Marko Đurić

Đurić: Ne bih bio iznenađen ako se dese novi izbori na Kosovu

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je danas da se ne bi upuštao u prognoze o formiranju vlade u Prištini, ali da ga ne bi iznenadilo da se albanske stranke, zbog nemogućnosti da podjele politički plijen, odluče da idu na nove izbore.

Đurić: Ne može Kurti da određuje ko predstavlja Srbe u dijalogu

BEOGRAD - Zanimljivo je da političari u Prištini misle da imaju pravo da određuju ko će da predstavlja srpsku stranu u dijalogu, a još je zanimljivije što Aljbin Kurti misli da može da razgovara sa nekim, očekujući da mu se taj neko ničice klanja i izvinjava mu se svakog dana za ono što jeste i nije kriv, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

Članovi Ujedinjene Srpske sa Selakovićem i Đurićem: Odlična saradnja Srbije i Srpske

BEOGRAD - Delegacija Ujedinjene Srpske, predvođena predsjednikom Nenadom Stevandićem, nakon posjete patrijarhu srpskom Irineju, u zgradi Predsjedništva Srbije razgovarala je sa Nikolom Selakovićem, generalnim sekretarom predsjednika Republike Srbije i Markom Đurićem direktorom Кancelarije za КiM, na kome su razmijenjena iskustva i konstatovana odlična saradnja institucija Republike Srbije i Republike Srpske.

Ðurić: Kurti ima iskrivljenu optiku prema regionu

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, podsjećajući da je danas godišnjica uvođenja anticivilizacijskih taksi Prištine na robu iz centralne Srbije, istakao je vjerovanje da, ako Aljbin Kurti bude odlučivao o tome, to neće biti posljednja godišnjica.

Ðurić: Kurti je bezbednosna pretnja stabilnosti u regionu

BEOGRAD - Patološka opsjednutost Aljbina Kurtija Srbijom i Srbima predstavlja rastuću bezbjednosnu prijetnju stabilnosti u regionu, rekao je danas direktor Kancelarije za KIM Marko Ðurić.

"Kurtija hitno poslati na lekarski pregled"

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocijenio je da lider pokreta "Samoopredjeljenje" Aljbin Kurti iz dana u dan pokazuje da je patološki opsjednut Srbima i Srbijom, zbog čega mu je preporučio da se hitno uputi na zdravstveni pregled, jer njegova nemogućnost da se suoči sa realnošću poprima opasne razmjere.

Đurić: Želeli da uhapse Željka Bojića, uhapsili njegovog sina

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić potvrdio je akciju ROSU na sjeveru KiM i rekao da su željeli da uhapse šefa operative Kosovskih policijskih snaga za sjever Željka Bojića, a da su odveli njegovog sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu.

Đurić: Priština priprema manipulaciju srpskim glasovima

BEOGRAD - Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju upozorila je da se priprema manipulacija srpskim glasovima na Kosovu i Metohiji sa namjerom da se pošto-poto u prištinski parlament, mimo volje srpskog naroda, ugura neki "Kurtijev Srbin", rekao je direktor Kancelarije Marko Đurić.

Ðurić: Priština traži ljude da "glume" Srbe

BEOGRAD - Srpska lista je državni projekat i uživa našu snažnu podršku, rekao je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, navodeći da Priština uporno traži Srbe koje bi, kaže, angažovala za novac zauzeli mjesta koja su rezervisane za prave predstavnike Srba u prištinskim institucijama.

Ðurić Kvinti: I dalje ćemo se rukovoditi svojim interesima

BEOGRAD - Srbija će nastaviti i dalje da se rukovodi sopstvenim interesima, rekao je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić povodom saopštenja Kvinte i istakao da se ne mogu u istu ravan stavljati oni koji krše CEFTA sporazum i oni koji se brane od protivpravnog članstva dijela svoje teritorije u međunarodnim organizacijama.

Najčitanije