Marka

Kako je nastala konvertibilna marka, jedina koja i danas živi

Bankar iz dalekog Novog Zelanda stiže 1997. godine u Bosnu i Hercegovinu sa naizgled nemogućim zadatkom.

Predstavljena najljepša poštanska marka u Domu "Rada Vranješević"

BANJALUKA - Najljepši, a time i pobjednički crtež koji se našao kao motiv poštanske marke pod nazivom " Međunarodni dan dječjih prava", a koji je oslikala štićenica Doma "Rada Vranješević" predstavljena je danas, a već od sutra će se naći na poštanskim markicama Pošta Srpske i tako proputovati svijetom.

Promovisana poštanska marka "50 godina od Galerije do Muzeja savremene umjetnosti"

BANJALUKA - Promocija poštanske marke "50 godina od Galerije do Muzeja savremene umjetnosti" održana je juče u Muzeju savremene umjetnosti RS, kao događaj koji je upriličen povodom izložbe "Od Galerije do Muzeja".

Hyundaijev električni gradski automobil dolazi 2023

Na internetu su se pojavile neslužbene informacije o novom modelu južnokorejske marke.

Poplavljen Trg Svetog Marka

VENECIJA - Trg Svetog Marka u Veneciji potopljen je usljed rijetkih ljetnih poplava u tom italijanskom gradu.

Falsifikatori najviše "kuju" kovanicu od 1 KM

BANJALUKA, SARAJEVO - Najviše krivotvorenih novčanica domaće valute koje su za 11 mjeseci prošle godine registrovane u Centralnoj banci (CB) BiH jesu one od 50 maraka, a kada je riječ o kovanicama, i dalje ubjedljivo prednjači - 1 KM.

Marka: Felps najbolji u 21. vijeku, Đoković na 11. mjestu

MADRID - Čuveni američki plivač Majkl Felps izabran je za najboljeg sportistu planete u 21. vijeku u anketi uglednog španskog lista Marka.

Nijemci kod kuće još čuvaju 12,46 milijardi maraka

Osamnaest godina nakon uvođenja evra građani Njemačke još čuvaju staru njemačku valutu, marke, u vrijednosti od 12,46 milijardi maraka (6,37 milijardi eura), objavila je Centralna banka Njemačke u nedjelju.

Venecija ponovo pod vodom

VENECIJA - Trg Svetog Marka u Veneciji ponovo je danas poplavljen i zatvoren za javnost, pošto je grad pogodila plima visoka 150 centimetara, što je treći najviši nivo ikad zabilježen.

Zaboravljena marka: Adamsa je "ugasio" rat

Jedan od najnaprednijih auta 1910. godine bio je engleski Adams 16 hp.

Poplava oštetila baziliku svetog Marka u Veneciji

VENECIJA - Poplava koja je u ponedjeljak pogodila Veneciju ozbiljno je oštetila baziliku sv. Marka što je glavni nadzornik slikovito opisao riječima da je monumentalna građevina ostarjela za 20 godina, prenose agencije.

Predstavljena poštanska marka '20 godina postojanja konvertibilne marke'

SARAJEVO - BH Pošta i Centralna banka BiH danas su u Sarajevu svečano predstavili poštansku marku "20 godina postojanja konvertibilne marke", koju je BH Pošta izdala tim povodom.

Nijemci još uvijek čuvaju 12 milijardi maraka

BERLIN - Skoro 28 godina nakon povlačenja iz opticaja valute bivše Istočne Njemačke i 16 godina od uvođenja evra, još uvijek su na dnu neke fijoke, u davno zaključanom sefu, u kutiji zakopanoj u bašti - milijarde njemačkih maraka.

Hit komedija o Marku moleru pred banjalučkom publikom 3. decembra

BANJALUKA - Komad "Ljubavni život Marka molera" o vječitom pitanju muško-ženskih odnosa biće pred banjalučkom publikom premijerno izveden 3. decembra s početkom u 20 časova na velikoj sceni Narodnog pozorišta RS (NP RS) u Banjaluci.

Promovisana poštanska marka povodom jubileja Banskog dvora

BANJALUKA - Povodom 85. godišnjice od osnivanja Kulturnog centra Banski dvor, zdanja koje je tokom burne istorije od Vrbaske banovine do danas služilo u razne svrhe, a koje je najviše doprinijelo kulturi banjalučke regije i šire, "Pošte Srpske" predstavile su poštansku markicu na kojoj se našla velelepna zadužbina nekadašnje Kraljevine Jugoslavije i bana Svetislava - Tise Milosavljevića.

Najčitanije