Mario Karamatić

Karamatić poručio Mektiću da je Vlah za jednokratnu upotrebu

SARAJEVO - Član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS), Mario Karamatić, poručio je danas ministru bezbjednosti BiH Draganu Mektiću da je "džaba pocijepao boračku knjižicu Vojske Republike Srpske, jer je i dalje, kako je rekao, samo "Vlah za jednokratnu upotrebu političke saraj-čaršije".

"Iza afere 'selefije' stoje soroševski mediji i paraobavještajna struktura SDA"

MOSTAR - Član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Mario Karamatić ističe da su nakon odluke Tužilaštva BiH u vezi sa aferom "selefije" pale u vodu sve informacije o navodnoj umiješanosti Hrvatske u obavještajne i paraobavještajne događaje, te navodi da iza ove afere stoje "soroševski mediji" i paraobavještajna struktura SDA s ciljem zaustavljanja puta BiH prema EU.

Karamatić: HVO se u Srednjoj Bosni borio protiv ISIL-a

ZADAR - Predsjednik HSS-a BiH Mario Karamatić govorio je juče u Zadru na javnoj tribini "Dejtonska ili građanska BiH: jučer, danas, sutra". Tribinu je organizovala Mladež Matice Hrvatske u Zadru i tamošnji Filozofski fakultet, a organizator je kažu bio pozvao i Željka Komšića, koji se nije odazvao.

Karamatić: Evropa i SAD prepoznale pokušaj uspostavljanja balkanskog kalifata

MOSTAR - Hrvatski delegat u Domu naroda parlamenta BiH Mario Karamatić izjavio je danas da su Evropa i SAD prepoznale pokušaj uspostavljanja balkanskog kalifata, odnosno islamskog kalifata na ovim prostorima, te da to sada mijenja odnose.

Karamatić: Nismo efikasni, samo je riječ o zamoru materijala

SARAJEVO – Mario Karamatić, hrvatski delegat u Domu naroda BiH rekao je danas da je završetak rada sjednice Doma naroda, na čijem je dnevnom redu bilo 116 tačaka, za manje od dva časa rezultat "zamora materijala".

Softić: Izetbegovićev potez u Beogradu potpuno opravdan

SARJEVO – Safet Softić, potpredsjednik SDA i zamjenik predsjedavajućeg doma naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je na upit novinara komentarisao istup lidera ove partije i člana Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića u Beogradu tokom zvanične posjete članova Predsjedništva BiH Srbiji kazavši da je Izetbegović to potpuno opravdano uradio.

Karamatić: Ako Bošnjaci ovako nastave, vratiti Herceg-Bosnu

SARAJEVO - Hrvatski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Mario Karamatić, izjavio je da se on i njegova HSS zalažu za cjelovitu BiH u kojoj su svi narodi ravnopravni ali, u slučaju da bošnjačka politika ustraje u tome da Hrvatima nameće i bira predstavnike u zakonodavnim i tijelima vlasti, treba zatražiti vraćanje Hrvatske republike Herceg-Bosne.

Napad na Vučića dvije godine bez epiloga

SARAJEVO - I dvije godine nakon napada na Aleksandra Vučića, tadašnjeg srpskog premijera i aktuelnog predsjednika Srbije, na komemoraciji u Potočarima 11. jula, još niko nije odgovarao za ovaj napad.

Zajednička komisija prihvatila Izvještaj o radu Savjeta ministara

SARAJEVO - Sjednica Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamenta BiH danas je radila na ivici kvoruma, a poslanici i delegati nisu vodili raspravu o izvještaju o radu Vijeća ministara BiH kada su u pitanju Ministarstvo odbrane BiH, Ministarstvo bezbjednosti i policijske agencije na nivou BiH.

Karamatić: SDA odgovorna za nefunkcionisanje parlamentarne većine

SARAJEVO - Hrvatski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mario Karamatić izjavio je da sadašnja parlamentarna većina apsolutno ne funkcioniše, a odgovornom za to smatra SDA.

Najčitanije