Marija Zaharova

Zaharova: Lavrov 28. oktobra u BiH, planiran sastanak sa Dodikom

MOSKVA - Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov boraviće 28. oktobra u posjeti BiH tokom koje će se sastati i sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova: Ne vjerujemo Berlinu na riječ, nismo razvijali novičok

MOSKVA - Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da Moskva nema osnova da vjeruje Berlinu na riječ u vezi sa slučajem ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog i poručila da Sovjetski Savez i Rusija nikada nisu sproveli istraživanje o razvoju supstance poznate kao novičok.

Fotografije otkrivaju: "Ludo" vjenčanje Marije Zaharove

Ona je jedna od najpoznatijih Ruskinja, kod koje važi pravilo "što na umu, to na drumu" - Marija Zaharova. Ipak, neke detalje iz privatnog života Zaharova bi više voljela da sakrije, kao što su hit fotke sa njenog venčanja.

Zaharova uputila šest pitanja Berlinu o Navaljnom

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova postavila je nekoliko pitanja šefu njemačke diplomatije Hajku Masu povodom odugovlačenja da se informacije o stanju Alekseja Navaljnog predaju Moskvi.

Zaharova: Rusija spremna na saradnju o Navaljnom

MOSKVA - Portparolka ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da je Moskva 24 časa dnevno spremna na saradnju sa Berlinom u slučaju navodnog trovanja ruskog opozicionara i blogera Alekseja Navaljnog, koji se nalazi na liječenju u Nemačkoj.

Zaharova: U Hagu po svaku cijenu žele potvrdu prvostepene presude Mladiću

BEOGRAD - Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocijenila je danas da je nedopustivo postupanje Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu prema pravima i zdravlju generala Ratka Mladića.

Zaharova: Istočna Evropa da razmisli o raspoređivanju vojnika SAD

MOSKVA - Moskva poziva partnere u Istočnoj Evropi da odmjere rizike i da razmisle o posljedicama rasporedivanja američkih vojnika na svojoj teritoriji, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Moskva: Razmislite o posljedicama raspoređivanja američke vojske

Moskva poziva partnere u istočnoj Evropi da odmjere rizike i da razmisle o posljedicama raspoređivanja američkih vojnika na svojoj teritoriji, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova: Lažnim vijestima se nemoguće suprotstaviti

Društvenim mrežama u svetu predstoji restruktuiranje, one će se mijenjati i na sebi osjetiti uticaj ili pritisak, smatra portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova: Optužnica protiv Tačija dokazuje neosnovanost "države Kosovo"

BEOGRAD - Podizanje optužnice protiv predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija dokazuje neosnovanost takozvane kosovske državnosti, rekla je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Najčitanije