Marinko Čavara

Čavara: Sastanak HDZ-a i SDA pokrenuće pozitivne procese u BiH

SARAJEVO - Dogovor i partnerstvo vodećih političkih stranaka koje su dobile povjerenje birača na izborima i za legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda izuzetno je važno za napredak i razvoj Federacije BiH i BiH, rekao je Marinko Čavara, potpredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH uoči sastanka u Mostaru.

Čavara: Proslave HDZ-a u Drvaru neće biti, Dodik ne mora da dolazi

SARAJEVO - Nakon što je Odbor za zaštitu Srba u Federaciji BiH pozvao stanovnike opština Drvar, Grahovo, Glamoč i Petrovc da 13. i 14. septembra obustave saobraćaj prema Livnu i Bihaću, zbog pokušaja HDZ Livanjskog kantona da proslave tzv. dan okupacije Drvara, Marinko Čavara, predsjednik FBiH BiH, kaže da te manifestacije neće biti.

Čavara: Što prije formirati Savjet ministara

SARAJEVO - Predsjednik Federacije BiH (FBiH) Marinko Čavara istakao je da je neophodno formirati novi Savjet ministara, ali i Vladu FBiH, kako bi se obezbijedilo stabilno funkcionisanje vlasti na svim nivoima u BiH.

Čavara odbio da pomiluje osam osuđenika

SARAJEVO - Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara donio je Odluku o odbijanju molbi za pomilovanja za osam osuđenika u ovom bh. entitetu.

Čavara: Zvizdić samovoljno vodi Savjet ministara u tehničkom mndatu

SARAJEVO - Predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara (HDZ BiH) tvrdi da SDA opsturiše formiranje novog saziva Savjeta ministara posredstvom predsjedavajućeg (u tehničkom mandatu Denisa Zvizdića), koji "često na samovoljan način definiše tačke dnevnog reda i tako usmjerava rad".

Čavara: Neophodno formirati Savjet ministara za nastavak evropskog puta

SARAJEVO - Predsjednik Federacije BiH (FBiH) Marinko Čavara izjavio je da je neophodno što prije formirati Savjet ministara kako bi vlast na nivou BiH počela funkcionisati i kako bi bili ispunjeni uslovi za njen evropski put.

Čavara odbio da pomiluje 22 osuđenika

SARAJEVO - Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara odbio je da pomiluje dvadeset dva osuđenika koji su iz raznih razloga zatražili pomilovanje. Istovremeno, Čavara je pomilovao četiri osuđenika.

Čavara: NATO daje puno više mogućnosti za napredak cijele države

SARAJEVO - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara ocijenio je da ovosedmična odluka NATO-a kojom je odobren Akcioni plan za članstvo (MAP) za BiH znači kretanje ka jednom od važnih vanjskopolitičkih ciljeva Bosne i Hercegovine, a to je da se uključi u sigurnosni sustav NATO-saveza.

Čavara: Izbor Komšića i Doma naroda FBiH koče formiranje vlasti

SARAJEVO - Aktuelni predsjednik Federacije BiH /FBiH/ Marinko Čavara smatra da izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, mimo volje volje Hrvata i neprovođenje odluke Ustavnog suda BiH o načinu izbora delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH predstavljaju dva velika problema za formiranje vlasti nakon opštih izbora.

Marinko Čavara za "Nezavisne": Komšića izabrala mržnja

Željko Komšić je za hrvatskog člana Predsjedništva izabran voljom bošnjačke političke elite i time se oduzelo pravo hrvatskom narodu da bira svog legitimnog predstavnika, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH.

Najčitanije