tržišna inspekcija izvršila je 50 kontrola u prodajnim objektima širom Republike Srpske u kojima nije konstatovano kršenje Uredbe o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena na području RS, koja je stupila na snagu krajem prošle sedmice.

Vlada RS ograničila maržu na nivo od 5. marta

BANJALUKA - Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma RS, rekla je da je Vlada RS usvojila uredbu koja podrazumijeva da trgovci ne smiju imati veću maržu na određene proizvode nego što je to bilo 5. marta.

Kazne do 10.000 KM za firme koje prekrše Uredbu o kontroli cijena u RS

BANJALUKA - U Republici Srpskoj sutra na snagu stupa Uredba o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena, koju je Vlada Republike Srpske donijela kao privremenu mjeru radi sprečavanja poremećaja na tržištu u vezi sa snabdijevanjem robom, nastalih usljed širenja virusa korona u Republici Srpskoj.

Ekonomisti tvrde da je usvojena inicijativa o maržama na gorivo nesprovodiva

SARAJEVO - Ekonomski analitičari smatraju da je inicijativa za maloprodajnu maržu distributera nafte i naftnih derivata koju su u utorak veče usvojili poslanici u Predstavničkom domu BiH nesprovodiva.

Najčitanije