Marke

PDV prijavu sa nulom predala 9.343 obveznika

BANJALUKA - Poreski obveznici u aprilu ove godine prijavili su obavezu uplate 152.969.370 KM po osnovu PDV-a, što je za 37.063.844 KM ili 19,5 odsto manje u odnosu na april prošle godine.

Isplaćeno više od dva miliona KM za podsticaje

BANJAKUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 2.163.138 KM podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju.

Predstavljanje u Ateljeu 212: Manda, Glogovac, Bata, Smoki na poštanskim markama

Na svjetski Dan pozorišta u Ateljeu 212 predstavljene su poštanske marke sa likovima znamenitih glumaca - Milorada Mandića Mande, Nebojše Glogovca, Mire Stupice, Bate Živojinovića, Ljubiše Samardžića, Slobodana Aligrudića, Predraga Lakovića i Sonje Savić.

Velikane srpskog glumišta vidjeće cijeli svijet

BEOGRAD - Velimir - Bata Živojinović, Ljubiša Samardžić, Mira Stupica, Slobodan Aligrudić, Predrag Laković, Sonja Savić, Milorad Mandić i Nebojša Glogovac, imena su koja će od srijede, kada će biti obilježen Svjetski dan pozorišta, dobiti poštanske marke.

Livnjak naručio kamion zemlje i u njoj pronašao nekoliko hiljada maraka

LIVNO - Ljudi su oduvijek pokušavali pronaći prave načine kako bi skrili novac. Dok su jedni "štekali" novac u madrace, ormare, podove drugi su ga zakopavali u zemlju.

Isplaćeno 298.136 KM za podsticaje

BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas je posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Srpske isplatilo 298.136 KM po osnovu podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju iz prošle godine.

U stalna sredstva uložena 1,61 milijarda KM

BANJALUKA - Ukupne investicije u stalna sredstva prema tehničkoj strukturi u Republici Srpskoj u prošloj godini iznosile su 1,61 milijardu KM i manje su za 3,3 odsto nego u 2016. godini, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Osumnjičen da je prisvojio 6.000 KM namijenjenih za oboljelog dječaka

BANJALUKA - Službenici Policijske uprave Gradiška podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj o krivičnom djelu prevara protiv lica čiji su inicijali N.N. (50) iz Srbije zbog sumnje da je, dovodeći u zabludu oštećene i donatore, prisvojilo novčanu donaciju za oboljelog dječaka od oko 6.000 KM.

Ženi u stanu ukrala 800 KM i ček od penzije

ISTOČNO SARAJEVO - Nepoznata žena ukrala je 800 KM i ček od penzije penzionerki iz Istočnog Novog Sarajeva čiji su inicijali M.V. tako što joj je nudila uslugu učlanjenja u udruženje penzionera.

Utajom poreza i doprinosa oštetio budžet Srpske za 78.175 KM

DOBOJ - Policijska uprava u Doboju podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv lica čiji su inicijali V.M. (24) sa područja opštine Modriča, zbog sumnje da je utajom poreza i doprinosa oštetio budžet Republike Srpske za 78.175 KM.

Najčitanije