Marinko Čavara

Čavara: Hrvati u FBiH za razgovor o budućnosti BiH

Poziv Republike Srpske Federaciji na razgovor o budućnosti BiH prihvatio je predsjednik Federacije Marinko Čavara.

Nova šansa za deblokadu milionskih investicija

SARAJEVO - Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, potvrdio je za "Nezavisne" da je raspisao novi natječaj za izbor članova federalne Komisije za vrijednosne papire.

Čavara za "Nezavisne": Ne možemo kao "guske u magli" trčati za foteljama

Mi smo najmanji konstitutivni narod i nama najviše odgovaraju red i pravda i pravna država, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH.

Čavara: Cilj SDA - jednonacionalna država

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara rekao je da je cilj politike SDA i satelita stvaranje jednonacionalne države, te oduzimanje političkih prava Hrvatima, kao što su već radili u prethodnim mandatima.

Čavara pisao EU: Prijetnje i napadi na Hrvate u BiH postali svakodnevnica

MOSTAR - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je otvoreno pismo funkcionerima Evropske unije u kojem, uz ostalo, traži njihovu podršku kako bi se osigurala ustavna ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH.

Čavara: Nijedna mjera Vlade ne može nadoknaditi privrednu aktivnost

SARAJEVO - Predsjednik Federacije BiH i poslanik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Poslaničkom domu Parlamenta Federacije BiH Marinko Čavara smatra da mjere za saniranje ekonomskih posljedica koje je utvrdila Vlada FBiH zbog pandemije virusa korona nisu zakasnile i da Vlada radi ono što može.

Čavara: Teško će se steći uslovi za lokalne izbore

SARAJEVO - Predsjednik Federacije BiH (FBiH) Marinko Čavara ocijenio je da će se teško steći uslovi za lokalne izbore ukoliko epidemija virusa korona potraje sljedećih mjeseci.

Čavara pozvao funkcionere na maksimalno odgovorno ponašanje

SARAJEVO - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara traži od rukovodstava oba doma Parlamenta Federacije BiH da, po potrebi, obezbijede zasjedanje domova, poštujući upute za sprečavanje širenja virusa korona.

Čavara: Bošnjaci odluke Ustavnog suda uzimaju kao sa švedskog stola

Jasno se pokazala situacija da bi probosanske snage, a to su u suštini prograđanske snage, odnosno proislamske i probošnjačke, odluke Ustavnog suda BiH uzimale kao sa švedskog stola, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH.

Čavara optužuje Izetbegovića da sprečava imenovanja

SARAJEVO - Marinko Čavara, potpredsjednik HDZ-a BiH i još uvijek aktuelni predsjednik FBiH, iznio je nekoliko optužbi na račun SDA i njenog lidera Bakira Izetbegovića u vezi sa imenovanjima zvaničnika.

Najčitanije