Marija Zaharova

Zaharova: Napadi NATO nezakonit čin i tempirana bomba

MOSKVA - Napadi NATO-a na bivšu Jugoslaviju nisu bili samo nezakonit čin, već su prerasli u tempiranu bombu, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Note Vašingtonu i Berlinu zbog uplitanja u rusku politiku

JUŽNO-SAHALINSK - Rusko Ministarstvo spoljnih poslova podnijeće zvaničnu notu Vašingtonu i Berlinu zbog uplitanja njihovih diplomata i državnih medija u rusku politiku u vezi sa neodobrenim protestnim skupovima u Moskvi 3. avgusta, najavila je portparol Ministarstva Marija Zaharova.

"SAD traže razlog za direktan sukob s Iranom"

MOSKVA - Vašington provocira Teheran kako bi Iran strogo odgovorio, čime SAD pokušavaju da pronađu razlog za direktan sukob, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova Porošenku: Gotovo je, Petre Aleksejeviču

MOSKVA - Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je reakciju predsjednika Ukrajine Petra Porošenka, koji se naljutio na vijest o pojednostavljenom izdavanju ruskih pasoša građanima DNR i LNR.

Malta zabranila prelet ruskih aviona do Venecuele

MOSKVA - Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je Malta bezrazložno zabranila prelet za dva ruska aviona koji su letjeli ka Venecueli i da će Moskva ctu odluku uzeti u obzir prilikom revidiranja bilateralnih odnosa sa Valetom.

Zaharova o Asanžu: Ruka "demokratije" steže grlo slobode

MOSKVA - Ruka "demokratije" steže grlo slobode - tako je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala hapšenje osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža u ambasadi Ekvadora u Londonu.

Zaharova: SAD dobile blanko kartu od Holandije, slijedi agresija na Venecuelu

MOSKVA - "SAD su dobile blanko kartu od Holandije da koriste njeno kolonijalno ostrvo Kurasao kao početnu tačku za agresivnu intervenciju u Venecueli."

Zaharova: Ruski vojnici stigli u Venecuelu

KARAKAS - Ruski vojnici stigli su u Venecuelu u skladu sa vojno-tehničkim sporazumom koji su potpisale vlade u Moskvi i Karakasu, saopštila je večeras portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Moskva o situaciji na sjeveru Kosova: Zatezanje omče i potiskivanje Srba

MOSKVA - Na sjeveru Kosova naseljenom Srbima primjećuje se porast napetosti, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova: Rusija, Francuska i Britanija se nisu dogovorile o priznanju KiM

BEOGRAD- Moskva negira pisanja prištinskih medija da su se, navodno, Rusija, Francuska i SAD dogovorile o priznanju nezavisnosti Kosova, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Najčitanije