Marko Đurić

Marko Đurić imenovan za ambasadora Srbije u SAD

BEOGRAD - Na današnjoj sjednici Vlade Srbije direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić imenovan je za ambasadora Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama.

Đurić: EU da spriječi Prištinu da krši Briselski sporazum

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić smatra da je krajnje vrijeme da EU reaguje i spriječi Prištinu da krši Briselski sporazum.

Đurić: Srpski manastiri dokaz čiji su Kosovo i Metohija

Srpski srednjovekovni manastiri najbolji su dokaz čiji su Kosovo i Metohija, a svaki tvrdoglavi pokušaji falsifikatora istorije da ih otmu osuđeni su na propast, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Otvoreno pismo Đuriću: U Briselu tražite slobodu za otete Srbe

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji 1998-2000. godine poručilo je u otvorenom pismu direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću da u Briselu traži slobodu za otete Srbe.

Đurić: Zvali smo KFOR da štiti Srbe u Babinom Mostu

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je Beograd tražio od Kfora da uspostavi stalno prisustvo na terenu u Babinom Mostu, gdje je grupa Albanaca napala srpske srednjoškolce. On je ocijenio da napad na Srbe u tom selu nije slučajan, već predstavlja odraz ekstremističke politike koju godinama unazad vode albanski političari.

Ðurić: Hoti obmanjuje javnost

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti obmanjuje javnost kada kaže da je uzajamno priznanje jedina tema sastanaka sa predstavnicima Beograda, navodeći da su ekonomske teme na agendi razgovora u Vašingtonu.

Ðurić: Srbija u Vašingtonu neće trpeti diktate

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je danas da će srpska delegacija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, na sastanku u Vašingtonu "nastupiti odgovorno i sa željom da se ekonomska pitanja između Beograda i Prištine unaprede, ali da neće trpeti diktate i nepovoljan rešenja".

Đurić se sastao sa Lajčakom u Briselu

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Marko Đurić sastao se u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom uoči nove runde ekspertskih razgovora Beograda i Prištine.

Đurić: Zaustavljanje vladike bahati čin samovolje, vrijeđa naš narod

BEOGRAD - Vladika raško-prizrenski Teodosija sinoć je zaustavljen na administrativnom prelazu Jarinje, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić ističe da je to bahati čin samovolje kojim se vrijeđa čitav srpski narod i Srpska pravoslavna crkva, kojoj je na ovaj način poručeno da njena neprikosnovena prava može da pogazi bilo koji administrativni radnik Prištine.

Đurić: Priština sa tenkovima zapada nikada neće ući u UN, Unesko, Interpol

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je NATO zemljama, koje se "takmiče ko će više i boljeg oružja da isporuči Prištini", da je bolje da im pomognu tako što će im poslati knjige, Rezoluciju 1224 i Briselski sporazum.

Najčitanije