Marko Đurić

Ðurić: Srbi na KiM su žrtve represije i nasilja

NJUJORK - Srbi na KiM su žrtve kampanje represije i nasilja koja traje mjesecima i godinama unazad, a kulminirala je posljednjih nedjelju dana slanjem do zuba naoružanih specijanih jedinica na sjever KiM protivno svim postojećim sporazumima i zdravom razumu, izjavio je danas u Njujorku za Tanjug ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić.

Ðurić: Kurtijev režim gura region na ivicu krvoprolića

VAŠINGTON - Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić ocijenio je da današnjim događajima na sjeveru Kosova i Metohije režim Aljbina Kurtija gura region na ivicu krvoprolića.

Ðurić: Mi nemamo "non-pejpere", ali imamo svoj "jes-pejper"

BEOGRAD - Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić izjavio je da je njegova poruka sagovornicima iz međunarodne zajednice da Srbija nema nikakve non-pejpere, ali da ima svoj "jes-pejper" - a to je plan "Srbija 2025" predsjednika Aleksandra Vučića.

Ðurić: SAD nas vide kao lidera regiona u borbi sa koronom

BEOGRAD - Zvaničnici SAD na Srbiju gledaju sa velikim poštovanjem i doživljavaju je kao lidera u ovom dijelu Evrope koji se ozbiljno suočio sa korona virusom, izjavio je ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić

Marko Đurić imenovan za ambasadora Srbije u SAD

BEOGRAD - Na današnjoj sjednici Vlade Srbije direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić imenovan je za ambasadora Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama.

Đurić: EU da spriječi Prištinu da krši Briselski sporazum

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić smatra da je krajnje vrijeme da EU reaguje i spriječi Prištinu da krši Briselski sporazum.

Đurić: Srpski manastiri dokaz čiji su Kosovo i Metohija

Srpski srednjovekovni manastiri najbolji su dokaz čiji su Kosovo i Metohija, a svaki tvrdoglavi pokušaji falsifikatora istorije da ih otmu osuđeni su na propast, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Otvoreno pismo Đuriću: U Briselu tražite slobodu za otete Srbe

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji 1998-2000. godine poručilo je u otvorenom pismu direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću da u Briselu traži slobodu za otete Srbe.

Đurić: Zvali smo KFOR da štiti Srbe u Babinom Mostu

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je Beograd tražio od Kfora da uspostavi stalno prisustvo na terenu u Babinom Mostu, gdje je grupa Albanaca napala srpske srednjoškolce. On je ocijenio da napad na Srbe u tom selu nije slučajan, već predstavlja odraz ekstremističke politike koju godinama unazad vode albanski političari.

Ðurić: Hoti obmanjuje javnost

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti obmanjuje javnost kada kaže da je uzajamno priznanje jedina tema sastanaka sa predstavnicima Beograda, navodeći da su ekonomske teme na agendi razgovora u Vašingtonu.

Najčitanije