Marija Zaharova

Zaharova: Njemačka i naoružava Kosovo i upozorava na kriminal

BEOGRAD - Njemačko djelovanje na Kosovu i Metohiji je protivrječno, imajući u vidu da njemačko Ministarstvo spoljnih poslova upozorava na široko prisutan organizovani kriminal u ovoj pokrajini, a istovremeno njemački proizvođači oružja isporučuju tamo velike pošiljke naoružanja, rekla je portparol ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.

Zaharova: Kosovo crna rupe Evrope, propali projekat Zapada

BEOGRAD - Kosovo nije država i nema nikakve mogućnosti, kaže potparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, ocjenjujući da je to danas crna rupa Evrope, u kojoj cvjetaju organizovani kriminal i korupcija i gdje se stvara atmosfera nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Zaharova: Rusija neće tolerisati nikakva uslovljavanja

MOSKVA - Rusija će odgovoriti istom mjerom na prijetnje EU unilaterlnim i ilegalnim sankcijama Moskvi, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova: SAD sebi da uvedu sankcije zbog Jugoslavije i Iraka

MOSKVA - Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da SAD, prije nego što izgovore riječ "zakon", prvo moraju da uvedu sankcije sebi zbog Jugoslavije i Iraka, kao i zbog ubijenih širom svijeta.

Zaharova: O povlačenju Kfora sa KiM ne odlučuje samo jedna država

MOSKVA - Ne odlučuje samo jedna država o povlačenju Kfora sa Kosova, to je kolektivna odluka, poručila je danas portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova komentarišući mogućnost odlaska Kfora sa Kosova, o čemu je ranije danas govorio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Zaharova: Protjerivanje odgovor na neprijateljske akcije Praga

MOSKVA - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocijenila je danas da je protjerivanje čeških diplomata iz Rusije adekvatan odgovor na "agresivne i neprijateljske akcije Praga".

Zaharova: Plan Austrije da kupi Sputnjik V razbija mit o agresivnoj Rusiji

MOSKVA - Plan Austrije da kupi rusku vakcinu protiv virusa korona Sputnjik V razbija mit o agresivnoj Rusiji koja treba da bude izolovana, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova: Razveselićemo SAD našom crnom listom

MOSKVA - Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova najavila je danas rusku "crnu listu" kao odgovor na američke i sankcije EU zbog slučaja "Navaljni".

Zaharova: Izvjestioci UN priredili farsu povodom Navljanog

MOSKVA - Specijalni izvjestioci Savjeta za ljudska prava UN priredili su farsu u Ženevi povodom navodnog trovanja ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, izjavila je danas na brifingu portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova: Američki pokušaji slanja poruke Rusiji promaše cilj

MOSKVA - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocijenila je danas da pokušaju SAD da pošalju poruku Rusiji uvođenjem novih sankcija nikad ne postižu svoj cilj.

Najčitanije