Marina Pendeš

Pendeš: Ni regija ni Evropa nemaju strategiju suočavanja s migrantskom krizom

TIRANA – Marina Pendeš, ministarka odbrane u Savjetu ministara BiH u tehničkom mandatu, rekla je danas u Tirani da ni regija ni cijela Evropa nemaju sveobuhvatnu i koherentnu politiku ili strategiju suočavanja s migrantskom krizom.

Pendeš: Povećan broj žena u Oružanim snagama BiH

SARAJEVO – Od dva odsto žena u Oružanim snagama BiH, koliko smo imali prije 10 godina, dosegli smo broj preko sedam odsto žena u vojsci i nadamo se da ćemo dostići deset odsto u skoroj budućnosti, rekla je Marina Pendeš, ministarka odbrane BiH na početku konferencije "Žene lideri u sigurnosti i odbrani", koja je danas počela u Sarajevu.

Pendeš: Da li je na Manjači održana NATO vježba

SARAJEVO - Ministar odbrane Bosne i Harcegovine Marina Pendeš izjavila je da vojna vježba na Manjači nije bila NATO vježba.

Pendeš: U BiH ostalo nešto više od 7.000 tona naoružanja

SARAJEVO - U BiH je od 24.000 tona naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, ostalo nešto više od 7.000 tona, stim da je tu uračunata i perspektivna municija, rekla je ministar odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Marina Pendeš.

Pendeš: ANP ne treba da bude kamen spoticanja u izgradnji institucija

SARAJEVO - Ministar odbrane BiH Marina Pendeš rekla je da Godišnji nacionalni program za članstvo u NATO-u (ANP), kao tehničko pitanje, ne treba da bude kamen spoticanja u izgradnji institucija BiH i sprovođenju izbornih rezultata.

Pendeš: BiH mora pokazati da je ozbiljan partner međunarodnoj zajednici

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina ne može imati tri budućnosti, a članstvo u važnim i velikim organizacijama može BiH donijeti samo bolje sutra, poručila je ministarka odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš.

Pendeš: Nema osnova da se vojska šalje na granicu

BANJALUKA - Ministar odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Marina Pendeš izjavila je da nema zakonskog osnova za slanje pripadnika Oružanih snaga BiH na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom zbog migrantske krize.

Pendeš: Oružane snage ne mogu biti upućene na granicu bez izmjene zakona

SARAJEVO - Ministar odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Marina Pendeš izjavila je da pripadnici Oružanih snaga BiH ne mogu upućeni na granicu, budući da oni u skladu sa zakonskim odredbama, ne brane granicu zemlje i da se tamo mogu slati jedino ako dođe do izmjene zakona.

Pendeš: Budućnost zemalja regiona u EU i NATO

PODGORICA - Ministarka odbrane Bosne i Hercegovine, Marina Pendeš, izjavila je da je budućnost zemalja regiona u EU i NATO i da bi Balkanu bliske zemlje poput Grčke, Bugrske i Rumunije trebalo u fokus svojih agendi za narednih pet godina da stave na dnevni red proširenje Unije.

Pendeš: Očekujem da će biti dovoljno mudrosti za usvajanje MAP-a

MOSTAR - Ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Marina Pendeš primila je danas u Mostaru visoku delegaciju Švajcarske koju je predvodila federalna kancelarka i ministar obrane, civilne zaštite i sporta Viola Amherd.

Najčitanije