Marijano Rahoj

Rahoj smijenjen, Sančes novi premijer Španije

MADRID - Španski parlament izglasao je danas nepovjerenje premijeru Marijanu Rahoju, a novi premijer biće lider socijalista Pedro Sančes.

Rahoj priznao ovlašćenja Tore, Madrid i dalje direktno vlada

MADRID - Premijer Španije Marijano Rahoj izjavio je da se i dalje nada da će Katalonija uskoro formirati održivu vladu, sposobnu da uđe u ozbiljan dijalog, vladu koja se pridržava zakona kako bi vratila institucionalnu, ekonomsku i društvenu normalnost, prenosi Rojters.

Tači: Razumijemo odluku Rahoja, ali Kosovo nije Katalonija

SOFIJA - Priština razume odluku španskog premijera Marijana Rahoja da ne prisustvuje samitu EU i Zapadnog Balkana u Sofiji, ali "Kosovo nije Katalonija", izjavio je kosovski predsednik Hašim Tači.

Rahoj ne ide na Samit u Sofiji zbog Kosova

BRISEL - Španski premijer Marijano Rahoj definitivno neće učestvovati na Samitu EU u Sofiji, zbog stava te zemlje prema Kosovu.

Španski list: Kosovo porazilo Rahoja u 'balkanskom ratu'

MADRID - Španski premijer Marijano Rahoj obično ne predvodi kampanje protiv EU. Međutim, "balkanski rat" je izgubio, piše španski list "Konfidensijal".

Rahoj: ETA neće moći da prođe bez kazne

MADRID - Španski premijer Marijano Rahoj nazvao je danas odluku baskijske separatističke organizacije ETA da rasformira sve svoje strukture "bukom i propagandom" i poručio da će nastaviti s krivičnim gonjenjem njenih pripadnika.

Rahoj: Ako ponovo izaberu Pudždemona, Španija će vladati Katalonijom

MADRID - Španija će nastaviti da vlada Katalonijom direktno iz Madrida u slučaju da bivšeg lidera Katalonije Karlesa Pudždemona ponovo izaberu na tu poziciju, saopštio je danas premijer Španije, Marijano Rahoj.

Rahoj: Izbori u Kataloniji okončaće "separatistički haos"

LONDON - Španski premijer Marijano Rahoj izjavio je da će regionalni izbori koji će se održati u Kataloniji u decembru, pomoći da se okonča "separatistički haos" u tom sjeveroistočnom regionu Španije.

Financial Times: Separatisti se ugledaju na bivšu Jugoslaviju, Rahoj nije Milošević

Separatisti se ugledaju na bivšu Jugoslaviju, ali postoje velike razlike jer Kataloniji nedostaje kompaktnost Slovenije, manja je izlaznost na referendumu o nezavisnosti i taj region u Španiji nije dobio podršku moćnih stranih vlada, piše danas Financial Times (FT).

Zvizdić uputio pismo podrške premijeru Španije Rahoju

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić uputio je pismo podrške španskom premijeru Marijanu Rahoju povodom proglašenja nezavisnosti Katalonije.

Najčitanije