Maraton

Sud u Bostonu odbacio smrtnu kaznu za bombaša Carnajeva

BOSTON - Federalni apelacioni sud u Bostonu oborio je smrtnu presudu koju je niža sudska instanca izrekla Džokaru Carnajevu, koji je sa bratom Tamerlanom postavio i aktivirao dvije improvizovane eksplozivne naprave u Bostonu, tokom maratona 2013. godine, i usmrtio troje, a ranio 260 ljudi.

Otkazan Srbija maraton

Drugi "Comtrade Serbia marathon", koji je trebalo da bude održan u novembru u Beogradu, otkazan je zbog pandemije virusa korona.

Berlinski maraton otkazan zbog pandemije

Berlinski maraton koji se u glavnom gradu Njemačke održava od 1974. godine, ove godine je otkazan zbog pandemije virusa korona.

Bostonski maraton definitivno otkazan, prvi put za 124 godine

Bostonski maraton, koji je trebalo da bude održan u aprilu, a zbog epidemije korona virusa pomjeren za septembar, otkazan je danas, prvi put u 124 godine dugoj istoriji, saopštili su organizatori.

Otkazan maraton "Stazama Branka Ćopića"

Predsjednik Atletskog kluba (AK) "Sloboda" Novi Grad Srđan Bašić rekao je Srni da, zbog epidemije virusa korona, 8. maraton "Stazama Branka Ćopića" neće biti održan 30. maja, kako je bilo planirano, te da se još ne zna termin održavanja.

Berlinski maraton neće se održati u septembru

Berlinski maraton neće se održati u septembru kako je bilo predviđeno, pošto je Njemačka zabranila javno okupljanje više od 5.000 ljudi do 24. oktobra zbog pandemije korona virusa, saopštili su organizatori.

Kipčoge prvi atletičar koji je istrčao maraton za manje od dva sata

Tridesetčetverogodišnji Kenijac Eliud Kipčoge postao je prvi atletičar u istoriji koji je uspio da istrči maraton za manje od dva sata.

Grom ubio maratonca pred sam kraj trke

Udar groma usmrtio je trkača Tomasa Stenlija pred sam kraj trke u američkoj saveznoj državi Mizuri.

Drugi Nektar maraton u nedjelju u Banjaluci

Drugi Nektar maraton biće odražan 29. septembra u Banjaluci, a u sklopu događaja "Banjaluka maraton 2019" biće polumaraton, štafetni polumaraton, juniorska trka, free run trka na sedam kilometara, ali i rolerijada.

Zbog Banjalučkog maratona u nedjelju obustava saobraćaja

​U nedejlju 29.09.2019. godine, zbog održavanja Međunarodne atletske trke – Banjalučki maraton, biće obustavljen saobraćaj u Banjaluci na više lokacija i ulica.

Najčitanije