Mark Rute

Rute: Rizikujemo da se vratimo na početak borbe protiv virusa

HAG - Holandski premijer Mark Rute pooštrio je danas preporučene mjere za suzbijanje širenja virusa korona uz upozorenje da ukoliko broj zaraženih ne bude pod kontrolom onda će se ta zemlja morati vratiti na početak u borbu protiv kovida-19.

Premijer Holandije prekinuo odmor zbog naglog porasta broja zaraženih

AMSTERDAM - Zbog naglog porasta broja novozaraženih virusom korona u Holandiji, premijer Mark Rute apelovao je na turiste da izbjegavaju najprometnije dijelove Amsterdama.

Premijer pozvao na prestanak rukovanja, pa se rukovao

AMSTERDAM - Premijer Holandije Mark Rute pozvao je stanovnike te zemlje da prestanu da se rukuju, kako bi pomogli u borbi protiv virusa korona, ali je odmah prekršio novo pravilo.

Čavušoglu: U Evropi će uskoro početi "sveti rat"

ANKARA - Turski ministar inostranih poslova, Mevlut Čavušoglu rekao je da će Evropu uskoro zahvatiti "sveti ratovi", nakon što je Gert Vilders, vođa krajnje desne partije u Holandiji poražen na parlamentarnim izborima.

Rute: Holanđani rekli 'ne' lošem populizmu

AMSTERDAM - Na parlamentarnim izborima u Holandiji pobijedila je Narodna stranka za slobodu i demokratiju (VVD) premijera Marka Rutea koji je poručio da je Holandija odbacila "pogrešnu vrstu populizma".

Najčitanije